lördag 20 juni 2015

Midsommar i hagen
Hoppas alla har haft en fin midsommar.
Nicke är nu mycket bättre o får gå i hagen som vanligt. Lite stel o svullen i vb är han allt, men det blir bättre o bättre. Kanske var det ändå en orm???

Disco får sin sista Metacam idag o får gå i hagen om han går lugnt. Det gör han. Så länge det finns ett grönt strå är huvudet i backen.... Leder honom också en stund varje dag. Om ett tag hoppas jag att vi kan släpa ut dem även på natten. onsdag 17 juni 2015

Tillbaka på ruta 1Tyvärr var det inget bra besked vi fick från kliniken igår. Disco var på återbesök o jag tycker att ridningen har fungerat bra. Han har varit pigg o glad, så jag väntade mig positivt besked. Trodde att jag nu skulle få börja att galoppera.

Vet. såg direkt att han inte rörde sig som han ska vb. Efter massa böjprov på alla ben högt o lågt, visade han hälta i kotan vb. Han bedövades i leden och då släcktes hältan. = Kotledsinfl. vb.
Ultraljud av gaffelbandet visade en förtjockning av senan, men det kunde tydligen bli så när den läker. Så det var ju iaf tur att det inte var gaffelbandet som orsakade hältan.
Vad som orsakat kotledsinfl. kunde de inte riktigt säga.

Han behandlades med hyaluron + cortison i leden och fick Flunixin iv. Ska få Metacam i 4 dagar. Först boxvila, sedan får han gå ut i hagen om han går lugnt.
Ledas i skritt 20-30 min/dag i 2 veckor, därefter skritt under ryttare 30 min/dag.

Tillbaka på ruta 1. 

måndag 15 juni 2015

Säl-skap på Gagkou beach, SamosHär ser ni stranden. Sälen ligger o sover nere vid vattenbrynet.


Vi hade besök av en säl på stranden nästan varje dag. Den brukade komma in o lägga sig på stranden eller i en solstol. Det var en ung hona som tillhörde de utrotningshotade munksälarna. När hon kom så satte de upp staket runt henne så att hon fick sova ifred:). Ofta satt det ock en tjej eller kille från en organisation o vaktade henne.
Väldigt mysigt med säl-skap på stranden!