lördag 6 augusti 2011

Nostalgi


Fick ett foto av Sofie för ett tag sedan. Blev både ledsen o glad när jag såg det. Våra fina Miranda o Karimba. Saknar dem så mycket. Miranda finns ju inte längre, men Karimba har det ju bra som mamma + skogshäst hos Marianne.
Tänk om man kunde få ha alla hästar igen som man haft genom åren.

Tidigare inlägg:
Miranda
Miranda in memoriam
Karimba
Karimbas första föl Savannah
Kaimbas andra föl Donnah K

Anonyma citat:
Om en svart katt korsar din väg betyder det att djuret är på väg någon stans.

fredag 5 augusti 2011

Med båt till Bassholmen






Vi hade en underbar dag på havet igår. Varmt, soligt o stilla. (Kanske inte så bra för seglingstävlingarna Women´s match i Lysekil) Båt via Lysekil till Bassholmen. Där gick vi i land o pratade med hingstarna som går lösa där. De har det härligt med stora ytor att röra sig på. Där finns även ett båtmuseum som vi besökte.

Vi åkte vidare genom Malö strömmar, förbi Flatön, Malö, Gullholmen, Islandsberg, genom fina hamnen i Grundsund o tillbaka till Lysekil. Vilka pärlor. Västkusten gör sig verkligen bra på sommaren, det är så vackert!

onsdag 3 augusti 2011

Visingsö







Semester! Underbart. Förutom att kunna rida när man vill har vi åkt på lite utflykter. Det har ju varit kanonväder! En tripp till Sotekanalen. Härligt att sola sig o titta på båtar som glider förbi. Besökte också Hamburgsund, där vi åt Langos. Langos är en ungersk rätt o består av friterat bröd. Uppepå har man o gräddfil o tex rom, rödlök o räkor. Jag älskar det, men det är nog inte speciellt nyttigt...

Vi åkte en tripp till Visingsö i söndags. Har aldrig varit där tidigare. Båten Ebba Brahe tog oss över med bilen från Gränna till Visingsö. Vätterns största ö. Mysigt med fina ställen. På 1800-talet planterades ekskog för att säkra tillgången på timmer o det finns fortfarande ekskog kvar. Längst ner på södra udden ligger en borgruin, Nääs slott, från 1100-talet. Man tror att det är första "slottet" i Sverige.
Eftersom det var fint väder letade vi upp en fin sandstrand. Finns förstås flera fina badställen. Bra tips om man ska ta sig runt ön är att cykla.
Blev liten promenad i Gränna innan vi åkte till hotellet.

Bilder:
Överst: 1. Sotekanalen
2. Hamburgsund
3. Strand på Visingsö
4,5. Borgruinen på Visingsö
6. Båten som tog oss över



tisdag 2 augusti 2011

Juli + statistik





Nu har denna underbara månad tagit slut. Så fort det går! En härlig sommarmånad med alla ingredienser som man brukar ha när det är svensk sommar. Regn o sol om vartannat. Tycker ändå att vi hunnit med ganska mycket.
Det jobbigaste med denna månaden är alla blinningar o bromsar. Men det är härligt för hästarna att gå på bete o äta gräs. Komma in i boxen o sova sött några timmar när det är som varmast.

Det har blivit en hel del träning, o även tömkörning. Pernilla fick hoppa upp för första gången o hon gjorde ett bra arbete med både Disco o Cobben. Disco har blivit starkare i traven o nog kommit en liten bit upp i trappan. Har ju fått se några steg i schwungfull trav för första gången. Har också äntligen lyckats att få till en fin mellantrav där han sköt på fint framåt.
Cobben var ju på Tjörn o tävlade 2-dagars, det var superkul. Att han dessutom fick 2 placeringar var grädde på moset!
Det blev några dagars vila för hästarna efter vaccinationen. Cobben blev faktiskt lite hängig.

Kanske var ändå det roligaste som hände i juli Falsterbo Horse Show. Så kul att komma ner o se alla dessa fina hästar. Det är verkligen något visst!

Statistik från bloggen i juli
De mest besökta inläggen:
1. Falsterbo Horse Show 2011
2. Janneträning
3. Falsterbo Horse Show (2010)

De länderna med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Tyskland