lördag 1 mars 2014

Provade ny sadel

Countysadel, dock ej Kickis

Eftersom Sandra lånat hem Kickis sadel för att prova på Cobben, passade jag på att testa den också. Det är en County 17 tum, normal vidd.
Vad jag inte märkte när jag sadlade Disco var att det inte satt på några stigläder.... Märkte liksom det när jag skulle hoppa upp... Blev alltså att svinga sig upp:) Herregud, trots att jag tog hjälp av en avsats att stå på var det inte som i gamla dar när man red barbacka för jämnan o svingade sig upp varje gång. Upp kom jag iaf. Nu jäklar skulle jag inte dra upp knäna.
Countyn var underbar att sitta i. Men lite liten i sätet var den nog kanske, o Disco blev lite klämd vid manken, han behöver vidare bomvidd. Men man satt kanonbra i den o sitsen föll på plats av sig själv kändes det som.
Red ett pass på banan o Disco kändes fin o mjuk. Men herregud vilken träningsvärk jag fick. Absolut inte van att rida utan stigläder o stigbyglar. Men nyttigt var det!

torsdag 27 februari 2014

Lite variation på träningen


Eftersom Disco fått gå o samla sig på de sista passen tyckte jag att han skulle få sträcka ut ryggen lite. Det blev ett pass med hoppning i lina (ej inspänd förstås). Han fick hoppa ett 60 cm hinder på stor volt + några travcavaletti. Pigg o glad. Härligt att se hur han gick som en spårhund med nosen i backen... Tydligen skönt att slippa mig på ryggen:) Dagen efter detta red jag ut i skogen på en klättertur. Mmmm, skön vårluft, vi njöt både jag o hästen.

Här är några travbilder från träningen.

tisdag 25 februari 2014

Första träningen med kandar


I söndags red jag för Janne på vår ridbana. En del pölar, annars ganska ok.
Disco hade på sig kandaret, bra för oss båda att träna med det ibland. Jag är inte så van att rida med kandar, jag tycker det är lite meckigt. Disco bryr sig inte, han märker nog ingen skillnad...
Jag var över lag nöjd med traven. Janne försökte få mig att samla traven ett snäpp. Det funkar ett par steg, det är väldigt lätt att jag tar handen mot mig, drar upp knäna o D blir kort i nacken i stället...
Janne filmade en del o det var superbra, jag förstod precis vad han menade då han instruerade mig. Såg diverse olater tyvärr, suck. Tex att jag drar bak inner skänkeln i galoppen. Handen kunde vara längre fram på tygeln. Tyckte jag "höll i bettringarna" men det var tvärt om...
Galoppen var hemsk till att börja med. Bara långsam, ingen samlig. Jag fick bryta av till skritt o egga honom lite att trampa in sig o sedan blev galoppen bättre. Gjorde stor skillnad.
En annan konstig sak. Tycker själv att jag sitter o driver väldigt med sporrarna, men när jag såg filmen gjorde jag inte alls det. Måste driva mer effektivt!
I slutet av passet såg Disco jättefin ut, jag blev positivt överraskad faktiskt. Tänk om jag ändå kunde sätta dit det lite snabbare...
Han är ju fin att se på när han bjuder till o tar i med sina bakben!


Några bilder från galoppen.

 

måndag 24 februari 2014

Fin i galoppen


Åkte till Hoga med Disco. Vilken tur att vi var inomhus, för det regnade nåt fruktansvärt. Rent skyfall!
Disco var jättemjuk o fin o gick villigt fram i traven. Frågade Janne om han ville känna på galoppen, vilket han gjorde.
Janne var jättenöjd o tyckte att Disco jobbade på fint. Kul! Hästen blev väldigt trött, så vi avslutade. Nu är det världens pälsfällning på gång, ibland påverkas han av det.
Inte dumt att se från marken.