torsdag 11 februari 2010

Tröstade mig med nytt träns...





Eftersom jag inte rider Disco nu o det är lite tråkigt tänkte jag att jag skulle trösta mig lite. Shoppa hästsaker / ridkläder gör alltid gott i sinnet (men ej i plånboken). Maken himlar med ögonen o förundras över hur mkt saker (o kläder) man kan behöva till EN häst. Ja, ja, allt är väl inte HELT nödvändigt kanske...
Ha, ha, har en väninna med "schabrakförbud". Hon kan börja sälja...
I alla fall, jag gick o köpte ett nytt tävlingsträns till Disco. Ett Stübbenträns med mjuka fina remmar. Dressyrmodell. Vet att det passar bra för jag har ett lika dant till vardags, bara nosgrimman som på det nya tränset är bredare. Så nu är jag glad!

Är också glad för att vi ska åka till Stockholm i morgon. Se på Hairspray, musicalen med bla Rolf Lassgård o Helena Bergström. Vi ska ha det härligt!!!
Kan helt koppla av för Sandra har kommit hem o tar hand om hästar, katt o hus.

måndag 8 februari 2010

Rastlös o insnöad.




Efter att ha jobbat helgen var det underbart att vara ledig idag. Nu är det ju bara en sak som fattas. Att Disco ska bli ridbar igen. Han är något lite svullen på morgonen, men kan ej märka ngt när jag tar in dem på em o han gått i snön hela dan. Midjemåttet växer på både honom o mej. Tänk att få kämpa i ridhuset igen, så kul det ska bli.

Fick rida Cobben i stället. Blev en stund på ridbanan. Tränade lite övergångar skritt-trav-halt. Han behöver bli lite kvickare framåt. Han har en härlig trav med svävkänska, som jag inte känner hos Disco. Kunde inte rida så länge för att det blir jobbigt i snön, men jag var nöjd o han kändes fin.

Gick o funderade på om jag skulle kunna ta ett lån o bygga mig en bättre (större) ridbana den dagen jag betalt av lånet på Disco + transport. Hade varit underbart med en ordentlig ridbana. Eller, kanske man ska stalla upp där det finns ridhus? Tommy tror inte jag pallar att ha honom nån annanstans eftersom jag är så vansinnigt noga med allt, o vill ha det på mitt sätt. Kanske har han rätt.

Disco kommer i vilket fall som helst att få vila ett tag till. Som det är nu kommer jag inte ut med transporten ändå, han kan få läka ut ordentligt så man inte riskerar att det kommer tillbaka.

Tänker på Kicki idag.

söndag 7 februari 2010

Mitt hästliv 17. Lavona föds o Ingresse åker till Stanford.






Hösten -88 blev det skogsridning igen. Nu var jag gravid med Simon, som föddes i början på jan -89.

Diedrika fick ett fint stoföl 3 maj -89. Lavona. Hon var stor! Långa gängliga ben! Förstås fux, men inte bläs utan en fin stjärn. Riktigt snygg o mkt modernare i typen än våra andra. Väldigt fin i sitt temperament. Inte alls så hård i psyket som sin mor...

När vi visade henne som föl fick hon bra på allt utom benen. Barkevall var bekymrad över att hon var parallellförskjuten i knäna. Detta oroade mig, men jag såg ju hur otroligt fin hon var för övrigt.

Tina kom igång igen med ridningen av Diedrika o fick hjälp av en tränare i Lysekil som blev förtjust i henne. Hon lärde Tina att tömköra Diedrika, vilket D förstås lärde sig direkt.

Eftersom jag hade 2 små barn tänkte jag passa på att betäcka Ingresse igen. Hon fick ju så fina föl o det var så kul att avla! Jag lärde mig "allt" om de hingstar som var aktuella. Efter mkt letande bestämde jag mig för Flyinges Stanford (Anart-Ravello). En vacker fux (igen) med bra rörelser o fina hoppanlag. Han stod på Millomgården i Falköping. Detta var första gången som hon skulle semineras.

På sommarpremieringen visades Diedrika o Lavona för att D skulle bli stamboksförd o B-prem. Regnet öste ner men vi var överlyckliga för båda fick mkt fin kritik o blev klass 1.

Tina fick tyvärr efter hand göra sig av med hästarna. Hennes dotter var fruktansvärt allergisk, så det fanns inget val.

Nilla såldes till Skåne o fick senare jätteduktiga avkommor:

Prins Tarzan, e. Landprinz, tävl hopp o fälttävl.

Zelda, e.Cardinal

Agent, e. Electro, tävl hopp o Msv dress.

Robocop, e. Robin Z, tävl Msv hopp.

Escape, e.Electro, tävl Msv hopp.

Diedrika såldes till avel o fick senare 3 fina avkommor, varav den sista dog i samband med födseln. Tyvärr gick Diedrikas liv inte heller att rädda. Väldigt tråkigt. De avkommor hon fick:

Rockford, e. Stanford. En stor snäll fux som både rörde sig o hoppade bra.

Donatello, e. Amiral. Jättevacker fux. Vet ej vart han såldes eller hur det gick.


Bilder: (klickbara)

Högst upp: Fölbilder på Lavona

Mittenbilder: Lavona 1 mån

Under dem kommer Diedrika o Lavona på premiering

Underst: Stanford