lördag 9 januari 2010

Mitt hästliv 11. Nya ponnyer o nytt stall.







Docka var otroligt duktig på tävlingar o vi fortsatte att starta på tävlingar runt omkring i grannklubbarna. Hon placerade sig nästan varje gång o gjorde alltid sitt bästa. Problemet var att komma TILL o FRÅN tävlingar. Hon ville INTE på transporten. När hon väl kom upp stod hon still. Svårt att beräkna hur lång tid innan man skulle åka. Fick engagera familj, grannar o släktingar för att få på henne. Men det blev bättre o bättre med åren.

Det kom lite nya ponnyer till stallet. Syrran (Kicki) o Malin (Birthes lillasyster) hade ridit på shettisen Putte, men behövde nu större hästar. Tinas lillebror Krister ville också ha en egen häst. Så blev det så att Kicki köpte New Foresten Savona. En elegant vacker fuxfärgad ponny med fina gångarter o hade som specialité att gnissla tänder...
Malin köpte skimmeln Silver, oriden connemaraponny som var väldigt snäll o bussig, ibland lite lat. Rörde sig mjukt o fint.
Krister köpte B-ponnyn Pajazzo (Pajen), en bedårande söt skimmel. Detta var runt 1980.

Alla 3 ponnyerna blev jätteduktiga tävlingsponnyer o vi åkte runt på både hopp o dressyrtävlingar med dem. Det var alltid någon som hade rosett med sig hem.
Ann-Sofie tränade oss alla i både i dressyr o hoppning.

Så småningom flyttade vi våra hästar till det stallet som jag nu äger. Då på den tiden hyrde vi in oss. Vi fick riva kospiltor o bås o bygga spiltor o boxar. För första gången fick vi vattenkoppar. Skönt att slippa bära vatten från Ann-Sofies källare! Vi fixade i ordning fina hagar o både hästarna o vi trivdes fint!
Vi fortsatte att träna för Ann-Sofie o började också åka in till Uddevalla då o då på kurs för Hans Lindgren. (Anders Lindgrens son). Hans var lite speciell, med vi kom väl överens. Han var mkt noggrann i dressyrarbetet o jag lärde mig övningar som jag än i dag praktiserar. På sommarkurserna tältade vi. Så kul vi hade!!

Översta bilderna är på mig o Docka på tävlingar.
Bilderna under visar Putte, Pajazzo, Savona o Silver.
Underst årsbok 15 o 16.


tisdag 5 januari 2010

Nytt år.




Det nya året började KALLT. Mycket snö o omöjligt att komma upp för backen med transporten. Så nu har jag dressyrabstinens! Så fruktansvärt träningssugen. Har fått boka av flera träningar både för Janne o Pernilla. Det svider. Undrar om Disco gillar våra turer på åkrar o i hagar o skog. Det är ganska jobbigt för dem att pulsa i snön. Lite svårt att variera ridningen.
Disco har en spricka i sin vita framhov. Han blev ju skodd nu i veckan o hovis rekomenderade foderkalk, så det har jag köpt. Hoppas det hjälper. Har testat Kiselgur o Biotin, men utan resultat. Ingen fara ännu, bara det inte blir värre.
Just nu är jag väldigt shoppingsugen (hästsaker). Vill kolla på ridkäder, hjälm, handskar, schabrak, lindor, stübbenträns, fårskinnspad, dressyrsadel, hindermaterial mm.......... Man skulle va en Hollywoodfru.

Mån: Plumsade på ridbanan. Lite jogging.
Tis: Hovis. Red på åkern.
Ons: Vila
Tors (Nyårsafton): Red upp i skogen o klättrade alla 3. Tog även lite galopp i hagen. Full fräs!
Fre (Nyårsdagen):
Red lite jogging på ridbanan. Isigt så de spänner sig.
Lör:
Vila
Sön: Red på åkern.