fredag 19 juli 2013

Programridning för Marianne


Red upp MSVC:1 för Marianne som är både domare o tränare. Det visade sig vara ett lyckokast. Jag fick massor av bra tips! Nu gäller det bara att komma ihåg allt hon sa...

Vi börjar från början. Uppridn i galopp. Jag får tänka på att vända upp i tid så att han inte kommer vid sidan av medellinjen. Halt o framridning ok. Snett igenom i mellantrav, där måste jag markera ökningen med en rejäl halvhalt både innan o efter. Jag ska även ta små halvhalter under själva ökningen. Öppna, han ska vara formad som om han ska in på en 8m travvolt, 3spårigt. Får inte lämna spåret med bak. Ska tvära tillräckligt mkt. Volten är ok. Slutan ska vara 4-spårig, så jag ska tvära mycket mer än vad jag gjort. Han ska titta rakt fram, jag ska trampa ner ordentligt i inner stigbygel. Mellanskritten är ok. Ökade skritten ska jag släppa ut mer tygel.
Fattningarna ok. Han ska vara kvickare i galoppen, även den förvända. Han har bra balans, men det ser för tungt ut. Enkla byten gör han fina ög från galopp till skritt, men han är lite öppen o vinglig i nya fattningen. Ska tänka 3 steg skritt. Galoppökningarna behöver han få lite mer luft under magen, men upptagen ok.

Puu, blev kanske runt 60%, mycket att öva på....

Tränade lite galopp på volten. Fick träna på att bli lite kvickare med skänkel o säte. Tänka driva när jag är på väg upp i språnget. När jag bryter av ska jag ta förhållningen på yttertygeln.

Jag är väldigt nöjd o har fått massor av bra tips!

torsdag 18 juli 2013

Falsterbo fredag

Minna/Santana i GP
 
Patric/Scandic

Tinne/Don Auriello

Efter en god (ekologisk) frukostbuffé på hotellet styrde vi kosan mot Falsterbo igen. Solen sken från en klar himmel. Vi ägnade fm till att shoppa och prova sadlar. Strosade runt, fikade o hade det mysigt.
Dags för dressyr. GP. Tyvärr inte så många "tunga" namn från utlandet, men vad gör det när vi har så duktiga ekipage i Sverige.
Tårarna trängde sig på även denna dag. Tinnes häst Don Auriello var superfin, vilka travökningar! Hon vann. Patriks Scandic var som vanligt makalös i piafferna. Han är så mjuk o sviktig. Kom 2a. Som 3a kom fina ekipaget Minna/Santana, vilka travslutor!

Senare på dagen var det 7-åringarnas final. Så duktiga hästar! Flera byten o halva piruetter mm. En häst jag gillade var Mattias Janssons Kalundi (Don Schufro - Solos Carex) som kom 3a. Den får vi säkert höra med om.

Dags för hemfärd, fulla av ridinspiration. Detta är den absolut bästa trippen jag gjort till Falsterbo!
 

tisdag 16 juli 2013

Falsterbo torsdag, fina hästar o shopping

Sandra köpte bla en HV Polo piké

Att vara i Falsterbo när solen skiner o det kryllar av vackra hästar är som att vara i himmelriket. Jag njöt i fulla drag. Vilken semester. 

Vi såg 5-åringarnas dressyrfinal först. Många duktiga hästar. Nästan alla klarade programmet utan missar. Låg på LA-nivå. Ett ekipage som fick mina tårar att trilla var Minna Telde/Bilan (Bocelli - Donnerschlag). Vilken utstrålning! De kom 2:a. Vann gjorde vackre Floricello, ryttare Andreas Helgstrand.
Efter detta var det dags för 6-åringarnas final. I programmet ingick byten o lite samling, msv nivå. Märktes att det var lite svårare för hästarna. Blev en del missförstånd. Men superduktiga för att bara vara 6 år! Både ettan o tvåan var danska, men trean var svensk, duktiga Sandra Sterntorp/Rausing 1233.

Efter att vi sett alla dessa fina hästar blev det en del shopping... Fanns massor av fina saker...
Vi återvände till hotellet efter en helt underbar dag o avslutade den med en härlig buffé + vin. Kan det bli bättre?
Sandra i solen på läktaren

Boots till clinicen

Lädermedel + lindor från Schockemöhle
 
Piké från Horseware


Funktionströja från Pikeur

måndag 15 juli 2013

Clinicen närmar sig!

Ska bli så kul, jag längtar! Bo J kommer till Sotenäs lör 27 juli för att hålla clinic igen. Clinicen börjar kl 17 o håller på 2,5 tim. Vid frågor maila: Mia@optimia.se
Disco o Cobben ska vara med o tömköras. Sammanlagt blir det 4 tömkörningsekipage och 4 ryttare i olika utvecklingsstadier. Av ryttarna kan nämnas Kicki/ Lupin (Msv) och Marianne/Vilja (svår). Vilja var med förra året, hon fick visa piruetter, byten mm. Hon har verkligen vilja och utstrålning!

Tänk att Mia har lyckats locka Sveriges förbundskapten i dressyr till oss!

Här kan man köpa biljett: