lördag 2 juli 2011

Cobben på Tjörn dag 1


Efter en lång dag på Tjörn är vi hemma trötta, glada o nöjda. Sandra o Cobben startade LC:1 och LB:0. Vi hade väldigt tur med vädret, bara några ynka regndroppar på hela dagen. Det var massor av starter så det tog hela dagen. Tjörn är en väldigt trevlig tävlingsplats, fin parkering o anläggning. Men banan är lite "farlig", så det var en del hästar som skyggade.

Sandra red fram i ridhuset o Cobben var jättefin! Ann-Hild Staiger skulle döma klassen. Sandra red in på banan. Det såg jättebra ut trots att Cobben skyggade ganska mkt uppe vid domaren. Men det flöt ändå på fint o tom Sandra var nöjd. Resultatet blev 72%! Poängrekord! Det räckte till en 4:e plats!
Efter prisutdelningen fick vi vänta flera timmar till LB:0. Cobben fick beta, så han var nöjd... På framridningen såg det verkligen superbra ut o Sandra fick honom väldigt fin. Tyvärr blev han igen spänd på banan. Sandra kämpade, men han var stel som en pinne. "Ingen hemma". Men, men, han lyckades ändå plocka ihop 65% o det blev en ny 4:e placering! Denna klassen dömdes av Lotta Pettersson.

Vi ser fram emot en ny tävlingsdag i morgon med svårare uppgifter!

fredag 1 juli 2011

Nya flappsulor + Pernilla rider
Disco hade ju tappat sina bakskor, så det blev vila denna veckan. Idag kom hovis o slog på nya skor. Han blev jättefin. Blev nya "sommarflappsulor" med lufthål i, så att det inte ska packa in grus under sulan. Hoven har blivit mkt bättre sen jag började använda flappsula o inga bölder...

I kväll var jag på Pernillaträning. Bad henne hoppa upp o känna lite på ffa galoppen. Hon fick Disco kvick o fin, stor skillnad mot när jag rider... Jag fick rida efter henne. Disco kändes väldigt fin, dock ville han inte ta mina halvhalter riktigt bra, men jag är jättenöjd. Dagen till ära hade han sina Schockemöhle grå benlindor + schabrak som mina vänner tyckte jag skulle köpa då vi var på Flyinge. Visst var han fin, speciellt schabraket, MEN jag gillar vita lindor bäst... (sorry Janne)

Anonyma citat: Självklart kan jag bevara en hemlighet. Det är människorna jag talar om det för som inte kan det.


onsdag 29 juni 2011

Juni + statistik
Juni började ju lite kallt o regnigt, hagarna var leriga. Vi släppte inte ut hästarna med natten förrän nästan mitten av juni. De njöt av färskt grönt gräs o att få vara ute. Men in o sova en stund måste de varje dag. Snark, snark.
Det har hänt massor i juni. Fattar inte hur vi hunnit med allt. Disco o Cobben har nu varit med på både Janne o Pernilla träningar. De fick en genomgång av sina muskler av Marit o de har blivit tömkörda av Mia.
Men det allra roligaste av allt är förstås dressyrtävlingen i Ljungskile, då Cobben vann en klass o 3:a i en. Så duktiga de var. Sen var det ju Cobbens hoppdebut en klubbhoppning också, där han gick clear round.

Här kommer lite statistik från juni månad:
De tre mest besökta inläggen:
1. Tävling i Ljungskile Med Cobben
2. Dionysos 1038
3. Morgondressyr

De tre länderna med flest besökare på bloggen:
1. Sverige
2. USA
3. Storbritannien


tisdag 28 juni 2011

Cobben på tömIdag tränade Mia Cobben på töm igen. Han blev så himla fin o mjuk i sidorna efter förra gången, så Sandra tyckte det kunde vara bra för honom att arbeta utan ryttare men med krav på sig att jobba. Som tur var hade inte ridhuset hunnit värma upp sig, så det var helt ok.
Mia kände också att v-sidan blivit mkt bättre sen sist, o det är ju trevligt. Cobben var lite seg (träningsvärk?), men fick jobba mycket med att svara framåt med undersatta bakben o aktiv rygg. INTE sätta fart framåt med långa kliv... Dvs ungefär samma som Sandra fick jobba med för Janne sist träning.
Mia fick Cobben att ta i på rätt sätt o han blev fin i sidorna. Tror detta jobbet är jättebra för alla hästar! Disco kunde tyvärr inte vara med. Dels pga att jag jobbade o dels pga tappad sko:( Det blir några dagars ofrivillig vila tills hovis kommer på fre. Som tur är så är han inte halt, men han har slitit ner hoven... Inte kul.

Anonyma citat: Det är med ord som med solstrålar. Ju mer de koncentreras desto djupare bränner de.

söndag 26 juni 2011

Cobben tränar för Janne

Idag var det Sandra o Cobbens tur att träna för Janne. Sandra åkte tidigt så det hade inte hunnit bli så varmt i ridhuset. Cobben tyckte dock att han borde få lite skönhetssömn innan de åkte...

Han var loj o seg, hade ingen större lust att vara dressyrhäst idag. Sandra fick mana på hela tiden för att han skulle ha "kvicka fötter" som är det viktigaste just nu. Att länga sig har han inga som helst problem med. Det blev massor av övergångar. Viktigt att han svarar snabbt igång utan att bli lång. Han får inte försvara sig med att tassa fram eller låtsas fatta galopp i stället för att ta i i traven. Janne tyckte att han blivit bättre i v-sidan o att han jobbade på bra, men att Sandra måste vara petnoga o göra om övergångar, fattningar osv om de inte är helt bra. Antagligen känns det mycket sämre än vad det ser ut för Janne var helt nöjd. Man får tänka på att Cobben har stor gång o detta är svårt för honom och ett långsiktligt projekt... Vet ju av egen erfarenhet att detta tar lång tid att få till innan de blir starkare o snabbare i fötterna. "Bara" att fortsätta stärka:)


Anonyma citat: Det är svårt att finna lyckan inom sig, men omöjligt att finna den någon annan stans.