fredag 3 maj 2013

April med statistik


Jag älskar denna årstiden. Det ligger förhoppning i luften. Inga bitande flygfä o ingen is. Vägarna är farbara. Underbart.

Vad gäller hästarna så har vi kommit igång på ett bra sätt med träningen. Janne har jagat igång oss ordentligt, kul!
Mia tömkörde dem en gång, hoppas vi kan komma igång mer även med det.

GHS var ju ett lyft + all shopping...

Som syns i statistiken är det intressant att läsa om när Janne rider:)


Sidor med flest besökare:
1.
Janne rider Disco
2.
Janne rider Cobben
3.
Torsdagsdressyr på GHS, mera shoppi
4.
Shopping o Kyraclinic på GHS
5.
Programtest + film
 
Länder med flest läsare:
1. Sverige
2. USA

3. Ryssland 
 


onsdag 1 maj 2013

Programträning


Tränade lite på program idag. Jag red upp LA:3. Börjar tycka att det nya programmet är ganska trevligt. Travökningarna gick åt skogen, (jag säppte ut honom alldeles för mycket så han blev lång) men i övrigt kändes det ganska bra. 

Sandra red LA:3 och LB:2. Började med LA:3 för att inte Cobben skulle vara för trött när han gör det som är jobbigast för honom. Han sumpade också travlängningarna genom att galoppera o sedan blev det lite missar i fattningarna, men i övrigt gjorde han ett fint program. Mer än så orkar han inte för närvarande. I LB:2 gick det superfint o han visade verkligen mjuka fina övergångar o ett jättefint travprogram. Kul att se!

tisdag 30 april 2013

Störande momentIbland är det som förgjort. Allt tänkbart dyker upp som skrämmer hästen. I lagom dos är det bra som social träning, men det får inte bli för mycket. 
För ett tag sedan var det dags för besiktning av ledningar med helikopter. SOM TUR ÄR så annonserar de i tidningen så att vi kan ringa o höra när de kommer. En helikopter som flyger strax över trädtopparna låter mycket kan jag säga. Inte alls konstigt att våra hästar sprungit genom staketet 2 ggr vid dessa tillfällen. Läste i Ridsport att en häst hade stressats till döds av en helikopter. Fruktansvärt. I alla fall hade jag tur o var ledig när de kom, så att hästarna kunde vara inne.

En annan dag när jag red ut var det varmt, helt stilla o jag såg fram emot att rida ut i skogen denna underbara dag. Tog ett varv på åkern först. Då kom en skällande hund rusande o Disco höll på att krypa ur skinnet. Efter denna kom en brötande MC. Hu, svettigt. Red upp i skogen. Där brakade familjen rådjur fram. Då hängde jag i knävecken...Vid det laget var Disco så uppspelt att jag tänkte jag skulle hoppa av... Men det är ju sällan det blir så här, han är ju en gentleman att rida ut på annars:) 

söndag 28 april 2013

Ordningen återställd

Nu är det frid o fröjd igen, tack vare Janne. Underbart! Jag blev ganska knäckt igår när inget funkade o fick dåligt samvete för att jag satt o knödde med sporrarna på stackars Disco.
Vi tog ett litet pass här hemma bara för att hitta tillbaka igen. Janne red först o tyckte det kändes ok. Disco såg jättefin ut, speciellt i traven. Sedan fick jag hoppa upp.  Fick träna på att göra små tempoändringar utan att D tappar formen.  Samlade ganska ordentligt i galoppen. Hade en kanonfin känsla o bjudning hela passet. Jättenöjd!!! Janne anpassar träningen så att både ryttare o häst hänger med:)

Satt som klistrad o såg dressyren igår på TV. Vilka fina hästar o duktiga ryttare! En inspiration att bara se hur mjukt o fint de rider. Kul att höra Bo Jenå prata om de svenska ekipagen. Jag tänkte på när han tömkörde Disco o även på hans träning när jag red i höstas...

Cobben fick ett pass i ridhuset. Red program. Travdelen gick bra. Galoppen ok men han kastade in baken i fattningarna så det får Sandra träna på.