lördag 7 juli 2012

Juni med statistik

Sandra o Cobben i Ljungskile förra året.

Oj vad det har hänt massor i Juni när man börjar summera. Trots att det varit regn o rusk så har det ändå varit bitvis ok ridväder o inte så mkt elaka flygfän. Det har varit ömsom vin, ömsom vatten, både upp o nedgång denna månad.
Månaden började med Sandras examen o firande efter 5 års studier, kul!

Disco debuterade i LA:4 på tävlingar i Ed o jag var jättenöjd med honom. 
träning var det fullt focus på manken upp för att få honom mer under sig. Sakta men säkert gick det med små framsteg. 


Cobben var åter till vet o fick ny behandling i leden. Fortfarande inte bättre:(


Disco fick springanfall i hagen o halkade omkull, med påföljden att han sträckte sig o blev halt. Mycket tråkigt. Vila tills vidare.


I slutet av månaden åkte vi på vår spännande resa till Norrland o Nordkap. En resa med fina vyer o minnen som vi aldrig kommer att glömma.


Mest lästa inlägg i juni:
1.Klantiga Disco
2. Cobben hos veterinären
3. Midsommar i ridhuset
4. Bättre träning idag
5. Så förbereder jag dagen innan tävling

Länder med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Ryssland  

Disco 1:a LB:3 i Ed

torsdag 5 juli 2012

Östersund - Mora - hem! Del 6

Nästa dag gick resan vidare längs Inlandsvägen. Vi korsade inlandsbanan flera gånger. Stannade i Östersund, men tyvärr var det ösregn...Vi såg inget storsjöodjur i Storsjön heller. Vidare genom Härjedalen o in i Dalarna. Väldigt vackert med fina stugor o fäbodar. Reste sedan mot Orsa o längs Siljan till Mora, där vi övernattade. Så fint det är i Mora, får nog åka dit vid ett annat tillfälle. Det blev iaf en promenad så vi gick igenom målgången på Vasaloppet, såg Zornstatyn på Gustav Vasa mm. Sista dagen åkte vi hemåt från Mora, Inlandsvägen via Värmland. Det har blivit MÅNGA mil i bussen (nästan 500) på dessa 10 dgr, massvis med minnen o vackra vyer man aldrig kommer att glömma!

Kiruna o Lappland del 5

Vi lämnade Tromsö o åkte mot Sverige o Riksgränsen. Körde längs Torne träsk. Tyvärr hade vi regn o dimma, så det var lite svårt att se ut. Efter ett tag såg vi tåg på Malmbanan, järnvägen går vid sidan av vägen. Tågen är lastade med malm och är upp mot 1 km långa. Vi kom fram till Kiruna på em. Gick en lång promenad men kanske inte så mkt att se faktiskt. Innan vi lämnade stan nästa morgon besökte vi kyrkan, en jättefin träkyrka. Den o stora delar av staden ska flyttas pga malmbrytningen. Färden gick vidare till Jukkasjärvi. Där tittade vi först på platsen där ishotellet var o sedan på den lilla kyrkan. Vidare mot Gällivare - Jokkmock, där vi stannade för lunch. Hade gärna stannat längre. Körde en bit, sedan var vi ur polcirkeln. Nästa stopp var mysiga Arvidsjaur. Även här fick vi stoppa för renar på vägen. Vi övernattade i Vilhelmina.

måndag 2 juli 2012

Alta o Tromsö del 4

5e dagen åkte vi tillbaka till Alta. Där gick vi på Alta Museum o såg på bla hällristningar. Massor av ristningar, de äldsta var upp till 7000 år gamla. Det var mkt ren o älgmotiv, även fiske. Nästan alla hade med jakt att göra. Ristningarna syntes bra tack vare att de tvättat berget med etanol. Nästa dag åkte vi till Tromsö. Vilken fantastiskt vacker väg längs fjordar o fjäll. När vi kom fram besökte vi Ishavskatedralen, vit utanpå o blå mosaik inuti. Tromsö var en trevlig stad o vi bodde centralt nära hamnen. Hurtigrutten Nordlys låg inne. Fortfarande tur med vädret o finaste utsikten hittills.