lördag 24 december 2011

God Jul till er alla!God Jul till alla mina bloggläsare!

Hoppas ni får en riktigt härlig julhelg med god mat o ledig tid.

onsdag 21 december 2011

Fadderbarn!


Jag har blivit med barn!
Dock inget eget, men väl ett litet fadderbarn som bor i västafrika i en SOS barnby.
Det blev en liten söt flicka på 6 år. Fick ett nytaget foto där hon klätt sig fin i en rutig klänning med en rosett i sidan. De skickade också med en beskrivning av henne, hon verkar vara en väldigt duktig o framåt tjej som gärna lär sig nya saker. Man får rapporter då o då hur det går i barnbyn o hur ens lilla barn mår.

I barnbyarna tas föräldralösa barn omhand. Där finns "mammor" som ger dem kärlek o omvårdnad. De får lära sig saker i hemmet o från 7 år går de i skolan. Tillgång till läkare om det behövs.
Känns jättebra att de satsar på barnen, de är ju allas vår framtid. Om de blir utbildade kan de lära o hjälpa andra i sin tur. Barnbyarna finns i 133 länder.

Jättekul att få hjälpa till o det blir en underbar julklapp åt mig själv. Mitt bidrag är 200 kr/mån. Självklart får man säga upp avtalet om man av någon anledning skulle vilja.

Läs mer på deras hemsida:
http://www.sos-barnbyar.se/pages/default.aspx

Någon som redan är en fadder?


måndag 19 december 2011

Fortsatt galoppjobb


Ingen jordgubbssylt idag, men ändå nöjd!
Åkte till Lysekil, var lite otäckt för det var halt på vägen o jag slirade lite. Men på stora vägen var det saltat.
Disco var fin på uppvärmningen. Testade att rida lite långsammare än vad jag brukar, men det funkade inte alls, han svarade inte på hjälperna utan blev sirap. Bara att återgå till fräscht tempo igen. Det fungerar.

Började på volten med flytta ut baken o svara kvickt + övergångar i alla gångarter. Nöjd!
Gjorde lite långsiderskänkelvikningar med längningar mellan. Ganska bra, men kunde varit bättre för h skänkel. Nu kom han igång fint o motorerna bak var på.
Fortsatte på volten med att jobba galoppen som vi gjorde i lördags, variera tempot o han ska svara både fram o tillbaka. Fint! Gick då över till att göra fattningar på en 8-volt med enkla byten. Även det funkade o han gjorde fina övergångar till skritt. Efter detta som han gjort så bra fick han galoppera en stund i nedläggningsform o det gillade han förstås. Nästa moment var förvänd galopp på volten. Kanonnöjd i h varv lite stappligare i v varv. Men han gjorde så gott han kunde. Nu var han väldigt lös o fin, mjuk i sidorna o rak på båda tyglarna. Yes!

Kul också att träffa lite andra dressyrfolk i ridhuset o prata lite.

Bilden är på min katt som nöjd ligger i fönstret o gottar sig åt värmen från elementet. Blomkrukan med en stor fin julstjärna i ligger på golvet i 1000 bitar...