lördag 5 juni 2010

Äntligen!





Har kämpat i motvind länge, men idag funkade det bra! Disco jobbade på fint o för FÖRSTA gången gjorde han ett par riktigt bra avbrott galopp-skritt (på volten). Så härligt. Hoppas det inte var en engångsföreteelse...

För övrigt kändes han mjuk, rund o fin hela tiden. Han har blivit starkare, orkar komma tillbaka i galoppen. Börjar få lite mer muskler i ryggen. Jag är jättenöjd!

onsdag 2 juni 2010

Bytesträning



Åkte till Hoga idag. Disco stod som vanligt helt still på väg dit. Gjorde samma procedur som förra gången när vi skulle hem, dvs promenerade 30 min efter passet, lång bom bak, flughuva med fetvadd i öronen samt av med lindorna. Gick ganska bra hem igen! Han sparkade lite några gånger, men inte alls så farligt. Underbart!

Varmt i ridhuset o Disco var lite slö. Janne tittade när jag red fram, påminde mig att han skall gå ännu lägre i formen. Efter skrittpaus hoppade Janne upp o skulle testa lite byte igen. Disco började bocka o studsa direkt... Visste vad som skulle komma... Janne blev tvungen att säga åt honom. Om han bockar i samband med byteshjälpen är ju en annan sak, det kan han få göra medan han lär sig. Av försöken blev ett jättefint byte till v och ett som var ok till h. Janne var nöjd o jag fick hoppa upp igen.

Tränade lite skänkelvik i trav. Får inte tappa tempot. Jobbade sedan även lite i galopp, han kändes jättefin o förvänd gick bra utan att han bockade.
Bra pass! Nu ska han få gå ut i skogen ett par dagar som belöning.

Syrenerna har slagit ut o det luktar helt underbart på kvällen!

tisdag 1 juni 2010

Maj


Tänk att denna underbara månad är slut. Kan inte fatta att det nu är sommar!
Det har varit härligt väder nu ett par dagar, jag njuter. Dagarna är långa o man kan inte fatta att våren gått så fort. Bara på ett par dagar har våra lila syrener slagit ut o det luktar ljuvligt på kvällen.

Hästarna skulle kunnat gå ute med natten, men står inne ännu. De är lite lösa i magen av allt gräs de äter under dagen, så de får lite torrt hö + halm att äta till natten. Snart blir det nog utevistelse dygnet runt.

Maj har varit lite annorlunda mot vad den brukar vara. Jag har inte startat en enda tävling. Brukar annars vara massor av starter. Beror bla på 5 saker: dåligt med passande tävlingar i närheten, Discos transportproblem, Discos "dipp" i formen, byten som ställt till det i hans huvud samt att jag haft en häst till i vår att ta hand om. Allt går inte alltid som man tänkt. Men vi har ju så smått börjat med dessa byten, o det känns ju kul. MEN det har ställt till det. Disco bockar o uppfattar galopphjälper fel, tror det är byten på gång så fort man gör något extrajobb i galoppen. Detta är ju sådant vi måste ta oss igenom. En annan sak vi måste klara av är avbrott galopp-skritt. Så länge det inte funkar så är det ingen idé att tävla högre än LA:1. Sen har vi ju längningar o skänkelvikningar som måste bli bättre....

Cobben har utvecklats mycket. Har lärt sig göra FINA byten, bara han är väl förberedd. Traven har blivit kvickare. Lärt sig hoppa lite småhinder. För övrigt har han varit lite trött det sista. Kanske växer han fortfarande lite grann. Vi mätte dem o båda hästarna är nu 169 cm, så de har växt var sin cm från förra sommaren.

Bilden är Karimba med lilla Donnah K (e. Dionysos) som föddes i maj förra året. Ingen fölis i år! Synd!

måndag 31 maj 2010

Katten blir jagad....




Ombytta roller! Fåglarna jagar katten! Stackars lille Felix, skatorna jagar honom hela tiden. Nyper honom i svansen! Men, han har retat dem, klättrat upp i deras bo flera gånger, så han får skylla sig själv... Skatföräldrarna har koll på honom HELA tiden. Skrattade när jag o Disco promenerade på åkern, efter gick Felix, efter honom gick skatan...

Inte nog med detta. Ladusvalorna har kommit o håller på med att fixa till sitt bo uppe i taket i ladan. De har upptäckt en ev fiende. Felix. De gör störtdykningar ner mot honom hela tiden. Vilken precision! Felix viftar med tassen efter dem, men då är de redan långt borta. Han har det hett om öronen just nu...



söndag 30 maj 2010

Morsdagsträning med byten.




Idag på Mors dag har jag fått göra det jag gillar mest, TRÄNA!
Janne kom till oss o vädret var perfekt, likaså underlaget.


Disco kändes ovanligt fin, mjuk o med på noterna hela vägen. Det här nya sättet att rida fram har gjort väldigt gott. Han blir rundare över ryggen från början.
Galopperade fram o ta tillbaka, trummig galopp, rund i nacken. Några avbrott o fattningar. Bättre! Ganska fina övergångar.
Fick samla lite i traven. Han tycker det är jobbigt o jag får verkligen rida i varje steg.
Är jättenöjd med passet!


Sandra fick rida igång Cobben ordentligt. Han måste komma igång framåt så att det ur det sen går att komma tillbaka. Sandra fick kämpa o vips började han jobba med hela sin stora kropp. Blev kalasfin i galoppen på volten, riktigt trummig men ändå avslappnad. Lite svårare på rakt spår. Janne tyckte det såg så pass bra ut att han bad Sandra testa ett byte. Cobben gjorde ett perfekt byte till v! Sandra blev överlycklig o kastade sig om halsen på Cobben (Janne suckade...). Hon gjorde ett byte även till h som blev ganska ok det med. Så duktig han är! Verkar inte som Cobben tycker det är nån "big deal".


Sandra fick sedan jobba lite i traven o Cobben blev riktigt fin.


Tror inte jag åker på tävlingen den 19 juni. Vi är inte klara ännu, även om Disco känns bättre.