lördag 16 april 2011

Omväxlande jobb i lina. Filmsnutt.




Idag har Disco fått jobba i lina.
Tidigare i veckan gick han på töm. Då började vi med cavaletti o gick sedan över i lite samlande arbete. Han jobbade på väldigt fint, men det blev jobbigt i galoppen i h varv. Han ville inte vara rak, utan körde ut bogen. Försökte ställa utåt o leda in framdelen, men det gick inte speciellt bra. Så brukar han aldrig göra i h varv. Nu självsamlade han sig så det blev jobbigare än tänkt. Fick hålla på en bra stund med övergångar trav-galopp o min tunga hängde som på en schäfer... Undrar om det var Disco som tömkörde mig?
Dagen efter åkte jag till ridhuset för att känna om det kändes lika dant i h-sidan när jag satt på. Efter framridningen började jag i skritt med lite kvartsvändningar på både fram o bakdel. Gick bra. Skänkelvikning i skritt, ok. Trav med övergångar, ok. Gick in på volten i trav. Ställde inåt-utåt, inga problem i något varv. Konstigt. Antagligen fick jag loss det i tömkörningen trots allt. Lite segt, skulle vilja ha lite bättre reaktioner, annars ok. Red förvänd galopp längs 4-kanten, han var mjuk o fin. Skrittfattningarna kunde varit bättre. Han var inte helt på bakbenen i fattningen. Detta måste jag träna mer på. Bristande framåtbjudning, men var i övrigt nöjd med honom.

Idag var det alltså dags för lite hoppning i lina. Kul att få göra något annat än att gå fint o göra krumelurer. Först blev det uppvärmning i alla gångarter inspänd. Då får han jobba på framåt i balans i friskt tempo. Efter paus började vi började med cavaletti. 4 bommar på böjt spår. Bra för att stärka baken. Gick fint. Vila, skritt, bort med inspänningen. Hoppning ett litet lågt hinder på volten. Omväxlande i trav o galopp. Några gånger i varje varv. Han är så duktig, stannar aldrig o skulle aldrig springa förbi. När han var klar blev det jogging i ganska lågt tempo. Då sänker han huvudet som en spårhund, lös o ledig. Som avskrittning blev det en promenad på åkern. Brukar ha med lite godis som han får när jag stannar honom o byter varv.

Till påsk kommer Sandra hem, då blir det hoppning under ryttare!

Kan säga att det var inte lätt att filma samtidigt som han skulle hoppa...

Anonyma citat: De frånvarande saknar aldrig fel och de närvarande aldrig undanflykter.

fredag 15 april 2011

"Drömvinsten"


Tidningen Ridsport hade en tävling där man kunde vinna en betäckning med en fin halvblodshingst. Min uppfödning STAFETTE e.Stanford u.Ingresse vann! Eller egentligen hennes matte Birgitta Brorsson från Torsby. Hingsten hon skall betäckas med heter Centaurus. Jag sålde Stafette som 3-åring dit o nu är hon 21 år o har fått flera fina föl. Stafette fick hoppdiplom som 4-åring. Det sista fölet, Stella, är e.Cartier.




Birgittas fina hemsida:



Reportage i Ridsport:

söndag 10 april 2011

Böcker


Nu har jag läst 6 nya böcker. Denna gången var det inte bara mord.... Blandad kompott. Faktiskt var alla läsvärda! Mest gillade jag "I lagens limo", kanonbra. Kanske var Åsa Lanz bok lite väl hemsk.

Jag presenterar dem i rangordning hur jag tycker om dem.

I LAGENS LIMO av Michael Connelly. Spänningsroman. Handlar om en advokat, mycket skicklig, som jobbat många år med de svåraste fallen. Tar sig mest an klienter med mycket pengar. Han har en mycket dyr våning med utsikt över Los Angeles. Har varit gift 2 ggr o har en dotter som han älskar, men träffar allt för sällan. Men han har ändå god kontakt med sina tidigare kvinnor. Det dyker upp en rik klient som behöver hjälp, han är anklagad för mord o våldtäkt. Fallet visar sig vara både svårt o mycket farligt. Jättebra bok, spännande o bra skriven, läs den!!!!

13 DYGN I RYMNDEN EFTER 14 ÅR PÅ JORDEN av Christer Fuglesang. Mycket intressant skildring av en astronauts noggranna förberedelser innan en rymdfärd blir av och sedan hans fantastiska resa i rymden med flera "promenader". Man får följa Christer från början med alla år av träning o förberedelser tills rymdfärden är avklarad. Han berättar detaljerat hur allting fungerar o känns, o hur vardagslivet ter sig i rymden med massor av uppdrag som ska genomföras. Denna bok är så facinerande o storslagen. Man får en helt annan bild av astronauter efter att ha läst denna bok.

1222 ÖVER HAVET av Anne Holt. Deckare. I serie om den mycket skärpta men skygga Hanne Wilhelmsen, fd polis som är rullstolsbunden efter en skottskada.. Tåget upp till Finse högfjällshotell i Norge spårar ur. Det är ett fruktansvärt oväder med full snöstorm. De 200 passagerarna evakueras till hotellet o blir helt isolerade där. Det går inte att ta sig någon stans. En av gästerna hittas mördad o Hanne hjälper till att försöka hitta mördaren som måste finnas på hotellet. Jättebra o spännande bok, tycker att det är en av Anne Holts bättre.

BLENDAS BEKÄNNELSER av Anita Eklund Lykull. En roligt skriven bok om en väldigt tjock tjej från Göteborg som har humor o massor av drömmar, bla att bli sångerska. Livet rinner förbi henne o hon tröstar sig med mat. Jobbar på pizzeria. Men en dag får hon möjlighet att åka till Grekland. Där träffar hon en gift man o livet ändrar sig. Detta är en lättsam o kul bok, inte dum alls.

HONUNGSFÄLLAN av Unni Lundell. Kriminalroman med kommissarie Cato Isaksen. En äldre dam retar sig på skolbarn som tar en genväg över hennes trädgård när de ska till skolan. En dag förvinner en av pojkarna o ingen vet var han tagit vägen. En kvinna hittas påkörd under mystiska former o man börjar undra om de två fallen har med varann att göra. Ganska bra bok. Helt ok.

VART TOG DEN SÖTA LILLA FLICKAN VÄGEN av Åsa Lantz. Handlar om en ung kvinna, Yi Young som är dokumentärfilmare. Hon har varit med om fruktansvärda hemska saker (bla könsstympning) i sitt liv som hon vill berätta om via sin film som ska visas i TV. Någon är ute efter henne o hon tvingas gömma sig. Hon råkar ut för ytterligare trauman o är nära döden. Hela härvan nystas till slut upp under tråkiga omständigheter. Denna boken var inte min smak. Hemsk o obehaglig.