lördag 19 juli 2014

Vänster bak???Något är fel i Discos vb. Han har varit lite svag i vb ett tag, men inte visat någon hälta eller orenhet.
Igår när jag red för Janne såg han att Disco inte ville ta i med vb på ett sätt han inte gjort förut. Knepigt för han kändes väldigt fin för övrigt. Jag avslutade förstås direkt o hoppade av. 

Idag tog jag honom i lina för att kolla. Såg inget i skritt, men i trav syntes det tydligt i v varv att han inte lyfte det benet som det andra.
Måste få tag på vet. på måndag. Detta oroar mig väldigt. Kan det vara bakknät? Patellan? Kan inte känna något konstigt på hov, kota, skena, has. Ingen värme eller svullnad. Han har ju gallor i kotan, men de har han haft sedan länge o de röntgades ua i samband med att de gick igenom hans hakningar. 
Måtte det inte vara något allvarligt!

Träffade Kicki med fina Charmen i ridhuset:)
torsdag 17 juli 2014

Träning för Marianne


Patrik o Deja i Falsterbo, båda bilderna


Äntligen träning för Marianne. Var jättelängesedan nu. Kände mig lite ringrostig.
Disco var ganska fin från början o M tyckte att traven såg ok ut i båda varven. 
Jag fick träna på samlad skritt. Han skall vara aktiv o kvick, ska korta stegen så pass att han inte trampar över. Driva växelvis höger-vänster.
Detta pass var det mycket fokus på min sits. Jag måste sitta mer tillbaka, på bakbenen, för att han ska kunna samla sig samt släppa ner mina ben o inte klämma...
Galopp. Red på kvartslinjen med rak häst o ställd i nacken. Efter hand började han jobba. Övergick till att rida på en 4-kant o vända i varje hörn. Fick samla så mycket det gick, främst med inner skänkel o fick en fin samlad galopp i vänster varv på volten. Testade en galoppsluta som var riktigt bra!
Gjorde sedan några skänkelvikningar i trav, de går helt ok nu. Jag får tänka på att inte forcera traven. Till sist gjorde vi travlängningar. Jag ska försöka att inte skicka iväg honom i full fart, utan i stället tänka att han ska "upp i luften".
Superbra pass, väldigt nöjd.

 
 

onsdag 16 juli 2014

Äntligen ny dator som funkar!


Min fina utsikt!

ÄÄÄntligen! Nu har jag dator+router+mus+tangentbord som funkar!!!!!!!!!! (scanner, högtalare o skrivare klarar jag mig utan tills vidare...) Jättenöjd med att kunna använda nya datorn. Nu hoppas jag att åskan håller sig borta ett tag.

Jag ligger efter med bloggen av naturliga själ. Njuter av min semester.

Idag testade jag byten endast från h galopp till v över en bom nära hörnet snett igenom. Kämpade verkligen med att han inte skulle dra iväg o kasta sig mot bommen. Gick sådär... Han gjorde ett par fina byten, men om han inte fick rusa ville han inte byta:(
Jobbade ett tag o det blev bättre. Sandra tittade o han är iaf rak när han byter o det är bra.
Cobben blev väldigt lös o fin i hela kroppen när Sandra red. Gjorde nog gott att Janne red i söndags.

Dessa benskydd var det enda jag köpte i Falsterbo denna gången.

 

 

måndag 14 juli 2014

Kämpar med traven

Janne satt upp på Disco o kände lite på traven en dag. Han tyckte att det var bättre än sist. Efter lite skolor o galopp blev traven jättefin, speciellt i höger varv. Hit kommer jag inte själv när jag rider.

Bytena går sådär. Fortfarande gör jag dem bara över bom, annars byter han bara fram. Han har lugnat sig lite o bytena är inte så våldsamma som tidigare (tack). Jag byter nu från rättvänd samtidigt som jag byter om volt, blir lite som snett igenom. Men jag måste ha stunsig galopp på honom om det över huvud taget ska funka.
Kanske ska ändra lite. Kan lägga bommen närmare hörnet. Då ska jag kräva att jag ska bestämma tempot mot bommen.... Han ska inte få rusa o dra iväg, han ska vara helt rak, absolut inte med bakdelen innanför. Får se hur det går:)

Janne red även Cobben. Det var ganska mycket att ta itu med, men samlingen hade blivit bättre. Sandra ska rida mycket tempovariationer, han måste lära sig att lyssna på gas o broms. Helst ska hon rida på lite större ytor än vår lilla ridbana, så att han kommer igång med galoppen bättre.

Tänk den dagen då man inte har något att träna på....

Vad gäller min dator har vi kommit så långt att Telia skickat ut sms avisering på nya modemet till fel person... Håll tummarna för att det går att hämta ut ändå och att det funkar med datorn...