lördag 22 mars 2014

Red mig till ett ryggskottDenna veckan har verkligen varit si o så med ridningen. Har fått tips av mina tränare att öka kraftfodret, så jag har smugit till lite mer successivt. Han får inte så mycket, däremot får han mycket hö 4ggr/dag. Han har fått ½ kg Krafft Groov 125 samt 1/4 kg Hippolyt Müsli + mineraler från Krafft. Nu har jag ökat Hippolyten till ½ kg till att börja med.  Han har ju väldigt lätt att bli fet...
Han har varit varannan dag loj o varannan dag jättefin. En dag när jag fick bära honom runt i galoppen drev jag så jag fick ryggskott... suck, men nästa dag var han superfin igen. Jag VET att jag inte ska sitta o driva... Självklart har han fått några dagar som jag inte rider på banan alls. Bra för oss båda.
Nu får man leva på Ipren ett tag så att man över huvud taget kan rida.


onsdag 19 mars 2014

Testade en Childeric


Sandra hade en Childeric hemma för att prova på Cobben, så jag passade på att prova jag med. Det var en begagnad DSG 17,5 med normal bom o kåpa 2.
Tyvärr passade den inte på Cobben, så jag passade på att prova den jag med. Inte heller Disco kunde ha den. Men jag hade en underbar känsla när jag red i den. Sitsen hamnade rätt av sig själv. Hade köpt den direkt om kåporna hade varit längre o om den varit något vidare i bommen.
Om någon vet en Childeric med kåpa 3 och något vidare bom så vill jag gärna prova.

Har ni sett programmet Ryttareliten? Det finns även ett program på Svt play som heter Stallet, som handlar om hästskötarnas vardag till dessa elitryttare. Kul att se. Titta här 
 

måndag 17 mars 2014

En tripp till Hoga


Efter hemska känslan i lördags, var det som tur var bättre idag. Kände redan då jag red fram att det var bättre.
Janne tyckte att han såg bra ut, men att han behöver komma upp i fronten ännu mer, så vi tog lite "tramp" med hjälp av pinne som pekade på baken. Disco tog det bra o satte under sig fint. Blev faktiskt stor skillnad efteråt o han blev aktiv o lätt i framdelen.

Janne hoppade upp för att känna lite på galoppen. Den var fin från början. Jag njuter av att se hur fin Disco blir. Önskar att jag kunde få honom lika fin när jag rider. Men när Janne gjorde enkla byten från förvänd, blev det några travsteg även för honom = Disco är inte tillräckligt stark än för det ännu. Vi får träna vidare.
Nu blir det välförtjänt vila o skogsridning ett par dagar.


söndag 16 mars 2014

Programridning MsvC:2


Påt igen. Red upp C2an för Marianne. 
Innan jag kom till ridhuset var det rena High Chaparall. Det blåste o Disco var väldigt orolig i transporten. Höll på att inte få på tränset. När jag öppnade bak for han ut som skjuten ur en kanon. Han brukar ta det väldigt sakta annars. Väl ute fick han "spader" för en tjej med famnen full av balplast + en häst som kom gående på vägen. Svansen på ryggen, blåste, passage sidvärts ända fram till ridhuset... Gud, jag kommer att tappa honom en vacker dag! 
Väl inne i ridhuset är han som en Zombie. Trött o slö.
Han gick inte fram riktigt ens när jag red fram, så det var dömt att misslyckas... Träningen gick dåligt, min sits var kass, drog upp knäna, måste sitta mycket mer tillbaka. Disco var inte loss + att jag fick bära honom runt.

Programmet: Man kan säga att det nog bara var en bakdelsvändning som var bra på hela programmet. Ingen alls bra känsla. 
När vi nästan var klara började galoppen bli mycket bättre o han gjorde ett par ok enkla byten på rakt spår.
Suck. Väääldigt långt från nån jordgubbssylt.