lördag 4 augusti 2012

Pernillaträning, inte så bra...


Tränade för Pernilla idag. Gick inte så lysande. Jag känner mig som en nybörjare som inte fattar något.
Nu är allt fokus på att få Disco att ta mer vikt bak o komma upp sig fram. Tur att jag bara red 30 min, för jag var helt slut. Säkert Disco också. Fick håll o mådde illa.
Vad vi gjorde? Red på volten, halvhalt, halvhalt, inte dra med handen, kvicka fötter, inte springa på framåt, vänta, jobba med sitsen, hästen ska va aktiv utan att ramla framåt. Om det funkade? Nej....inte alls. Tror inte Disco fattade vad jag menade o troligen var jag för långsam i hjälpgivningen.

En positiv sak. Jag vann ett "Bezzervizzer" spel i tidningen Häst & Ryttare. Alltid något.

torsdag 2 augusti 2012

Tömkörning idag


Idag åkte vi till ridhus för att tömköra med Mia. Hon "kände på" Disco o tyckte att han var helt ok. Lite loj innan han kom igång. Senare vaknade han o såg jättefin ut. Men förstås är det en bit kvar till den formen han var innan han vilade. Kul att se honom när Mia jobbar honom. Bo Jenå(!) kommer i slutet av sept o då hoppas vi att Disco kan vara med!

Igår fick hästarna nya skor. Disco är lite trasig i hornet, men skorna har iaf suttit kvar, o han blev fin. Cobben skos var 3:e vecka pga sin hälta. Det är alltid skönt när de är nyskodda.

onsdag 1 augusti 2012

Juli med statistik


Juli månad har passerat ganska obemärkt. Semester med lite sådär väder o alla 3 hästarna i stallet var skadade i början av månaden. Nicke blir bättre o bättre o Disco är ju igång igen tack o lov.
Cobben är orosmomentet med sin hälta som inte vill ge med sig.
Men faktum är att när vi kollade honom igår var han aningen bättre! Iaf en liten ljusning. Är det Hyaluronsyran? Biolight? Nya skorna? Tiden? Vem vet. Låt oss nu hoppas att han fortsätter att bli bra!!! 

Måste förstås säga Grattis till Sara o hela fälttävlanslaget. Så duktiga! Man är stolt att vara svensk när man ser Saras fina ritter.
OS-silver är enormt stort!

Mest besökta sidor:
1. Bromsar o blinningar 
2. Sjuklingar 
3. Bättring för Disco 
4. Finmaskigt hönät, Slow Feeding
5. Underbart att träna igen!

Land med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Ryssland 
 

måndag 30 juli 2012

I ridhuset igen


Äntligen träning i ridhuset. Skönt att slippa tänka på allt som biter Disco. Janne tittade lite på oss. 

Red inte så långt pass. Lite försiktigt jobb i korta sekvenser, men vi försökte ändå få Disco att jobba effektivt. Han tyckte det var lite jobbigt att ta i, men det blev ganska bra. Gjorde lite övergångar o vändningar, fattningar o lite "komma tillbaka" jobb. Framdelen in på långsidorna i galopp gjorde han bra. Avslutade med att jogga i låg form. Skönt.