lördag 18 juni 2011

Böcker

Har läst/hört på några böcker igen. Har "snöat in på" Michael Connelly. Hans böcker gillar jag skarpt. Uppläsare där är Magnus Roosman, han läser verkligen bra tycker jag. Blir mest deckare, vet inte varför, det bara blir så... En av böckerna, Hermans bok, är dock långt ifrån deckare. Alla böckerna var bra o läsvärda o passar utmärkt lata sommardagar. Kul att läsa en bok av Bodström, inte alls dumt faktiskt.

TACKA KATTEN FÖR DET av Herman Lindqvist
Kåserier av Herman ur hans liv både från franskt o svenskt perspektiv. Man får många goa skratt. Riktigt kul läsning!

RYMMAREN av Thomas Bodström
Deckare. Det sker ett mord på Österåkeranstalten. Poliserna Susanne o Christian skall utreda fallet. Susanne är ny o behandlas illa av sina arbetskamrater. Hon får det väldigt tufft. Man får följa spel bakom kulisserna med inblandade advokater, mutor, justitieminister, otrohetsaffärer mm. Tillslut blir det ett upplopp o fångarna rymmer. Allt ställs på sin spets.
Intressant att läsa om allt som sker. Man märker att Thomas själv är advokat o kan spelets regler. Kan rekommenderas!

SKUGGSPEL av Michael Connelly
Deckare med kommissarie Harry Bosch. Harry har just slutat vid polisen, men kan inte låta bli ett fall som han tidigare hade hand om. Det visar sig vara många inblandade o FBI tar honom till fånga för att han snokar. Bosch löser dock fallet o det är nära att han själv blir dödad.
Mycket bra bok!

DÖDENS STAD av Michael Connelly
Deckare med kommissarie Harry Bosch. Benrester från en misshandlad 12-årig pojke hittas i ett skogsbryn. Liket hade begravts för mycket länge sedan, men Bosch lyckas nysta upp alla trådar som leder till en lösning av fallet.
Mycket bra!


torsdag 16 juni 2011

MorgondressyrIdag var jag ledig. Underbart. Dessutom fint väder. Gick upp ganska tidigt o tog in hästarna. Efter lite mat lade sig både Cobben o Nicke ner o sov. Som tur var höll sig Disco på benen, för jag hade tänkt åka till ridhuset o rida. Sagt o gjort. Lastade Disco o åkte iväg till ridhuset.
Jag älskar dessa ridturer på morgonen med Disco. Ridhuset är nyvattnat, svalt o tyst. Jag är oftast ensam o det enda man hör är hästens tramp. Jag njuter verkligen. Det är lite som när jag hade Karimba o red ut i skogen på morgonen. Vi gillade det lika mkt båda två.
Idag gick Disco dessutom jättebra. Han jobbade på bra från början. Checkade av lite skänkelvikningar, längningar. Kändes bra. Lite öppnor o slutor längs långsidan.
Galoppövergångar. Längningar i galopp. Äntligen fick jag en bra känsla att ryggen var med o han jobbade på fram med längre rundare språng. Härligt. Ingen tendens att sparka.
Förvänd galopp. Fin balans, inga problem. Eftersom det kändes bra började jag rida lätt i trav i lägre form med bibehållen energi. Sedan hoppade jag av o ledde honom ute i solen. Sådana här dagar får man lagra i minnet.... Tänk om han alltid gick så här bra!
När vi kom hem blev det lite hö, sen var det hans tur att lägga sig att sova. Ser så härligt ut när de ligger helt utsträckta...

På em åkte vi ut med Cobben. Han hade däremot inte alls sin bästa dag. Han var seg o slö, Sandra fick kämpa! Men hon red upp LC:1 och LA:1 o jag tycker det var helt ok. Speciellt h-galoppen var fin men även 10m volterna både i trav o galopp var väldigt bra. Glädjande nog gick han inte emot ytterskänkeln i v galopp, ingen spark... Alla uppridningar o halter gör han otroligt bra. Där plockar han poäng på tävlingarna.

Anonyma citat: En oprövad vän är som en oknäckt nöt.

måndag 13 juni 2011

Filmer från dressyrtävlingen


PS TIPS TILL DE SOM INTE KAN SKICKA KOMMENTARER: Kommentera som Anonym, det verkar fungera.

Igår åkte vi iväg o testade lite det som Pernilla visat oss. Disco kändes fin o avslappnad. Jag red utan sporrar för att kolla att han gick fram utan. Han kändes bra, så jag red inte så länge. Skönt att han var nöjd o glad, inget bus.
Sandra red upp LB:2 o LB:3. Cobben var bättre i sin v-sida o gjorde det mesta bra i programmen.

Idag stod hoppning på schemat. Vi promenerade ca 1 km till en ridbana där vi brukar ha klubbtävlingar. (Skall vara en liten hopptävl på lör).
Vi satte upp en bana med låga hinder o hästarna hoppade jättefint. Disco hoppade med fin bjudning o det var kul att se hur han gillade det. Sandra red Cobben o Disco och Sofie red Nicke. Det var lagom att leda dem hem sedan, blev en bra avskrittning.
När vi kom hem fick de lite hö o sedan gå ut i gräshagen med natten. Skönt för dem att gå ute nu. Men de får gå in en stund på dagen o sova. Då lägger de sig alla 3....

Filmer från dressyrtävlingen i Ljungskile:
Film LC:2
http://www.youtube.com/watch?v=ieY5aYWx8f8
Film LB:0 http://www.youtube.com/watch?v=lHUXHVgX6kM

Nedan en filmsnutt från igår.

söndag 12 juni 2011

Cobben tränar för Pernilla. FilmSandra o Cobben var också med o tränade för Pernilla igår. Det var ju ett år sedan sist, så P tyckte det var kul att se dem igen. Hon sa direkt att det var en markant skillnad på ffa traven, den har blivit mkt aktivare o starkare. Kul att höra!
Sandra fick börja i skritt i v varv. Direkt såg P snedheten som Sandra jobbat med i det varvet. Hon fick börja att vända in för ytter skänkel tills han svarade på det, sedan samma sak i trav. Höger varv var det inga problem. P var jättenoga att han verkligen löd ytterskänkeln o Cobben tyckte det var arbetsamt.
Galopp på volten. H varv inga problem. Såg jättefin ut. Men i v varv blev det jättejobbigt för Cobben att få in framdelen. När Sandra inte lät honom flyta utåt som han helst vill, blev det flera protester i form av kosparkar... Sandra fick rida lite långsidesskänkelvikning i galopp för att lösgöra h-sidan o det gjorde han jättebra.
Det var nog sparkarnas dag igår, för jag såg fler hästar med benen i vädret... Tillslut verkade Cobben acceptera att gå utan att skjuta ut bogen o han blev jättefin. P var väldigt nöjd med honom o Sandra var glad att få bra hjälp med detta.
Bilderna visar bla lite brallar hi hi!

Anonyma citat: Erfarenhet är att veta en massa saker man inte bör göra.