måndag 12 juli 2010

Dressyrpass o högtryckstvätt


Ännu en dag med strålande sol. Fattar inte varför jag inte kan lägga mig i solstolen, blir liksom inte av.
Började dagen med att rida ett pass på ridbanan. Sandra skulle ta det lugnt med Cobben idag, så hon red med barbacka i skritt. Disco kändes fin o jag tränade på att ta halvhalter o tänka manken upp. Jättenöjd, men vi blev genomsvettiga båda två. Skönt ändå att det regnat dagen innan så att det inte dammade på banan.
Jag är så himla nöjd med min sadel. Äntligen. Det är alltså en Albion SLK, 17,5 W, narrow seat och extra stoppade bossor.

Det är väldigt jobbigt nu med alla elaka insekter som biter. Blinningar o bromsar är hemska o vi har väldigt mkt av dem här. Både Disco o Cobben blir anfallna, Nicke får inte riktigt lika många. Hästarna står inne på dagen då det är som värst. De vill gärna in i stallet o lägger sig i halmen o vilar. När de går ute har de flugtäcke med hals. Har testat utan, men då börjar Disco springa, blir svett o får panik på allt som biter honom, så han får gå med täcke o då är han lugn.

Vi brukar högtryckstvätta o måla stallet varje sommar, så idag började vi. Blev ena delen av stallet till att börja med. Vi sopade undan all spindelväv + annat o bar ut allt strö, tog ner allt från väggarna, rosetter o plaketter mm. Sedan blev det tvätt så skiten flög åt alla håll. Känns underbart när det är klart. Nu får det stå o torka. Hoppas det torkar hjälpligt till i morgon för då kommer hovis.


8 kommentarer:

 1. Ja insekterna e inte att leka med så här års...Sadeln ser väldigt fin ut och även bekväm=)

  SvaraRadera
 2. Magic: De där elakingarna förstör sommarfriden för hästarna, tyvärr.

  SvaraRadera
 3. här har inte regnat på två veckor och det är 30 och över det om dagarna... usch säger jag... och aldrig förr om åren har vi haft så mycket insekter att vi har behövt ta in hästarna för den skull... men nu är det ett måste... mycket orm också o mygg men inga fästingar dock... på kvällarna försöker vi rida men ännu kl 20-21 tiden är det över 25 grader varmt... puh

  SvaraRadera
 4. Mano: vi brukar ha massor av orm, har bara sett någon enstaka i år + 2 stora tomma skinn på gödselstacken (urk. Inte så mkt knott, mygg o fästingar heller, men MASSOR av blinningar o bromsar.

  SvaraRadera
 5. Veronica: Det är det! Även om man får offra några dagar så är det värt det.

  SvaraRadera
 6. Har ju samma sadel som dig fast med HH (high head).. älskar Albion.. tyvärr passar den inte optimalt längre så jag får väl börja leta igen. sucka..

  SvaraRadera
 7. VK: Det är ju viktigt att ha en sadel som passar både ryttare o häst. Men tyvärr dyrt...

  SvaraRadera