fredag 2 november 2012

Samlingsjobb i trav på töm


Mia hjälpte mig idag med att jobba Disco på töm. Jätteglad att jag har denna möjligheten. Han jobbar så fint på töm o slipper mig som stör...
Idag blev det mest arbete med traven. Han var bättre "med" idag o jobbade på fint med kvicka fötter. Han försöker att balansera upp sig på baken, men ännu är han inte stark nog. Man kan dock se att han då o då får upp framdelen några steg. Längs långsidan fick han samla ordentligt o det gick bättre idag än förra gången. Han försökte allt att traloppa för att det är lättare, men det var en del fina steg in emellan. När man står o tittar på känns det som om han snart är stark nog för några steg med schwung, även några energiska trampsteg då han lyfter upp framdelen mer. Men detta är ett långsiktigt jobb, Rom byggdes inte på en dag....
Huvudsaken är att det går framåt över tid.
Troligen kommer det att bli lite mer tömkörning en period. Kan nog samköra med en annan häst, så Mia kommer hit oftare.  

onsdag 31 oktober 2012

Fortsättning med bålböjning Tänker ofta på när Sandra hade Miranda. Älskar översta fotot när de samsas om en gnagpinne. 2008 och Disco är bara 4 år.

Tränade för Janne idag. Skrittade mest på passet igår, så Disco var fin idag. Märktes att jag fått igenom en del igår, var faktiskt lite lättare idag.
Vi jobbade med att hitta takt o tempo i traven samtidigt som jag fick hålla koll på böjningen. Jag förstår att jag varit en mästare på att vika honom i halsen istf att bålböja.
Galoppen var ganska bra, kunde jobba lite med små tempoväxlingar.
Testade några öppnor i trav. Där måste jag vara noga med att han är urskålad o böjd i kroppen, han får inte bara skeva iväg utan nu ska jag försöka få honom i balans med aktiv trav, inte för fort. Svårt. Bitvis gick det bra o Disco var uppmärksam o fin i munnen.

Måste säga att jag hade en bra ridkänsla nästan hela tiden. Trevligt! 

måndag 29 oktober 2012

Träning för Pernilla. Bålböjning


Tränade för P idag. Berättade om mina planer att försöka starta någon Msv C:1 nästa år. Ha, ha, hon såg väldigt skeptisk ut....

Ja, ja. Vi fick börja med nästa "lilla" trappsteg. Bålböjning. Herregud vad svårt att göra det rätt! Låter ju lätt som en plätt, men att göra det på rätt sätt är INTE lätt...
Fick jobba mkt i skritt på 4-kanten. Rak hals men böjd i bålen. Han ska böja sig runt skänkeln. Jag måste hitta bakbenen så att de aktivt trampar in under honom. Känna att jag har koll på yttre bakbenet. För att få tag på böjningen skulle jag putta undan honom ett par steg undan för skänkeln in mot mitten o sedan direkt sluta ut mot spåret. Om inte det funkade skulle jag gå rakt fram i öppna... Ni kan tänka er vad jag fick jobba för att hålla ihop detta, dessutom var han helt olika i höger o vänster varv. I vänster varv fick jag passa bogen extra mkt o var tvungen att ställa utåt innan jag kunde ställa inåt. MEN, när jag hade hållit på en stund kände jag tydligt att jag faktiskt fick till det, hör o häpna! 
Gjorde sedan samma sak i trav på volten. Faktiskt lättare hitta böjningen i trav o där var P nöjd. Men jag kände att när jag kom rätt så blev det jobbigt för honom o han var på gränsen att "traloppa", men fick en fin h-ställning på köpet! Detta måste vi jobba vidare på.
I galoppen funkade det bra, lättaste gångarten att bålböja idag.
Om man ska rida msv måste detta funka, annars blir det underbetyg i skolorna. Nu är jag medveten om det o får försöka komma dit varje pass. Pust. Så svårt!

Viktigt! Pernilla sade att det är viktigt att låta det ta sin tid med att få tag på böjningen. Det är många muskler som ska stretchas innan det funkar, så man får snickra lite fram o tillbaka o låta musklerna jobba sig mjuka innan man begär böjningen i kroppen.

Detta var ett väldigt lärorikt pass för mig! 

söndag 28 oktober 2012

Galenskaparnas 30-årsfest


I fredags var vi tillsammans med goda vänner o såg Galenskaparnas 30-årsshow på Lorensbergsteatern. 
Vi började med buffémat o den härliga hummersoppan de brukar ha. Den är helt underbart god!

Showen var upplagd så att de valt ut ett nummer per år som de hållit på. Det blev mer än 30 shownummer i den 3 tim långa föreställningen. Man kände igen de flesta och fick MÅNGA goa skratt! Jag gillar sångnumren bäst. De hade med en härlig 10-mannaorkester på scenen, fantastiskt duktiga. Oh vad det gör mycket med levande musik.

Vi fick reda på att de håller på att planera ännu en ny show o visade upp ett nummer från den o sjöng Four Brothers, svängigt!

Efter en härlig kväll med många skratt kom vi inte i säng förrän mitt i natten... skulle ju snart upp igen för att träna för Pernilla...Men det får det vara värt! Man behöver lite guldkant på tillvaron ibland:)

http://www.youtube.com/watch?v=vUnRLaWemME