lördag 3 december 2011

November med statistik

November har varit regnigt o blåsigt, men ingen frost eller halka. Milt o skönt. Jag är glad att det inte är snö som det var förra året. Minns när jag körde upp Disco till Smedberg 1 dec förra året, det var hemsk snöstorm. Nu har det gått bra att rida på banan o att köra till ridhuset, det är fint. Denna månaden har varit helt ok i år, annars har jag inte så mycket till övers för november.

Började bra med härlig tripp till Göteborg o West Side Story.

Eftersom det gått att hålla igång ganska bra så har det blivit en del träningar för Janne o Pernilla. Jättebra. Även tömkörning för Mia då o då. Tycker faktiskt att det gett resultat. Disco har klivit upp en liten bit i trappan igen!
Han fick äran att vara läromästare åt Sofie då hon tävlade honom i en klubb clear round i LC:1, vilket förstås gick superbra!
Avslutningen på månaden var kul då jag vann pris för min nostalgibild på Bonita. Synd bara att man inte kunde ta sig till Globen för att njuta av sitt pris...

Statistik November Mest visade sidor:
1.
Disco som läromästare!
2. Nyttigt tömkörningspass
3. Trim i ridhuset
4. Nostalgibild i fototävling
5. Positiv Janneträning

De 3 länderna med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Ryssland

Dagen med flest besökare: 10 nov.


Översta bilden är från Kungälv förra året. Tävling i storm o regn... Disco kom 4:a i förklassen LA:1 och laget kom 3:a i div II.

onsdag 30 november 2011

Nostalgibild i fototävling


Det var en tävling på Ridsportsförbundets hemsida där man kunde skicka in ett foto från förr, förstås med hästanknytning. Gärna lite nostalgi.

Jag tänkte på tiden då jag var på Lysekils Ponnyklubb i min barndom o letade upp ett foto på en av ponnyerna. Hon hette Bonita o var uppfödd där. Mamman hette Broomy Nut´s May o var New Forest o pappan var Connemara. Det var bara vissa som fick rida henne på den tiden pga av att hon var unghäst. Jag fick den äran, men jag kan inte påstå att det gick så lysande. Men snäll var hon. Minns att vi åkte efter henne i rockard, hon var väldigt duktig i vagnen. Bilden är från -72, så det är en del år sedan... Minnena väller fram när man ser bilder från ponnyklubben. Det var en härlig tid o man levde i stallet helt absorberad av "älsklingshästen" som först var Pia, sedan Jocke, sedan Broomy. Hade med mig saft + mackor med stekt ägg, då klarade man sig hela dagen. En egen liten värld.

I alla fall skickade jag in fotot o vann!!! Priset var 2 biljetter till Kyras clinic + en unghästklass i dressyr på Globen! SYND bara att jag fick reda på det så sent (dagen innan) så det var inte lätt att ordna ledigt, hästar, resa osv med så kort varsel. Annars hade jag GÄRNA åkt. Försökte skänka bort dem till någon annan som kunde åka, men det blev inget napp. Tyvärr.