lördag 30 april 2011

Pernillaträning



Igår kväll var jag ute med bästa arbetskamrater så jag trodde jag skulle vara trött idag då klockan ringde 05,15. Men det gick bra. Tidig träning o sedan iväg till jobb.

Efter att ha ridit utan "tillsyn" en månad var det dags för lite granskning av mig o Disco för Pernilla. Har jobbat på själv med uteritter, tömmar, cavaletti o en del dressyr. Har nog koncentrerat mig mest på övergångar o att han skall svara fram o ffa tillbaka. Med andra ord lyssna på mig... Det har gått bättre o bättre men ett rejält bakslag nu i veckan då han var superslö.
Fick börja på volten i skritt- trav övergångar. Något in med bogen, lite öppnatendens. Pernilla var nöjd o jag fick gå ut på 4-kanten. Lite öppna med motställning. Gick bra. Skänkelvikning längs långsidorna i trav med övergångar o ibland längningar. Även variation med "shettistrav". Bättre än sist. Skänkelvikning längs diagonalen. Svårt. Han börjar bra, sen tappar vi baken o energin. Speciellt svårt för h skänkel. Fick göra dem i etapper samt med skritt övergångar på mitten. Motorn måste komma igång. Jag får INTE släppa ut bogen, rak häst! Gjorde detta massor av gånger o det blev iaf bättre.
Galopp på volten. Fina fattningar från trav o bra övergångar. Han kändes väldigt fin. Fick göra korta tempoväxlingar, han var med på noterna!
Pernilla var väldigt nöjd o tyckte att han utvecklats bra sen förra gången! Jippie!

Anonyma citat:
Två ting är oändliga: universum och mänsklig dumhet; och jag är inte säker i fråga om universum.