lördag 20 november 2010

Bra träning för Janne


Trotsade snö o halka o gav mig av till Hoga på morgonen vid 7-tiden. Det var ruskigt halt o kunde med nöd o näppe ta mig upp för backarna. INTE kul att köra häst i snö o halka.

Vi kom fram helskinnade o jag red fram. Disco kändes fin. Fick ju instruktioner förra gången att vara lite effektivare i framridningen, så att han blir alertare.

När framridning + skrittpaus var avklarad hade Janne inte kommit. Ahhhhhhh, jag hade tagit fel på tiden, skulle börja 30 min senare.... Ja, ja, fick rida lite själv innan Janne kom. Passade på att träna längningar o skänkelvikningar både diagonalt och längs långsidan + massa övergångar o lite öppnor. Var jättenöjd med Disco, men arg på mig själv. Hade tagit på mig klumpfötter = vinterridstövlar, så jag tappade stigbyglarna hela tiden... Men stövlarna var varma o sköna, så det är väl bara att vänja sig.


Janne kom o vi började jobba med galoppen på volten efter att han kollat av traven. Fattningar från skritt. V varv. Fick rida på framåt på volten o nu svarade han fint. Bra aktivitet. Skulle minska tempot utan att aktiviteten gick förlorad. Försökte att bara minska med sätet o det funkade.

H varv. Här har han velat lägga sig på i mina händer när jag ridit på i friskare tempo. Då måste jag vara passiv med händerna, bara erbjuda stöd o driva på framåt. Akta så att inte händerna blir för låga. Funkade bra idag. Han svarade fint. Härligt.

Vi gick över att jobba på 4-kanten och vända över o byta riktning då o då. Blir då automatiskt att han måste ta i bak i vändningarna. Kändes bra bara jag gjorde rätt. Han blev kalasfin i v varv o ganska bra i h med.


Jättebra pass! Disco var mjuk o samarbetsvillig idag. Väldigt nöjd åkte jag hem på hala vägar.

fredag 19 november 2010

Ridhuslyx i en vecka




Disco haltar inte längre. Underbart! Både jag o Disco är glada över att vara igång. Bra med hovbölder för de går snabbt över, iaf på Disco. Men än ska man väl inte ropa faran över för han är fortfarande varm i hoven....

Äntligen! Jag har fått låna en box i en vecka (from mån) i Munkedal, några mil härifrån. Där finns ridhus! Ska bli underbart att kunna rida inomhus på mjukt underlag några dagar. Blir spännande. Disco ska få egen (grusad) hage. Hoppas allt kommer att funka. Det är ju fodringar, täcke, in o utsläpp, hagar osv som vi får samsas om. Dessutom kan Disco bli lite väl upprymd när han ser andra hästar springa....

Idag hände det som inte får hända. Jag skulle sätta i broddar för det är nu väldigt halt ute. Hålen var ganska slitna o fullproppade med smuts. Fick skruva ordentligt med gängtappen för att få rent hålen. När jag skruvat i gängtappen i det ena hålet på hf kastade han sig bakåt så jag tappade hoven. (Brukar han aldrig göra). Gängtappen gick av!! Så nu står han med en bit gängtapp i broddhålet i stället för brodd... Hur i herrans namn ska jag få bort den? Han kan ju inte bara ha en brodd i den hoven, då blir det ju snett... Tröttsamt.

Nicke har varit med Sofie i Dingle några dagar, så nu tror jag Disco kommer att bli väldigt glad i kväll när han kommer tillbaka.

måndag 15 november 2010

Hoven bättre! + Filmsnutt på Cobben




Igår fick Disco på skon igen. Med sula. (Tack snälla Hovis!) Som ni ser på bilden kan man se i kronranden där bölden spruckit upp. Hoven är färgad av jodpoax. Han har en ytlig spricka i hoven också, men det var inte från den som bölden kom. Denna hans vita hov (vf) är tyvärr inte vacker...
MEN jag är jätteglad för han är bara lite halt idag. Fördelen med bölder är att de brukar gå över lika snabbt som de kommer!
Jag smörjer varje dag med Hoof Disinfactant, från Ale-kliniken, vilket hovis tyckte var bra. Tea tree oil som ingår är bra för hoven.

Cobben har tränat lite bomövningar o han är jätteduktig. Börjar nu fatta att han ska över dem...
http://www.youtube.com/watch?v=M7wY87xyG9Q

Anonyma citat:
Att oroa sig gör aldrig morgondagen lättare, det gör den bara tristare idag.