torsdag 23 januari 2014

Summering av Discos tävlingar 2013 *film*Tävlade inte så mycket under 2013. Jag tyckte att jag behövde träna, det hände inte så mycket o jag ville starta Msv. Därför tog vi beslutet att lägga fokus på träning under vår-sommar, vilket visade sig vara ett bra beslut. På hösten var han starkare o det visade sig i resultaten. Vi kunde starta MsvC:1, vilket hade varit målet när jag köpte honom, likaså målet för året. Han överraskade o gick strålande, vi kom 2a o fick 63,5%, alltså över kvalgränsen. Så självklart är jag mer än nöjd!

2013
Totalt 7 starter, vilket gav 2 förstaplatser, 1 andraplats, 1 tredjeplats, 1 femteplats o 2 oplacerade.

1 start LA:1 1förstaplats
5 start LA:3 1 förstaplats, 1 tredjeplats, 1 femteplats, 2 oplac
1 start MsvC:1 1 andraplats

2014 ska vi ej starta någon LA:1
Om vi ska kunna komma vidare måste jag ta tag i bytena nu. Det tar ju lång tid innan de är så pass klara att de kan visas på tävling.

Här är MsvC:1 ritten.

  

tisdag 21 januari 2014

"Jordgubbssylt" trots mörker, blåst o kyla


Red först en stund på åkern. Disco fick pulsa ordentligt för det hade drivat sig. Blev några härliga galopper med skrittpauser mellan. Sedan gick jag till banan o red en liten stund. Disco var på tårna o löd minsta vink. Lösgjord o fin. Helt underbart! Hoppas att det såg lika bra ut som det kändes. Rena rama jordgubbssylten när man minst anar...


söndag 19 januari 2014

Inte så dumt ändå


Trots att det är kallt som skam, så är det ganska härligt att rida i snön!
Idag red jag en sväng i skogen, sedan galopp i orörd snö på åkern. Avslutade med några varv på ridbanan. Då var han väldigt mjuk, fin o lösgjord. Gjorde övergångar halt-trav-halt o han svarade jättefint.
Man får vara glad att man kan rida överhuvudtaget. Att köra transport är helt otänkbart.