torsdag 1 juli 2010

Juni






Ännu en av dessa underbara ljusa, varma månader över. Juni är en härlig månad, man har semestern framför sig, hästarna släpps ut på bete, ljusa kvällar, ofta fint ridväder, INGA INSEKTER. Endast i slutet av månaden kommer den plågan!

Vi har kunnat rida mycket. Många galopper på åkern. Härligt. Ridbanan var väldigt fin i början, men är nu hård o torr.
Disco har någon enstaka gång tränat "byten" o då blev ryttaren = ridläraren halt...
Har blivit lite bakutsparkar o bus, speciellt i v varv i galoppen.
Avbrotten till skritt från galopp har blivit bättre, han har också stärkt sig i traven.
Cobben har fortsatt med att stärka sig o kan komma tillbaka lite i galoppen utan att tappa kvalité.

Inga dressyrtävlingar i juni men Disco debuterade i hoppning (på låga hinder) med Sandra. Detta gick jättebra!

Har haft sadelstrul. Provat nya sadlar som inte passat o beställt en ny som åkte till fel ställe. Äntligen har den kommit rätt så jag ska hämta den i morgon. Spännande!

tisdag 29 juni 2010

Cobben bättre. Sommarbilder.







I natt har Stafette fått ett fint stoföl. Så roligt. Grattis till Birgitta o Gunilla! Måste åka o hälsa på!

Cobben var mycket bättre idag. Han har en spricka i kronranden o lite småsår på vf, kanske kommer hältan av det.

Går inte så bra på sadelfronten, suck. Sadeln har ej skickats tillbaka från Stockholm, hoppas verkligen att de gör det NU! Väldigt dumt detta för jag har ju lämnat min sadel, så jag får samsas med Sandra om hennes... + att jag rider i hoppsadeln.

Nu närmar sig semestern o Falsterbo! Hoppas kunna åka ner en sväng. (Om nu Disco klarar sig utan mig...)
Idag var det fruktansvärt mkt kläggar o bromsar. Svårt att rida. Disco gillar dem INTE. Han vill springa därifrån. Fick låna Sandras flugridtäcke, det var jättebra. Sprayar med flugspray innan ritten men det hjälper inte ett dugg.

Vi har fått en liten hyresgäst denna veckan. En D-ponny. Hon går med Nicke. Ingen av våra pojkar bryr sig speciellt om henne, konstigt nog.

söndag 27 juni 2010

Träning, Cobben ej helt ok.


Idag skulle jag för första gången rida Cobben på träning. Sandra jobbade o tyckte det vore bra om Cobben fick jobba. Tränaren är ju lite skadad (av Disco) så han avstod att rida. Skulle bli jättekul att få träna med båda!


Nu blev det ju inte riktigt så. Cobben var oren i traven! TRÅKIGT!!! Jag hoppade genast av o kände på hf som han haltade på. Ingen svullen sena, ingen värme, ingen puls, ingen varm hov, inget sår, inget i hoven, ingen reaktion när jag klämde. (???)

Det enda jag skulle kunna tänka är att det var väldigt mkt kläggar o bromsar som irriterade dem i hagen igår trots flugtäcken. Kanske har de sprungit. Såg också älgspår i skogen, så man vet inte. Eller kanske en hovböld på gång???

HOPPAS, HOPPAS det ger med sig. Det är ju nu på sommaren Sandra har chans att träna ordentligt!


Disco fick iaf jobba på som vanligt. Han kändes fin hela passet fram till att jag skulle samla lite i v galopp. Då började han hoppa på stället o bocka, trodde han skulle byta... Hade önskat att det inte fanns galoppombyten i dressyrtävlingar... MEN, bytena får ta sin tid. Vi kommer inte att hasta fram, det är ingen brådska med dem.


Det som just nu är stötestenen är längningar i trav o skänkelvikningarna. Både jag o Disco måste lära oss ökningar. Janne skrattade (grrrr) åt mig idag då jag satt o skumpade, trots att inte Disco tog i speciellt...

Vi får nog lägga fokus på detta ett tag om jag ska ha möjlighet att starta LA:3 och LA:4 i framtiden. Nu har jag backat bandet o väntar med de klasserna så länge!