lördag 7 augusti 2010

Pernillaträning




Nu var det länge sedan jag tränade för Pernilla, så jag var nyfiken på att höra om hon såg någon förändring sen sist. Turligt nog skulle vi vara i stora ridhuset med nya fina underlaget. Syrran skulle vara med för första gången, tyvärr kunde jag inte titta för jag skulle iväg o jobba.

Fick börja med skritt-travövergångar. Fortfarande svårt i v varv med rakriktningen. Red på en 4-kant o hade honom rakställd tills det funkade att få in bogen. H varv var ganska ok. Kunde om jag ville ta in bakdelen något.

Tränade några övergångar trav-galopp-trav o det funkade bra. Pernilla tyckte att galoppen blivit starkare.

Testade sen lite sidvärts. Fick rida längs långsidan med huvudet mot väggen några steg, räta ut o öka på traven, sidvärts igen osv. Han blev kvick o det fungerade bra.

Galopp igen. Serpentiner med 3 bågar. Han var jätteduktig! Dags att fundera på LA:3 kanske???

torsdag 5 augusti 2010

Janneträning




Igår blev det en "vanlig" träning på Hoga. Det har ju sista tiden varit nästan endast programträning. Skönt att få jobba lite på volten igen, o skönt att slippa tänka på att komma ihåg programmet...
Disco kändes så mjuk o fin. Med på noterna. Jättekul. Skänkelvikningar o ökningar hade blivit bättre "av sig själv".
Nu måste vi jobba på att kunna komma tillbaka i både trav o galopp. Där ligger vi efter!


tisdag 3 augusti 2010

Juli + veterinär till Cobben.





En sommarmånad + semester som bara försvann. Varför går det så fort denna årstiden?
Vi har haft riktigt besvärligt med blinningar o bromsar. Hästarna har fått stå inne i stallet stora delar av dagen. Nu när det är svalare är det inte alls lika mycket bitande flygfän. Red ofta på morgonen för att slippa det värsta.

Juli började riktigt bra för min del med både semester o besök på Falsterbo Horse Show. Kom igång riktigt bra med träningen o vi startade första utomhustävlingen för året på Tjörn. Vi var båda väldigt ringrostiga!

Köpte ny sadel vilket var på tiden. Fattar inte hur jag kunnat rida i den gamla så länge.

Janne hjälpte mig med träning i ridhus med 20x60 bana vilket var väldigt bra. Disco svarade fint på träningen o kändes bättre o bättre. Åkte till Ed o tävlade på lång bana. Väldigt nöjd med känslan, även om det blev en del bus. Kul att tävla på ny tävlingsplats o härligt med lång bana. (Ösregnet kunde dock kvitta...)

Som vanligt fick vi tvättat stallet o påbörjat målningen. Mycket jobb med att måla!

Jättenöjd med att kommit igång så bra med träningen. Äntligen.

Det som varit JÄTTETRÅKIGT är att Cobben varit oren i gången till o från.
Veterinären var här idag o gick igenom honom utan att hitta något. Han visade inte på böjprov o hon klämde o kände igenom hela hästen utan att hitta något. Hon såg inte någon orenhet heller förresten, men det märks ju med ryttare på. I alla fall så fick han Fenylbutazon o han skall hållas i mindre hage en vecka. Hon tog även en del blodprover, bla Borrelia o Ehrlichia. "Bara" att hålla tummarna o vänta...

söndag 1 augusti 2010

Tävling i Bengtsfors




Idag var vi i Bengtsfors på lokala tävlingar. Det hade utlovats regn o åska hela dagen, så jag var rustad till tänderna med regnskydd. Denna gången hade SMHI fel o det var perfekt ridväder! Jag gillar den tävlingsplatsen. Vänliga funktionärer o fina priser.
Hade hyrt en box under dagen o det var SÅÅ lyxigt. Skönt även för Disco att få vila mellan klasserna.
Domare var Nina Persson.
Idag blev det inget bus på banan, men transporten hem var INTE rolig. Bankade som bara den bitvis....

Första klassen var LB.1. Kändes väldigt bra på framridningen, men när jag kom in på banan tappade han koncentration o var inte rund över ryggen. Jag maskerade det väl till viss del o det blev 67,24% o vi vann klassen! (15 start)

Red fram lite mer till LA:1 o det blev nog lite väl länge för vi blev trötta båda två, men nu kände jag att jag hade "tag" på honom, o han var mycket rundare o mjukare i sidorna. Fick min första 7:a på skänkelvikning o på travökningen. Men volterna blev bara 6 i trav o galopp, så totalt blev det 66,05% o vi placerade oss 2:a av 16 st.

Är jättenöjd med dagen o med min härliga häst!

Hade ingen som filmade, men det blev ett par bilder.