lördag 13 september 2014

Vandring + hästshow

Mycket trevlig men fullspäckad dag! Vandring på dagen och hästshow på kvällen.
Vi började med en kortare bussfärd. Vandringen var väldigt vacker och bla genom ett naturreservat med bambuskog. Även här fanns massor av "kanonviskor" och hortensia.
Vi hade tur med vädret, sol o varmt, men när vi kom fram till målet, en gård med ost/vinprovning började det ösregna. Osten var såååå god. De har ljuvliga ostar!
På kvällen åkte vi till en mycket fin o välskött hästgård Pico da Cruz, där man födde upp Lusitanos. Först fick vi middag med vin o sedan släcktes ljuset o ridbanan utanför lystes upp av facklor. Fadomusik o klassisk musik i högtalarna. De visade hur de utbildar hästarna från unghäst till erfarna. Allt var mycket seriöst o de älskade sina hästar o var stolta över dem. Vi fick även besöka stallet. Härlig kväll!

fredag 12 september 2014

Tvillingsjöarna och Eldsjön

Idag var det bussresa mot Eldsjön och Tvillingsjöarna.
Tyvärr var inte vädret riktigt med oss, så det kom lite regnskurar på vissa platser. 
Först åkte vi till Eldsjön, en stor sjö i vulkankrater. Väldigt vackert.
Överallt på de branta sluttningarna gick (mjölk)kossor o betade. Vi fick också besöka de varma källornorna där det var vulkanisk aktivitet.
Man såg mängder med Hortensior överallt och gula blommor som kallades "kanonvispor".
Tvillingsjöarna var också vackra att beskåda. En såg ut att ha mer blått vatten och en mer grönt.
Lunchen bestod av jättegod Papegojfisk. På kvällen åt vi kanin, gott, smakade som kyckling. De kryddar o saltar inte maten så mycket. 
En fin men regnig o kall dag.

torsdag 11 september 2014

Resa till Azorerna

Här är härligt! Som svensk sommar, ca 25 grader. Vädret växlar snabbt. Regnade lite när vi kom, sedan sol. Bor fint nere vid hamnen på ön Sao Miguel i staden Ponta Delgada.
Idag var vi på stadstundtur som vi avslutade med att köpa med oss en kasse med frukt o tomater. Dukade upp på balkongen med vin, bröd, apelsiner, bananer, melon, ananas och nötter. Gott!!!!
WiFi på rummet var ett plus i kanten. Men vi kommer inte att vara så mycket på rummet...
På eftermiddagen var vi o provade massa olika mat inkl vin. 
Blomsterprakten har vi inte sett så mycket av ännu...