lördag 27 oktober 2012

Kaos på ridbanan


Suck, suck, dräneringen på min ridbana är tät. Efter diverse försök gav vi upp hoppet att få röret att fungera. Massor av vatten på banan, inte bra alls. Vi använder ju banan som hage (mockar varje dag), så det är högt slitage på den. 
Det var "bara" att ringa grävaren o köpa massa nya rör, flera lass grus mm. Inte direkt gratis kan man säga, men det måste ju göras. Hoppas, hoppas, att det blir bra för just nu har man varken hage eller bana...

Tömkörning. Åkte till ridhuset i Korseberg där Mia tömkörde Disco. Han var lite loj o oengagerad till att börja med. Gapade en del o var lite ovillig (men inte dum). Kanske är det pälssättningen som han reagerar på. I alla fall kom han igång i kroppen efter ett tag o han fick jobba med att hitta balansen i trav med kvicka fötter. Blev ganska bra! Mia fortsatte med "tramp" längs långsidan. Han var lite matt o ville hellre fatta galopp. Han gjorde några fina tramp, sedan tragglade inte Mia mer med honom. Mina sockerbitar tog slut...
Galoppen var kanonfin i båda varven. Luftiga energiska språng med fin samling. Det gjorde han kanonbra. Där slutade vi för denna gången. Hoppas det blir snart igen:)  
Sandra, på fina hästen Willow i England
 
 

måndag 22 oktober 2012

Skolorna i Msv C:1

Foto: R Lindberg
Känns lite kul, jag har tränat på linjen med öppna/sluta så som den rids i Msv C:1. Tänk att vi faktiskt nosar på Msv nu!
Jag började med uppvärmningen med många serpentiner. Disco blev väldigt skummig o fin i munnen. 

Jobbade först på volten i trav o galopp för att hitta ett läge där han arbetar på framåt o suger tag i båda tyglarna. Lite jobbigt i v galopp att få honom snärtig. Fortsatte med lite skänkelvikning o längningar i trav, ganska ok.
Red upp LA:4. Känndes mkt bättre än sist, men jag måste bli mer noggrann med vägarna.
Efter skrittpaus började vi med skolorna från Msv C:1. Det är en jättebra övning för Disco. Man rider längs långsidan i öppna, på mitten av långsidan går man in i en 10m volt o fortsätter sedan längs långsidan i sluta. Båda varven. Det gäller att Disco är ordentligt urskålad i h-sidan innan jag går in i öppnan i h varv. Volten är svår att få jämn o att han orkar runt i samlad form utan att ramla ner på bogarna. Slutan blir alltid lite "handbroms på" men han gjorde det bättre än jag trodde.  Viktigt att han böjer sig i kroppen så att han inte blir för rak, speciellt i öppnan.
I alla fall var det en jättebra o rolig övning för både häst o ryttare!

Jag o Sandra åkte till Nordby köpcentrum för att köpa finkläder till examenshögtiden som hålls i Linköping i nov. Man ska helst ha långklänning (ve o fasa). Inget jag känner mig bekväm i precis... Iaf sprang vi runt o kollade i massa affärer. När vi kom hem hade vi inhandlat långt ifrån finkläder: jag, spö, sadeltvätt o borste. Sandra: vita schockemöhle benlindor. = Som vanligt när jag ska köpa kläder. Suck. Jag får väl linda in mina ben i Sandras vackra lindor...