lördag 28 mars 2009

Slöfock


Skulle rida ett pass idag för att matcha Disco inför tävlingen. Gick ut o gick en sväng först. Var väldigt slabbigt o slaskigt. Kände direkt jag hoppade upp att han var SLÖ. Fick bära runt honom... Red lite galoppökningar o övergångar. Han gjorde det han skulle, men inte ett uns mer. Tror att han sparar sig för att kunna va riktigt galen på framridningen i morgon. Att springa i "passage" med svansen på ryggen är energikrävande... Fick ett skrittpass, sen red jag programmet 2 ggr. RED FEL VÄG IGEN båda gångerna, fast på olika grejer. Jag tror jag blivit senil. Har 5 program i huvudet o de blandar jag friskt... (LC:1, LC:2, LB:0, LB:1, LB:2) Rider jag fel väg blir jag vansinnig på mig själv!
Ja, ja ingen bra känsla alls idag, men han är förlåten om det går åt skogen i morgon. Han går ju bara i grundskolan ännu o man kan inte alltid va på topp.
Vi får göra så gott vi kan!!

fredag 27 mars 2009

Är det sant?


Tror inte mina ögon! Snö, snö, snö. Är detta sista gången? Är nu livrädd att det ska bli is av det. (isen är min värsta fiende...)
Disco får en vilodag i hagen, så vi inte riskerar att det händer något. Tänker inte tävla om det inte gått bort.
Har fått många påpekanden att Disco är för tjock, så jag har gått in för lite föriktig bantning. Började i måndags. Minskade både hö o kraftfoder. Ordentligt med halm har han att äta, så han inte blir tom i magen...
På ons morgon stod hästen lös i stallet. Han hade ätit: sitt morgonhö, sitt morgonkraftfoder, Nickes morgonhö, Nickes morgonkraftfoder, sitt em hö, sitt em kraftfoder, Nickes em hö, Nickes em kraftfoder, en påse morötter, 1½ bal hö + lite halm. Han såg ganska nöjd ut. O tjock. O
mätt. Suck!

Igår blev det JOBB i lina. Gick först ut o gick med honom på åkern, (bra för han brukar kissa då..) sedan fick han rasta av sig i linan, jättepigg! Sen började vi i skritt. Lade fram 2 bommar han fick skritta över, sedan trav. Jobbade på volten i trav med dessa bommar, först gick det på tok för fort o han bar "rann" över, sen sansade han sig, jag fick ta halvhalter innan med linan så han skulle "lyfta" sig över bommarna. Han fick också träna på att gå rakt fram i ökat tempo när jag går rakt fram. Fick fina ökningar i v varv, men mer spring i h. I galoppen fick han först gå i ordentligt tempo, fast i balans. Minskade tempot o volten lite, ökade på rakt ut, minskade igen osv. Avslutade galoppen med att ta in på liten volt, så mycket det gick utan att han bröt av. Avslutade med lite lugn taktmässig trav med mycket fin ryggverksamhet. Sen gick vi ut o gick igen. Är alltid noga med att skritta honom fri ordentligt, både innan o efter. Nöjd med passet. Disco var fräsch o fin.

onsdag 25 mars 2009

Träning för mig själv


Eftersom Janne bokat av träningen blev det att åka till Hoga o träna själv. Disco behöver verkligen kvalitetsträning o det är lättare i ridhuset än på min lilla skeva bana. Det är ju tävlingar på gång, så jag måste även träna programridning. Disco skulle behöva åka ut på social träning till ställen där det är mkt hästar, så kanske han inte behöver stajla sig så när vi kommer till tävlingsplatser. Nackdelen med att man oftast rider själv är att det blir "för lugnt" i omgivningarna.

Dagen efter tävlingen gick han o slappade i hagen o igår red jag ut i skogen med Sofie o Nicke, så nu var det läge för lite mer träning igen.

Började med uppvärmningen. Han kändes loj. Var är all den överenergin som fanns i söndags??? Började sedan i skritt. Han fick gå längs långsidan sidvärts med liten tvärning med huvudet mot väggen. Sedan öppna (typ bogen in) o sedan lite försök till sluta. Gick bra. Sedan blev det jobb på volterna i trav. Tempoväxlingar, bogen in, ökning o minskning av storleken på volten. Tror det gick bra, lite osäker på om han verkligen jobbade på. Men nu arbetade han på av sig själv. Fick jobba lite med h-sidan, ville inte riktigt mjukna där till en början.
Galoppen kändes jättefin! Red på en ruter o gjorde "vändningar" i hörnen varvat med lite större galoppsprång på volten.
Efter skrittpaus red jag LC:1 programmet 2 ggr. Inte helt nöjd. Lite sega halter, dåliga galoppfattningar + ATT JAG RED FEL VÄG båda gångerna kändes inte så bra. Det som var bra var uppridningarna (tack stefan!), sepentinerna o längningen, där det kändes som om han tog i o försökte så gott det gick.
Var i alla fall bra att han fick ett ordentligt pass, så kan vi göra lite annat resten av veckan!

söndag 22 mars 2009

Tävling i Lysekil





Nu har vi kommit hem från tävlingen i Lysekil. Anmälde Disco till den lättaste klassen som var LB:2. Vi har ju inte startat LB tidigare, men tyckte det skulle vara bra träning när det var så nära.
När vi tog ut honom ur transporten var han heltokig. Fräste o gick med svansen på ryggen, hoppade upp flera gånger o stegrade sig över mig... Herrregud, vilken energi! Höll på att tappa honom. Tyvärr fortsatte det på framridningen o jag fick rida en bra stund innan han coolade ner. Sen blev han fin! När vi kom in på banan var han avslappnad, men framåt, så det var bara att rida. Han gjorde allt han skulle o jag var JÄTTENÖJD med honom. Han fick 68% o vi placerade oss som nr 4 av 22 start. (6 placeringar).
Tävlingen i Lysekil var välarrangerad o trevlig. Kommer gärna dit igen!

Syrran placerade sig också 4:a fast i LA:3 med Lupin. Grattis!
Grattis även till Anna o Coftan som i samma klass kom 3:a!
O grattis till Camilla (som jag köpte Bosse av) på Capri som vann!

Bilderna visar överst hur glad man blir då man kommer 4:a (ha,ha)
Bilden under är Lupin.