lördag 27 november 2010

Iskyla o snö + kisserunda



Tur att Disco slapp att stå i utebox på loge, här är SÅ kallt. Blåser och -8, då blir det riktigt kallt. Har också snöat till o från i flera dagar, dock har vi fått mindre än på andra platser.
Lastade Disco o åkte till Lysekils ridhus på tors, efter att han i flera dagar fått vila. Underbart att få jobba på. Han kändes väldigt fin o lydig. Traven funkade bäst. Jobbade med öppnor o tempovariationer. Skänkelvik längs långsidan. Galoppen kändes hyfsad, blev många fattningar o övergångar. Red framåt o han svarade fint.
Skulle varit iväg till Hoga idag, men tror knappast att jag kan ta mig upp för backarna här. Halt + nysnö.
Jag har nu satt in en värmefläkt i stallet som är på när hästarna är ute. Vill inte att det ska frysa i vattenkopparna.

Disco får gå sin kisserunda varje kväll trots snö. Jag leder honom på åkern o då vet han att han ska kissa. Jättebra, så slipper han ligga på vått o bli kall om lilla magen. (Men han har massor med halm, så han hade nog inte blivit så våt ändå..)
Brukar göra så här med alla mina hästar, men Karimba kissade i spann. Behändigt.

Lite från Sandra o Cobben. Jag är så himla glad att hon fick upp honom, nu kan hon ta igen det hon missat under sommar o höst.
Malinträning: hon var positivt överraskad! Hon tyckte att han var mycket luftigare och igång i traven redan från början. Han har känts fin det sista i traven, så det va kul att få kvitto på att han verkligen var bra också. Galoppen blir bättre, han är dock inte stark där än. Skulle tänka på att lyfta upp huvudet något så att han bär sig mer på sina bakben. I trav fick vi göra en serie innehållande 10m volt, skänkelvikning och mellantravstanke på olika delar av banan. I galopp jobbade vi omväxlande på volten och fyrkanten. Fick träna på öppna, det tyckte hon att vi skulle träna vidare på, han tappar lätt balansen och bjudningen när det blir lite svårare.

Katten ligger inne o vill INTE ut. Hur mycket kan en katt sova per dygn egentligen?


söndag 21 november 2010

Blev ingen ridhuslyx


Man ska inte förvänta sig något... Verkar vara omöjligt att få till det med stallplats o ridhus för kortare tid.

Allt verkade så bra. Trevliga folk. Skulle dit o titta en gång först innan Disco flyttade dit. Den boxen jag skulle få var upptagen! Disco skulle få stå ensam i utebox på logen. Där fanns ingen vattenkopp, inget sällskap o kallt. In o utsläpp + utfodringar fick jag klara själv, men det hade väl gått an. Ute från kl 6,30 till kl 17,30. Men ensam inne på logen... Nej!

Så det blir att försöka köra till ridhus o hoppas att väglaget är ok. Suck.


Här kommer rapport från Sandra o Cobben:
Malinträning: hon tyckte att Cobben rörde sig det bästa hon sett honom röra sig hittills samt att jag red honom bättre på tygeln nu. Jag behöver dock rida mer nyanser i både trav och galopp, kräva av honom att han ska gå fram och att han ska komma tillbaka, inte rida för "prydligt". Han kändes fin i traven, speciellt höger. I galoppen känns det som att vi har en bit kvar innan han orkar att bära upp sig själv. Ska träna på mycket tempovariationer, inte vara rädd för att rubba hans takt.

Ibland funderar jag över vänskap o vad som kännetecknar en god vän. Man har vänner o så har man sina närmaste vänner. De som alltid finns där o som aldrig sviker. Ett privilegium som jag är tacksam för att jag har.
Ser redan fram emot ett möte nästa helg med mina goa vänner, då vi ska ut o äta o dricka gott!