onsdag 27 november 2013

Cobbens bror visade framfötterna

Från fölvisningen 2011. Lord Othello o sin mamma Minette. Foto fr uppf Inga-Lena Asplund Svanbäck.

Cobbens fina lillebror Lord Othello e. Sir Oldenburg (samma mamma) har visats på Rådgivande bedömning. Han rekommenderades vidare till Rådgivande bedömning 2014. Kul. Önskar dem lycka till!

Åkte till ridhuset o kämpade en stund idag. Kämpa var verkligen rätta ordet, Disco ansåg att jag skulle jobba o han skulle dra benen efter sig...
Red inte så jättelänge, men försökte rida effektivt. Fokus på enkla byten o tempoväxlingar. Vi provade på förvänd sluta (det bara blev så). Förstås svårt, men Disco blev väldigt lös. Avslutade med lite samling i lägre form. Försökte se i speglarna, men det var så blött där (övervattnat) så det gick inte att vara på den nedre delen vid speglarna tyvärr. Hoppas att han tog i lite iaf. Tycker det är svårt att känna...

måndag 25 november 2013

Samling i lägre form


Red i morse för Marianne. Åkte tidigt o det var ganska halt på vägen (usch). 
Red fram i kandaret, första gången jag red honom med det. Han brydde sig inte, kunde inte märka någon skillnad. Gjorde en knut på stångtyglarna så att jag inte skulle få för mig att dra i dem... Bytte dock till tränset efter det att jag ridit fram.

Det märks nu att jag inte kan rida lika mycket längre pga frosten. Jag känner att det tar längre tid att komma till ridning.
M tyckte iaf att han såg fräsch ut. Gjorde lite sidvärts o skolor, vilka gick över förväntan. Växlade mellan öppna o sluta.
Galoppen gick väl sådär... Fick honom lite i handen då jag gjorde enkla byten.  Jag måste sluta att ta tillbaka honom med handen...
Även denna gång fick jag lägga ner honom i lägre form o där försöka aktivera honom att få upp ryggen. Får inte rida för fort, utan med engagemang i rygg o bakdel. Han blev väldigt mjuk o fin, började bjuda på ordentligt. Härligt.