lördag 11 december 2010

Jobbig galoppEn nackdel med att ha Disco i det nya stallet är att jag aldrig kommer hem... På något sätt blir jag gärna kvar o går o grejar, pratar med de andra i stallet osv. Har ju massor av saker jag borde gjort hemma i stället... Hoppas att det finns möjlighet (plats) i stallet även nästa år för mig o Disco!

På torsdag satt Janne upp o red lite. Disco var först väldigt avvaktande, men det släppte efter ett tag. Traven såg jättebra ut, men galoppen fick han jobba med. Fick till det förstås o det blev jättebra. Synd bara att min kamera la av pga kylan.

Disco hade välförtjänt vilodag på fredag, men på lör var det dags för Janneträning igen. Vi fortsätter att koncentrera oss på galoppen. Traven kändes väldigt fin. Men tyvärr tyckte jag att h varv va bäst, medan Janne sa att v var bäst. Attan också att man inte känner så som det ser ut från marken.

Janne kommer med lite roliga kommandon ibland. Idag skulle jag lägga yttertygeln mot min hals (?) Man får sig iaf lite skratt när man rider. Kan inte heller låta bli att skratta när Janne härmar Disco o galopperar runt i manegen... Snacka om engagerad..

Galopparbetet gick inte så bra till att börja med. Svårt i båda varven fast på olika sätt. Han var lite ostadig i h-galoppen o det kändes som om han var för djup i formen, (vilket inte Janne tyckte) V-galoppen är SÅ jobbig just nu. Kan inte rida ordentligt där. Blir en kantig volt o Disco drar sig hela tiden utåt. Han känns rak i kroppen (tyckte inte Janne). Suck. Var är min ryttarkänsla? Dags för filmkamera!

Sandra har köpt sig en tolksele till Cobben. Hon spände för o han var helt oberörd! Vilken underbar häst. Han är så duktig!
Har blivit lite bomövningar igen. Sandra får hjälp av en fd hoppryttare. Jättebra.


11 kommentarer:

 1. Det är väl skänt att inse att du inte kommer hem...

  SvaraRadera
 2. Låter som ni trivs i det nya stallet - härligt! Tolksele lät ju underbart!

  SvaraRadera
 3. Mimmi, Anna: Jag trivs kanonbra i nya stallet. Funderar på om jag ska förlänga med halva jan om det går.
  Tror att Disco skulle gå fint att tolka efter också. Han är inte heller bakskygg.

  SvaraRadera
 4. från kollektivstall kommer man aldrig hem nä... har hänt att jag tjattrat först med den ena tills den gått hem o sen med den andra som precis kom tills hon också blev klar o gick hem bara för att precis när jag ska bege mig själv stöta på den tredje o tjattra en stund till... jag är nog den i vårt stall som är sämst på att bli klar o komma iväg...

  vi har också tolkat lite... bonzaij är bäst på det, tycker det är jätteroligt han

  vad hände när du la yttertygeln mot din hals? =)

  SvaraRadera
 5. Mano: Ha, ha, ja tiden rinner snart iväg... Men man får väl passa på nu när man har lite sällskap.

  Om jag ska tolka får det nog bli T-fat, bara ramlar när jag åker skidor.

  Yttertygeln fick stanna mot Discos hals så jag inte riskerar strypning...

  SvaraRadera
 6. Skulle va kul att se Janne galoppera runt också,haha;))Känner igen det där när rytmen och känslan bara försvinner för att sedan helt plötsligt infinner sej igen!

  SvaraRadera
 7. Magic: Får filma Janne nån gång!
  Det som retar mig är när man känner på ett sätt o det ser ut på ett helt annat sätt.

  SvaraRadera
 8. Fina bilder:) /Sofie

  SvaraRadera
 9. Tack, Sofie, kul med lite bilder från Sandra o Cobben.

  SvaraRadera
 10. Irene: Det som retar mig än mer är när man VET vad man ska göra och kroppen vägrar lyda. Om man exempelvis inte ska vrida om högra handleden så ser man plötsligt (till sin förvåning) hur den j-la höger handen tycks leva sitt egna liv och vridas om .... DET blir jag trött på. :-)

  SvaraRadera
 11. Anna: Känner igen det....

  SvaraRadera