lördag 16 januari 2010

Böcker, tre +


Hört på 3 böcker. Tyckte att de var bra o läsvärda alla 3, men gillade absolut Dean Koontz bok bäst!

MAKEN av Dean Koontz.

Deckare / Thriller. En nyförälskad man får en dag ett meddelande att hans flickvän är kidnappad o han måste lösa ut henne med 2 miljoner. Han förstår att de menar allvar för de dödar en person mitt framför ögonen på honom.
Jättespännande, kanonbra bok, läs den!!!

FYRVAKTAREN av Camilla Läckberg.
Den sista av Läckbergs böcker. Handlar både om en tid för mkt länge sedan
om en fyrvaktare o hans familj o nutid då mord ska lösas som har koppling dit.
Lite kul att läsa om trakterna kring Fjällbacka där boken utspelas. Den är bra men blir lite seg ibland.

ALLTID HOS DIG av Maria Ernestam.
Ingas man dör plötsligt i en infarkt. Hon flyr till släktens sommarställe på Marstrand. Där finner hon gamla brev som leder henne till en historia hon inte kände till. Välskriven o annorlunda roman. Trevlig att läsa.

onsdag 13 januari 2010

Mitt hästliv 12. Vi kör in Docka.






Började få funderingar på att det nog skulle vara kul att köra in Docka. Egentligen var hon ju avlad för att dra. Köpte en begagnad arbetssele som vi smörjde o rustade upp. Tömmar hade jag redan. Skaklar att träna henne med fick jag låna.
Började med att tömköra henne när de andra red. Gick bakom henne över stock o sten. Inga problem. Skaklarna funkade också bra. Vi var tre personer, en gick framme o ledde henne o sen höll en på varje sida i skakeln så hon skulle komma loss om hon blev rädd. Men det var inga problem o snart kunde vi sätta fast skaklarna på riktigt o släpa dem bakom henne. Tommy gjorde en fin rockard som vi spände fast henne framför. Härlig känsla att sitta bakom sin häst o köra! Hon var så duktig! Det blev fler o fler uppdrag för henne. Hon fick plöja vårt potatisland, dra hökärra, timmer i skogen. Hon älskade det.

En jul fick vi köra tomten + nissar på julmarknaden. Det var kallt o blåste, tomtarna hade facklor.... folk överallt. Fattar inte hur vi vågade!

Vi hade en härlig tradition på juldagen. Vi red o körde med alla hästarna till kyrkan på julotta. Nån gång körde vi släde. Hade förstås facklor, o hästarna hade bjällror runt halsen. En ritt på ca 4 km. När vi kom fram ställde vi hästarna i kyrkstallet som fanns på den tiden. Alla besökare tyckte det var mysigt att se hästarna. I kyrkan satt vi o vilade....
När vi kom hem o hade skött om hästarna åkte vi hem till någon av oss o åt mackor med skinka på o drack julmust. Så himla roligt vi hade!

tävlingsfronten gick det bra för allihop. Vi tävlade för o var aktiva i Stångenäs Ryttarsällskap o ofta placerade sig alla hästarna. Kicki, Malin o Krister tävlade både dress o hopp med Savona, Silver o Pajen. Jag tävlade hopp upp till LB o LA dress med Docka o Tina höll sig till hoppningen med Nilla. Nilla hoppade som en katt o kunde nog gått hur långt som helst.
När det var terränghoppning på Skaftö eller Sotenäs var vi med allihop!
Docka lärde sig att byta, o hon trampade lite, men hennes kropp gjorde att hon aldrig skulle kunna komma längre än LA, hur lydig hon än var.
Vi red i samma allroundsadel till alla dicipliner... Tränade på en stenhård parkering, vi hade ju ingen ridbana då.... Men kul hade vi.
När det var tävling hade vi vita sadelgjordar(!)

Bilderna visar överst: Docka plöjer i potatislandet.
Jag o Docka på tävling (kolla mina glasögon..)
Malin o Silver
Långritt med Tina-Nilla, Soffie-Zingo, Docka,Malin-Silver, Krister-Pajen, Kicki-Savona.

Mittenbilden: Krister o Pajen
Kicki hoppar Savona
Tina hoppar Nilla
Tina får pris (bredvid står Ann-Sofie på Jouzo)

Underst årsbok 17 och 18

(Bilderna är som vanligt klickbara för förstorning)

söndag 10 januari 2010

En vecka till utan träning.




Känns som om det vore evigheter sedan man var i ett ridhus. Avbokade träning denna veckan med. Vi har en lång backe med is, svårt nog att ta sig upp med bil. Om det bara inte kommer mer snö kanske det snart går att ta sig ut.

Cobben har varit lite trött denna veckan så Sandra har tagit det lugnt. Hon har höjt kraftfodergivan. Man måste tänka på att han inte är så mkt riden o det är väldigt jobbigt för dem att gå i snön.

Det har varit väldigt kallt hela veckan o vi har bommat igen i stallet så gott det går. Inga ledningar frusna ännu tack o lov. Men luften i stallet är fuktig, inte bra för hästarna. På dagarna när hästarna är ute har vi haft en värmare som blåser varmluft i stallet.
Det har gått åt mängder med hö o halm pga kylan. Hade ju dessutom inte beräknat att Cobben skulle va kvar här, så det blir att köpa. Som tur var hade vi rullat många storbalar med hösilage, så vi klarar oss än ett tag. Men halmen är snart slut o vi är på jakt efter småbalar.

Nu börjar Sofie skolan o Sandra har bara 1v kvar innan hon åker upp. Tiden går fort!

Mån: Skritt på åkern.
Tis: Vila
Ons (trettondagen) Skogspromenad + klättring. Galopp i hagen.
Tors: Vila
Fre:
Red ut i skogen alla 3, snö i nacken hela tiden! Klättrade o red en stund i hagen.
Lör:
Lite plumsande på ridbanan. Fattningar.
Sön: Red på ridbanan o gjorde lite övergångar o ryggningar. Svårt med all snö.