lördag 27 april 2013

Ingen bra P-träning

Cobben med nya bruna lindor + schabrak
 
Tyvärr ingen bra träning idag. Fick sitta i skritt o jobba med att Disco skulle sänka bakdelen. Det resulterade i att han tillslut struntade i mina hjälper o blev seg som sirap. Som vanligt försökte jag dra tillbaka när han lade sig i handen, vilket jag naturligtvis inte får göra. Katastrof! Pernilla hoppade upp o fick honom att sätta sig fint några gånger, sedan fick jag hoppa upp igen. Gjorde några halvhalter som funkade ganska bra, sedan fick det räcka. 

Dagens nöje blir att titta på dressyren på TV
HÄR är alla sändningar. 

torsdag 25 april 2013

Torsdagsdressyr på GHS, mera shoppingVi började dagen med ett dressyrpass på vår ridbana. Sandra var nöjd med Cobben, jag var ganska nöjd med Disco.

Andra dagen i Göteborg. Nu dressyr Grand Prix, kul! Vi hade perfekta platser med fin utsikt. Första ryttaren var Helen Langehanenberg med Damon Hill från Tyskland. Vilken häst! Jag var helt såld. Spänstig o avspänd med mjuka rörelser, mina tårar rann! Den fick nästan 80% o vann klassen. Minna med Santana o Tinne med Anton var också jätteduktiga, Tinne blev 3:a o bästa svensk. Tyvärr var många hästar spända, mycket att titta på, så poängen blev inte så höga.

Det här handlade vi idag:
Sandra köpte
Lamicell hjälm
Schockemöhle vita ridbyxor, helskodda
HV Polo V-ringad tröja
Dressyrschabrak, beige med brun kant 

Jag köpte:
Pikétröja
Beiga benlindor
Beige schabrak med blå kant

Vita benlindor  
Santana

 
 

onsdag 24 april 2013

Shopping o Kyraclinic på GHS
Vilken go dag vi har haft idag! Semester och en dag på GHS. Shoppat på mässan och kollat på Kyras clinic. Inte illa.

Det är ju så himla kul att gå på mässan, hur mycket som helst att handla... 

Jag köpte:
Ridkavaj Pikeur Sarissa i softshellmaterial. Väldigt skön o lätt med stretchkänsla. Andas förstås. Fina detaljer med lite bling. Så om det går åt skogen på kommande tävlingar, så är det iaf med viss stil, ha ha. Janne har skämts länge nu när jag ridit i min gamla slitna (underbara) kavaj som har varit med mig väldigt många år...
Pall. En plastpall att ha med på tävling.
Back on Track skinnhandskar.
HV Polo bag. Behövde en ny väska till jobbet.

Sandra köpte:
HV Polo Piké, mintgrön.
Back on Track ryggbälte 
Roeckl handskar, svarta med vit kant.

Dagens höjdpunkt var Kyras clinic. Det var två ekipage som red vägar i Grand Prix programmet. Kyra förklarade med enkla medel hur de skulle förbättra chansen att kunna få högre betyg med bla att ändra form o tempo i olika rörelser. Hon tyckte också att man på tävling skulle satsa direkt man kom in på banan o inte "fisrida". För att ta placeringar idag behövs höga poäng. 
Kyra är underbar att höra på men den här clinicen var inte riktigt lika givande för mig som den förra jag var på.

Nu ser jag fram emot ytterligare en dag i Göteborg:)  

söndag 21 april 2013

Programträning med fd vilddjur

Bilden är från förra tömkörningen

Åkte ut tidigt till ridhuset för att träna vägar på LA:3. När jag kom ut stod det massor av transporter med ponnyer som skulle iväg o tävla. Disco gick igång som en galning med svansen på ryggen, fräste o hoppade. Halvstegrade sig mot mig o flög baklänges mot en bil. FY vad dum han är när han blir sån!!! Jag hade tur, syrran kom lägligt o hjälpte mig att leda ner odjuret till ridhuset... Vem kan tro att sävliga Disco kan få sådana krafter! Väl i ridhuset var allt frid o fröjd igen. Som att vända på en hand.

Programmet gick urdåligt (mitt fel). Hade egentligen ingen bra känsla på hela vägen. Fick honom i händerna, orkade inte att få igång honom så pass att han bar sig själv. Det enda som var bra var övergångarna galopp-trav. Där gick det lättare än det brukar. Kanske att skänkelvikningarna gick en aning bättre än tidigare, men det saknades energi. Förra året tränade vi LA:4, vilket nog faktiskt gick bättre än detta....

Cobben starkareCobben blir starkare o starkare. Även mer liksidig. Fortfarande vill han gärna "segla iväg" med sin stora trav, men han har blivit mkt kvickare. Så roligt att se dem!

En dag var vi o åt på NH5 i Lysekil. Gott!