lördag 19 april 2014

Janne gjorde vågen:)

GLAD PÅSK!


Första träningen efter tävlingen. Disco (o jag) har tagit det lugnt hela veckan, så att han kunnat återhämta sig i lugn o ro. Det hade gjort gott, nu var han alert o inte det minsta slö. 
Han var lite "platt" från början, men kom igång mer o mer. Gjorde lite bakdelsvändningar o ryggningar. Nu var bakdelsvänd fina.
Efter detta skärptes kraven o han kom upp mer i fronten. Jag fick göra skänkelvikningar o kors i taket, nu när han är framme o uppe i formen blev det riktigt fina skänkelvikningar!! Ha ha, Janne gjorde vågen...
Vi tragglade en del travslutor. Fick göra massor med ingångar. Det är riktigt svårt, tycker både jag o Disco, men bitvis blev det bra. När jag gör dem till h måste jag ha fått igenom ställningen, annars är det ingen idé.
Galoppen var ganska ok på volten o vi tränade lite längningar samt att kunna komma tillbaka i balans. Även lite enkla byten. Bra till v och svårt till h.
Summa summarum var jag (o Janne) väldigt nöjda. Ffa skönt att han jobbade på bra av sig själv... 

torsdag 17 april 2014

Kunde gått illa

Bild från FB

Janne åkte med mig till ridhuset veckan innan tävlingen för att titta när jag red linjer ur programmen. Jag red fram o Disco var ok.
Vi skulle just börja igen efter skrittpausen då sprinklersystemet (bevattningen) gick igång. (Det sprutar på en sida av ridhuset i taget). Disco blev förstås totalt livrädd o kastade sig iväg, jag kastade mig av innan jag skulle flyga av. Då hoppade han sig rakt på mig så att jag ramlade, han var vettskrämd. TUR var att han inte trampade mig. Janne fick upp dörren o vi "for" ut. Puh!!! Klockan var 8 och sprinklern var inte satt på sommartid...

Linjerna. Jag fick kämpa. Dåliga skänkelvikningar. Hatar dem! Längningarna går ganska bra. Galoppen var också ganska bra idag.
Öppnorna gick sämre än de brukar, vet ej varför. Slutorna är något bättre, men jag fick träna massor på ingångar i slutor till höger. Han ska vara rund till höger o böjd i bålen. Man kan inte direkt säga att han gör det "av sig själv".... Började känna mig illamående av ansträngning o tänkte på Avocadosoppan jag ätit kvällen innan. Tur att vi slutade där...
Vem har sagt att ridning är att bara sitta o njuta?

Det var ändå kul att höra att Janne tycker att Disco ändå har tagit ett kliv framåt. Sådana ord värmer när man själv tycker att man rider som en kratta:)


 

måndag 14 april 2014

Debuten i MsvC:2

 
7e plac Vi har gjort det igen! Vår debut i MsvC:2 o vår andra start i Msv. Dessutom har båda starterna varit över kvalgränsen till MsvB, dvs > 62%. Känns verkligen helt underbart. Att det dessutom blev en placering är bara sååå kul. (Nu är det ju så att det inte är aktuellt med MsvB på lääänge, vi har ju inte ens börjat med bytena...)

Janne kom till undsättning när jag skulle rida fram inför Msv. Det var så himla bra, utan hans hjälp hade det inte gått så bra. Janne fick mig att flytta tyngdpunkten bakåt så att Disco började jobba bakifrån o samla sig. Det kräver verkligen att jag rider varje sekund. Otroligt krävande, men är en förutsättning för att jag skulle kunna rida programmet. Janne peppade mig ända in i ridhuset.
Jag red med alla krafter jag hade o Disco svarade med att göra rätt. Det var ju hemmaplan, så han behövde inte vara spänd, han hade gjort en klass innan, vilket är bra för honom, hans toalettbesök var avklarat, tränarens hjälp = jag hade alla oddsen på min sida. 
Jag var supernöjd, vissa saker kunde varit bättre, men bättre än det här kan vi inte prestera i nuläget. Kände att vi båda gjorde så gott vi kunde... Både jag o Disco var väldigt trötta efteråt. Skönt att ha nära hem. Cobben hade åkt hem tidigare då han bara startade en klass.
Resultatet blev 66,89% och det resulterade i en 7:e plats (27 starter o 7 placerade). Det var spännande in i det sista om det skulle bli någon placering eller inte. Domare var Marianne Höglind - Björk o som vanligt stämmer hennes kommentarer väldigt bra med hur jag känner:). Fick en påse med lite saker, bla pennor, tröja, mugg, strumpor o förstås vit rosett + plakett.

Poäng över 7: 
Inridning i galopp 8
Höger mellantrav 7,5
Första s-bågen 8
Ökade skritten 9
galoppen efter enkla bytet + ökade galoppen 7,5
Sista halten 7,5

Poäng under 6:
Bakdelsvänd åt h 5
Bakdelsvänd åt v 5
Vänster sluta 5,5
Andra enkla bytet 4

Kommentar fr domaren: Trevlig uppvisning men såg ibland ngt oengagerad ut, behöver bli mer framför skänkel o få mjukare stöd i handen. Lycka till!

Superkul att få en 9a på skritten. Han har verkligen en bra skritt o jag kände hur han använde ryggen o klev på lösgjord o aktiv. Annars är jag också nöjd med första slutan, längningarna samt första enkla bytet.

Tusen tack till alla som hjälpte mig o till klubben som ordnade så trevliga tävlingar. Tänkte på alla ekipage som tävlade senare på em/kväll i regn o blåst, stackars alla...

Cobben

Cobben

 

söndag 13 april 2014

Första klassen, reg LA:3


Först vill jag tacka för alla grattis via facebook o sms, hur kul som helst!
Första klassen var LA:3. Cobben skulle starta före mig, så han fick åka ut först, sedan hem o hämta Disco. Lite bökigt, men det går. Förr vi fick vi låna en box men det får vi inte längre tyvärr. Man skulle behöva en hästskötare.... Fick bla haffat en snäll tjej som höll honom när jag skulle till sekretariatet. Vi hade tur med vädret, även om det blåste kallt. Underbart att kunna rida fram i lilla ridhuset.

Såg inte när Sandra red, men hon sade att Cobben hade varit fin på framridningen men blivit spänd när han kom in i ridhuset, tyvärr. Han har ju gått så himla bra det sista. Nu tappade han koncentrationen o galopperade bla i en travlängning, hans bravurnummer annars... trots missar blev det ändå en 5:e plats med 63,57%.
Discos tur. Han kändes också väldigt fin på framridningen. Svarade bra på fram-tillbaka o åt sidan. Tyvärr försvann känslan när jag kom in i ridhuset. Han blev springig o jag fick inte fatt i bakbenen. Lyckades inte få honom "ärtig" på rätt sätt. Men han har ju gått detta program många ggr, så vi tog oss igenom det ok men med en miss. Han fattade fel galopp efter skritten (har aldrig hänt) men det blev bara ett halvt steg innan jag rättat honom... Poängen blev 65,86%. Domare var Camilla Berglund. 12 startande i klassen.

Poäng över 7: 
travvolten till vänster 7,5
mellantrav höger varv 8
ryggning 7,5
fattning av vänster galopp 8

Poäng under 6:
Skänkelvik undan höger 5,5
galoppfattn fr skritt till höger 5

Domaren skrev som sammanfattning: inget

Det som jag är speciellt nöjd med är att mellantraven blivit mycket bättre!

Det räckte till en 3:e plats o jag blev väldigt glad för det. För utom rosett o plakett fick jag en jättefin grimma. Kul! Prisutdelningen gick bra, han kan ju bli lite knäpp då... men segraren stod på bakbenen så det såg livsfarligt ut, men gick bra...