lördag 21 december 2013

Maskineriet igång!


Tränade för Janne idag. Han satt upp en stund o lyckades att få igång Disco ordentligt. Oj, vad fin han blir när han tar i o arbetar. Det är verkligen kul att se, då vet jag att det faktiskt går att komma dit.
Jag fick börja med att samla skritten. Måste tänka på att lossa till höger. Får inte bli stark o bara dra tillbaka händerna. 
När jag samlar i trav o galopp måste jag först få honom kvick för hjälperna. Han får inte spänna upp nacken, jag får sänka ner honom. Får passa så jag inte blir för stark o hög i ytterhanden.

Måste säga att det är svårt att sitta still på honom när han är så igång, men det är en härlig känsla när motorerna är påkopplade! 
Härlig sommarbild från tävling på Tjörn
 

måndag 16 december 2013

En tur till ridhuset


Eftersom regnet piskade så fick det bli en tur till ridhuset.
Disco hade nog lite träningsvärk efter helgens jobb, men efter ett tag blev han riktigt fin.
Försökte att inte träna på samma saker som här hemma, så det blev en del travlängningar o skänkelvikning diagonalt. Ökningarna kom sig efter hand. Han backade visserligen av lite o ville inte ta i, men det kom sig. Skänkelvikningarna blev bra vid första försöket åt båda håll!!
Skolorna i trav funkade hyfsat. 
Försökte mig på lite galoppsluta några steg. Han flyttar sig men tycker det är jättejobbigt. Efter några enkla byten fick det räcka, jag var nöjd:)