lördag 25 maj 2013

Åååå, vilken ridkänsla!


Janneträning på Hoga idag. Janne red en stund först. Disco såg direkt väldigt fin ut i h varv, men gapade lite i v varv. Det blev bättre o bättre efter hand.
När jag hoppade upp hade jag direkt en härlig ridkänsla! Han jobbade på energiskt OCH mjukt, fin i sidorna o munnen. Traven i h varv var det bästa jag känt tror jag!
Efter att ha fått sitta o njuta några varv började vi med att lägga in halter. He he, då fick jag honom i händerna... Så länge man inte gör något är det frid o fröjd:) Men halterna blev bättre o bättre. Han var så igång att han nästan rivstartade, härligt!!
Längningar i trav, sedan upptag o halt. Där har vi att jobba på, men det har blivit bättre.

Galoppen är lättare för mig att rida än traven. Jag gjorde några längningar-upptag även där, gick ganska bra. Måste dock akta så jag inte lägger ner händerna i v-galoppen. De ska hållas väl framme så att han inte får tillfälle att hänga i mina händer. Jag ska gärna vrida om h-handen så att han är helt rak o han ska galoppera med kvicka steg utan att dra iväg framåt.

Tänk om jag kunde få honom så här fin själv. Red igår på min bana. Galoppen blev bra nästan direkt, men traven fick jag kämpa med. Fick inte igång bakbenen. Märktes när jag skulle skänkelvika. Då var han helt "platt" o baken släpade.... Men till sist blev det bra, men det tog på tok för lång tid. Både hästen o jag hann bli trötta. Betydligt bättre när Janne "sätter dit" det åt mig. Jättenyttigt för både D och mig.

Nu när jag fick en så härlig känsla vill man ju bara hoppa upp o rida igen!!!


fredag 24 maj 2013

Underbara hundbilderDessa underbara bilder såg jag på Facebook. Saknar min Dalmatiner, kan riktigt känna hennes mjuka päls när jag ser fotot på de fina valparna. Vill ha...


tisdag 21 maj 2013

Halter o uppställning


Tränade idag för Janne. Vi fortsatte med övningar med att länga-komma tillbaka i galopp, vilket gick ganska ok. Fortsatte med travlängning med efterföljande skritt + halt. Nu blev halterna bättre än förra gången. Bra med någon på marken som kan se hur Disco ställer upp. Jag känner hur frambenen står, men inte bakbenen... Dessa övningar är förstås jobbiga, så vi håller inte på så länge.

Cobben o Sandra fick göra liknande övningar. C blev väldigt tjusig o lös i bogarna, samtidigt som han jobbade på fint framåt. Gjorde jättefina upptag i galoppen.

söndag 19 maj 2013

Bra träning igen!


Idag åkte vi till ridhuset o tränade. Skönt att få rida i ett stort ridhus med bra underlag. Det har annars blivit mkt ridning på min ridbana det sista för jag har svårt att hinna köra iväg stup i kvarten...

Disco var fin på framridningen o jag märkte att han gillade att vara i ridhuset o han jobbade på bra.
Tog emot lite i högersidan. Jag red på volten i skritt o gick in/ut i sluta. Det måste han kunna göra utan att gaffla med munnen. Travade längs spåret o testade några längningar med halt som avslut. Svårt. Han ville inte gärna ta mina förhållningar där, men halterna var bättre. Längningarna i sig har faktiskt blivit bättre och mer i uppförsbacke.
Red några öppnor-volt-slutor i trav. Där måste jag vara noggrann med halvhalter. Om han inte tar mina halvhalter får jag göra halt! Kände även där att han faktiskt blivit starkare.
Avslut med trav längs 4-kanten. Tränade på att gå i o ur sluta med lite friskare tempo mellan. Gick faktiskt ganska bra.
Jättenöjd med träningen o med Disco, nu har jag saker att jobba med:)

Hästarna var nöjda över att fått sova ute, (men Cobben la sig i halmen o sov så fort han kom in). 
Man njuter verkligen när man ser dem i hagen. Får nästan nypa mig i skinnet när jag ser två svarta vackra (friska) hästar i det gröna gräset!