fredag 7 juni 2013

Tränade lite msvJag o Sandra åkte till ridhuset idag med våra pållar. Jättefin dag, så kanske synd att rida inomhus...
Vi skulle testa att rida upp MsvC:1, den som inte red skulle filma. Sandra tyckte dock att det var bättre med en vanlig träning för Cobben, han är inte stark nog för hela programmet ännu. Men Sandra red linjen med öppna-volt-sluta, o Cobben gjorde det riktigt bra!
Tyckte att Disco kändes väldigt fin på framridningen, men fy vad det såg ut på filmen. Jag hade ingen bra sits alls. Måste få ner hälarna o korta tyglarna as usual.
Efter att gjort lite övergångar o halter bestämde jag mig för att rida upp programmet för första gången.
Uppridning i samlad galopp: ok, men några för många steg innan halt. 
Mellantrav: bara spring
Öppna-volt-sluta: springit med för lite tvärning
Ökad trav: nååågot bättre än den första
Halt-ryggning: Bra halt, ok ryggning
Öppna-volt-sluta: något bättre
Ökad skritt: ok
Mellanskritt: ok
Galoppfattning: ok
Linjen med förvänd galopp: ok
Enkla byten: för många travsteg, vinglig väg
Mellangalopp: kunde ta för sig mer men bra upptag
Linjen med förvänd galopp: ok
Ökad galopp: något bättre men sämre upptag
Uppridning o halt: ok, bra uppställning

Hade inte blivit många poäng, ha ha, men någon gång får man ju börja. Mycket att jobba på, men kul program!

onsdag 5 juni 2013

Förvänd galopp med motställning


Red själv idag. Oj, vad fin han kändes. Bra ridkänsla hela tiden. Mjuk o fin under uppvärmningen.

Började med övergångar. Red överdrivet sakta några steg, sedan fram. Detta gjorde jag i både trav o galopp. Han blev skummig o fin i munnen. I skritt gjorde jag övergångar mellan samlad skritt o ökad skritt.

Gick över till galopp. Minskade volten så mycket det gick i båda varven, han fick ta i ordentligt. 
Fortsatte med att fatta förvänd galopp på spåret. Lät honom galoppera så några varv åt båda håll. Minskade på kortsidorna o längde försiktigt på långsidorna. Ställde honom inåt bitvis, inga problem. Men det är jobbigt att gå i förvänd så han stönade, stackarn... Efter detta blev det lättridning i trav i lägre form. Så underbar han var att rida idag! 

måndag 3 juni 2013

Janneträning + Nicke hit

Nicke o Sofie. Fotot är från Facebook.

Åkte till Hoga för att träna. Hoppasdes på en lika fantastisk ridupplevelse som förra gången... Det blev bra o jag är nöjd, men jag fick inte den där lilla extra känslan. Kanske berodde det på att det var väldigt varmt i ridhuset.

Något som jag är väldigt nöjd med är att Disco nu går mycket bättre av sig själv. Det är sällan han är seg o slö o det är väldigt skönt.

Jag fick jobba med att få honom att jobba energiskt o med en bra eftergift. Tyvärr tar jag för mkt med händerna då jag gör halvhalter. Vi jobbade mycket med tempoväxlingar o det gick ganska bra. Pressade honom att ta i i galoppen o det blev ok efter några upprepningar.
Janne filmade... Hmm blev lite si o så med det, upp o ner o på tvärsen o ner i spånet, ha ha, men jag såg iaf en del o jag blev faktiskt positivt överraskad. Tyckte både häst o ryttare skärpt till sig sen jag såg oss sist:) Jag måste dock räta upp mig lite till i galoppen.

Goa Nicke o Sofie är tillbaka hos oss igen! Nicke blev nog glad att komma "hem" igen o båda våra hästar tog emot honom som om han bara varit borta en dag. Skönt! Underbart att se tre nöjda hästar gå i stora hagen o beta:) 
Nere på åkern går rådjuren varje dag...