lördag 8 januari 2011

Dag 1-3 Hurghada

Vi har det underbart! Ingen kyla eller sno. (Tyvarr saknas prickar). Planet ner var forsenat pga av snon, men sedan gick resan fint.
Fint hotellrum med stor balkong. Stort hotellomrade direkt pa stranden. Lokalt centrum utanfor. Maste saga att All inclusive ar valdigt behandigt. God mat med flera restauranger o barer att valja pa. Gott vitt vin o helt ok rott. Stellaolen god. Harliga solstolar med vindskydd.
Har ar 29 i luften o 24 i vattnet, men sa varmt kanns det inte. Kanske for att det blaser. Men underbart att ligga i solen o njuta! Vi har inte kunnat ga sa mkt pga min onda fot som Disco demolerade, men den borjar aterfa sin vanliga farg igen...

Igar var vi pa stadsrundtur i Hurghada. Intressant att se alla stadsdelar. Fin hamn o livlig basar. Jag ar inte sa intresserad av att pruta... Stora skillnader mellan rik o fattig. Vi bor i New Hurghada, den del dar det ar flest hotell.

Idag har varit en lat dag pa stranden. Skont. Bara slappa!

onsdag 5 januari 2011

Egypten


Nu har jag semester o i morgon åker vi till Hurghada. Skall verkligen bli underbart med lite ledigt. För första gången ska vi testa "all inclusive". Man är ju lite rädd för magsjuka. Det är ett stort hotellområde med flera pooler, gym o andra aktiviteter. Ligger vid stranden. Är lite rädd att få "lappsjuka" o för lite att göra, men vi får väl åka ut på några utfärder. Inte säkert att det blir pyramiderna, vi får se. Hoppas i alla fall på Luxor. Det har varit hektiskt den sista tiden så man borde nog varva ner... Har med 5 böcker.
Disco har trampat mig på foten (med brodd). Kan säga att den är väldigt färgglad! Att klämma ner den i några små sommarskor? Tror inte det...

Stackars Tommy körde i diket med traktorn o fastnade när han skulle hämta en storbal åt mig. Tur man har snälla grannar.

Hoppas hästar mm sköter sig så det inte blir problem när vi är borta. (Lite separationsångest) Vet att Sofie kan man lita på, så det går säkert bra.

Planet går från Landvetter i morgon bitti, hoppas vi inte snöar inne... Här är redan djup blötsnö o det snöar mycket!

Nä, i morgon vid den här tiden kan ni tänka på mig. Då sitter jag nog i en solstol med en drink i handen!

tisdag 4 januari 2011

Visioner för 2011




Disco är nu 7 år.
Har lite bättre förutsättningar än förra året tack vare att jag börjat året med att ha tillgång till ridhus. Hoppas att det kommer att ge resultat.

Min stora förhoppning för 2011 är att Disco ska få fortsätta att vara frisk! Han har ju varit väldigt sund o frisk hittills, med undantag av 2 hovbölder.

Har som ridmål att han ska börja bära mer vikt på baken, så att han orkar samla ihop sig lite mer. Kommer att försöka stärka honom långsiktigt med allsidig ridning + tömkörning. Kanske kunna starta någon LA-klass på lång bana i höst.
Bytena får nog vänta tills nästa år.

Målet för Cobben, också 7 år är förstås att strålfårorna ska läka fullt ut. I ridningen ska han skall också stärka sig o sedan framåt vårkanten ut o tävla. Han behöver ut o få massor av tävlingsrutin!

måndag 3 januari 2011

Lite shopping på nätet





Har vintershoppat på nätet. Tyckte jag behövde det... Vi kan se det som försenade julklappar åt Disco...(o mig)

Hansboschabrak. Snyggt dressyrschabrak med gulblå kant. Kan jag ha om jag tävlar.

Tömmar. Svarta Globus lädertömmar 16 m. Delbara. Känns mjuka. Hoppas de funkar.

Pikeurjacka. Brun. Ganska fodrad o varm. Kan ta av ärmarna. Blir nog bra lite längre fram.

Vinterridstövlar. Från Börjes. Goa o varma med pilépäls i. Kanske inte så snygga, men underbara i kylan.


söndag 2 januari 2011

December + film






December har varit en spännande månad för mig o Disco. Nytt stall, nya vänner o nya rutiner. Allt har varit positivt o vi har trivts jättebra. Ovant att ha ridhus att rida i då snön yr utanför knutarna! Om man ska leta upp något negativt så är det förstås restiden. Tar ca 30 min var väg. Pengarna. Foder har jag ju hemma så det räcker till flera hästar. Frusna vattenkoppar. INTE kul. Men allt annat har verkligen varit toppen.
Janne har ställt upp o tränat mig + ridit Disco o det är jag väldigt tacksam för.
Mia var här o hjälpte mig att tömköra, det var kanonbra o smakar mer!
Sandra o Cobben har tränat för Malin regelbundet. Ibland har det gått bra, någon gång mindre bra. Sofia har haft bra hoppövningar som har varit nyttiga för både häst o ryttare. Bjudningen kommer mer o mer.

Idag körde vi hem Disco igen. Han ska få semester o jag skall åka iväg en vecka till solen o ha det skönt. Jag åker på torsdag. Simon passar hus o katt, Sofie tar Disco.
Gick bra att köra o han stod helt stilla, trots att det slirade på det hala underlaget. Jag trodde han skulle bli överlycklig att komma hem, men han visade inget alls. Inte ens ett gnägg till Nicke. Nicke verkade inte bry sig så mkt han heller. Men skönt att ha honom hemma igen o skönt att bara gå utanför dörren när han ska ha mat. Skall nu trappa ner ridningen så att han vilar helt från tors till tors.
Kommer att sakna de söta stallkatterna, se bilder.

Innan vi åkte hem passade Janne på att rida honom. Gick ganska bra. Disco "sköt rygg" o samlade sig fint några språng i h galopp. Helt rund över ryggen o hängde ihop hela vägen. Kul att se!
Igår tömkörde jag. Han kändes väldigt fin o mjuk. Lyfte fint över cavalettin. När jag testade Mias övning med lite samling sparkade han åt spöt den fulingen. Jag såg 2 bakhovar nära ansiktet o tänkte på Peter Erikssons blåtiror från en spark. Tur han inte träffade mig...