lördag 7 mars 2009

Fest med kompisar!



TACK mina underbara vänner! Hade en härlig kväll med mina älskade vänner hemma hos Janne. Fick underbar mat o gott att dricka. Min favorit päroncognac oxå. Jag är SÅ glad att ni gjorde detta o vilka fina presenter! Kicki, Tina, Marianne, Yvonne o Janne var med på festen. Gillade Jannes musik. Kram på er alla. o Tina, jag ska hämnas, det där med korten...
Se vilka fina presenter!

fredag 6 mars 2009

Mystiskt sms

Nu har jag varit i Lysekil med Disco. Herregud, han va helknäpp! Han har fått allderles för lite motion, så han har världens överenergi. Han danade passage utanför transporten i 20 min innan jag fick på sadeln... Stackars Helene på Donovan kom ridande o Donovan undrade vad Disco hade för sig. Väl inne i ridhuset lugnade han ner sig, men var ändå pigg o lite springig. Eftersom jag inte ridit så mkt det sista, fick han inga svåra uppgifter. Han kändes ok, kanske lite framtung ibland o visst hade han tappat ork. Men för övrigt var han mjuk o fin.

Fått ett mystiskt sms! Okänt nr, men jag kollade på eniro att det var syrran. (trodde hon kunde lura mig). Det står " Godmorgon! Vänligen var duschad, sminkad o någorlunda klädd till i kväll, fre, kl 18,15" Herrejösses, vad är detta??? Ska jag bli nervös nu? Hade sett fram emot en lugn hemmakväll i soffan o se på Let´s Dance. HJÄLP.

torsdag 5 mars 2009

Min Bosse del 1


Skall berätta lite om min förra häst Bosse. Han hette egentligen Pascal o var ett Svenskt Halvblod f-2000. e. Pablo u. Lullubell. Uppfödare Britt-Marie Lundh.
När Karimba blivit promenadhäst pga sin Ehrlichia beslutade jag mig för att köpa en ny häst. Stefan ringde en dag o meddelade att han sett en snygg, trevlig häst som kanske skulle passa mig. Dock inte så mkt riden för sin ålder.
Stefan var så bussig att han provred honom lite också. Hästen stod i Torslanda. Ringde tjejen som hade honom i träning, Camilla Sterner. Hon var jättetrevlig o väldigt seriös, så allt verkade bra. Jag skulle provrida. Den dan vi kommit överens om var MYCKET varm. Så vi tog motorcykeln. Tänk er synen med mig bakom Tommy med mc-kläder + läderridstövlar...

Kände direkt när jag red att han var hästen för mig. Camilla hade ridit honom utmärkt o han hade fått en mycket fin grundutbildning trots att han inte var riden ett år ens. Bosse var pigg o arbetsvillig trots att det var så varmt. Väldigt känslig, man fick sitta så still man kunde. Underbar, fantastiskt fin galopp. Ordinär utvecklingsbar trav o bra skritt, som ibland blev kort då han spände sig. När man red hade man en härlig känsla, han var i uppförsbacke! O han hade en så len mule, den var som sammet. Dessutom var han en vansinnigt snygg häst. Fin att hantera. Så vacker.
Tommy filmade när jag red.
Väl hemma igen visade jag Janne videon o han gillade honom också o tyckte jag skulle köpa honom. Sagt o gjort. Jag bestämde mig. Hade fått en ny häst som skulle utvecklas med mig o vi skulle bli gamla tillsammans. Detta skulle bli min sista häst. Jag var överlycklig!!
(Nu blir det jobbigt, får skriva mer nästa gång)

onsdag 4 mars 2009

Foton









1. Burj Al Arab
2. Kameler i öknen
3. Öken
4. Kryddmarknad
5. Fruktmarknad
6. Moske
7. Stranden
8. Blue souk, köpcentrum
9. Utsikt från hotellet, skyskrapor i bakgrunden

tisdag 3 mars 2009

Hemma igen!

Jaha, så var man hemma igen. Det bästa med att åka bort är att komma hem! (Nu slipper ni mina konstiga vokaler). Det jag har med mig hem från resan är förutom bilringar myggbett. Mängder på hela benen. Tydligen smakade mitt 0-blod bra, Tommys A-blod ville de inte ha. Tur det inte har malaria där...
Is o snöblask. Hade inte hunnit att bli vår som jag hoppats. Disco blev i alla fall glad att se mig. Oj, vad han fäller! Det dröser av honom. Magen hade tyvärr blivit rundare på honom (också). Felix var lite avvaktande. Han hade varit hos vet. o blivit av med sina intimare delar medan vi var borta. Kanske var det därför han var sur. Men i natt sov han tätt intill mig hela tiden, så mig har han nog förlåtit.

Ska summera lite från Sharjah. Positivt o negativt.
+
Klimatet o värmen
Underbara stränder
God mat, bra hygien
Låg kriminalitet
Endast 7 tim restid (går att resa dit på 1v)
Fin lång promenadväg längs vattnet
Trevliga människor
-
Tradiken, vägar, bilar, avgaser
Svårt att korsa gator, få övergångsställe
Kan ej köpa alkohol i Sharjah
Kunde funnits fler uteserveringar
Ganska dyrt (något billigare än här)

Återkommer med foton!


söndag 1 mars 2009

Hisnande okensafari!

Igar var vi pa jeepsafari i oknen. Verkade mysigt att aka jeep flera mil i oknen o sen avnjuta en arabisk buffe under stjarnhimlen. Vad fel jag hade! En helt ny Toyota jeep Land Cruiser med 4-hjulsdrift kom o hamtade oss. Jattefin att aka i. Hamtade upp ytterligare 2 svenskar (jattetrevliga) o vi akte ganska langt ut fran stan mot oknen. Vi fick korsa gransen till Dubai o akte mot Oman. I borjan var det asfaltvag. Stod skyltar med varning for kameler overallt. Stod losa kameler vid kanten. Ratt var det var tog vagen slut o det var bara oken... Den var VALDIGT kuperat men vackert. Sanden rodbrun. Da borjade jag fortsa vad jag gett mig in pa! Nu gick det fort. Mycket fort! Chaufforen skrattade o korde som en galning! Upp for branter o ner for branter, kasade pa sidan nerfor, sanden sprutade at alla hall. Ibland fick han backa o ta fart igen. Sag att han hade stortbage i bilen. Jag var verkligen LIVRADD. Det var langt ocksa. Borjade ma illa. Efter mkt om o men kom vi fram. Mina kna skakade. Tommy var salig, hade aldrig gjort nat haftigare. (Liseberg slang dig i vaggen). I alla fall var maten underbar, de grillade lamm o kyckling o vi fick ris o gronsaker till. Gott! Vin eller ol att dricka om man ville. Sen var det upptradande med bla magdans. Avslutning med att de slackte ljusen o vi fick sitta i morkret o se pa stjarnorna. Aterfarden i morkret gick lugnt....
Idag har vi varit pa stranden, sista chansen att fa lite farg. I morgon aker vi hem till kylan o verkligheten. Fattar inte hur fort 1 v gar.
Kram pa er alla!