lördag 3 maj 2014

Funderingar efter MsvC2tävlingen


Efter varje tävling går man alltid o funderar o dividerar med sig själv efteråt. Det är verkligen en urladdning. All energi o tankekraft går åt till att förbereda o fokusera innan tävlingen. Det är nog det som är tjusningen, att ha något att fylla vardagen med, både fysiskt o psykiskt. Jag gillar att ha ett mål med min ridning.

Tävlingen. Igen visade Disco vilken gentleman har är. Han jobbar på o gör sitt bästa, gång på gång. Måste säga att han har en fantastisk ridbarhet, även om man skulle vilja ha lite mer power. Han har placerat sig varje gång de sista 7 starterna, varav 2 var i Msv. Han har verkligen gjort sitt absolut bästa, egentligen är han inte helt färdig för MsvC ännu, mycket fattas.... Jag kan inte förstå det, att han skulle få 66% i MsvC2 o bli placerad fanns inte i min värd. Samma sak var det ju i nov då han deb i MsvC1 o blev 2a. Känns som om vi aldrig skulle kunna göra om det...

Nu känner jag mig så himla nöjd. Jag har ju nått mitt mål för året tävlingsmässigt. Därför har jag svårt att "tagga till" o fokusera på nya tävlingar. Får fundera lite på det.

Janne brukar ju få en vinflaska när jag placerar mig som tack för att han kämpat med oss. Har lovat att om jag någon gång placerar mig i MsvB ska det bli ädlare valör, champagne... (ha ha)
Hade jag inte haft mina tränare Janne o Marianne som hjälpt mig att traggla, traggla, om o om igen, hade jag ALDRIG kommit där jag är nu.  

torsdag 1 maj 2014

April med statistik


Vilket väder! Helt underbart. Man kan inte få det bättre. Denna månaden har varit en fröjd att vara hästägare. Torrt o fint, soligt, hästarna har kunnat gå i gräshage.
Dessutom har både Disco o Cobben kunnat tävla sina första starter för året o båda gjort fina resultat på regionala tävlingar. 
Discos debut i MsvC:2 med placering var obeskrivligt kul. Dessutom även plac i LA:3.
Cobbens första placering i LA:1 på regional tävling satt fint, var sååå nära att knipa placering även i LA:2.

Mest visade sidor:
1.
Debuten i MsvC:2
2. Janne red (filmsnuttar)
3. Första klassen, reg LA:3
4. Cobben i LA:1
5. Sandra o Cobben tränar (videosnuttar)


De 3 länderna med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Tyskland

tisdag 29 april 2014

Sandra o Cobben tränar (videosnuttar)Cobben har gått från klarhet till klarhet o blivit bättre hela tiden. Dock kom en mindre svacka då han fick för sig att sparka åt skänkeln i galoppen. Verkar ha försvunnit som tur är.
Sandra tränade för Janne o Cobben fick jobba vidare med att stärka o samla sig utan att gå ur form. Galoppfattningarna från skritt är jobbiga tycker Cobben, men de går nu riktigt bra.
Nya Schockemöhlekandaret var på. Passade fint.


måndag 28 april 2014

Galopp på fyrkanten


Solen sken o det var sommarvärme! Helt underbart. Tyvärr hade jag bara 2 säckar salt till banan, så det dammade en del. Framridningen gjorde jag i sommarhagen. Första gången jag red där i år. Vi njöt både jag o Disco.
Janne tittade på mig när jag red. Disco var lite mör från gårdagen då J red, så vi tog det väldigt försiktigt med många mikropauser.
Disco var fin på volten, så jag fick gå ut på spåret. Tränade på att öka språnglängden i galopp o sedan komma tillbaka utan att han lägger sig i händerna. Där måste jag vara noga med att inte lägga ner mina händer så att jag inte låser hans hals. Gick ganska bra, men det måste jag träna mkt mer på, jag måste kunna visa fina ög från längningar.
Testade några slutor i trav. J tyckte de var bättre, även om det gärna blir lite handbroms på. 
Över lag hade jag en bra ridkänsla o Disco var med på noterna.