lördag 7 juni 2014

Tramp


Disco fick trampa lite idag på Janneträningen. J gick bredvid med longerspöt, men behövde inte "dutta" med det för Disco var med på noterna ändå. Man får ett väldigt bra driv när han får in baken så bra under sig.
Tycker att traven var ganska bra hela tiden o galoppen var också helt ok. Hade en bra ridkänsla:) Blev dock inga byten idag. Skönt för både mig o Disco... 

Sandra filmade lite vilket är superbra. Förra gången såg jag att jag fick glapptygel ibland, samt att Disco kunde gå fram lite mer i samlingen när vi travar. Jag kunde också sitta mer tungt på bakbenen. Denna gången såg jag att jag ibland hamnade på utsidan, måste trampa ner mer i inner stigbygel. 


torsdag 5 juni 2014

Maj med statistik

Cobben som 2-åring

Underbara maj. Min absoluta favoritmånad. Jag njuter!
Hästarna har gått på gräset på dagarna o de mår verkligen bra av det. Slippa tråkiga ridbanan. Inget problem med lunchhö. Nackdelen är att mittendelen på Disco växer...

Det roligaste denna månaden har varit Cobbens tävling.
Debuten i MsvC:1 i Vänersborg.
Vi har också kunnat träna ganska mycket o det har givit resultat på båda hästarna. 

Mest visade sidor:
1.
Cobben har debuterat i McvC:1
2.
Charmen, Kickis fina häst (film)  

3. Marianneträning med lyft i framdelen  
4. Disco som 5-åring och 6-åring  
5. Stafettes nya barnbarn
 
De 3 länderna med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Rysslandtisdag 3 juni 2014

3 rena byten över bom!


Marianneträning.
Ännu ett pass där Disco kändes alert o fin. 
Vi började med trav. Öppnor o slutor. Fick jobba med övergångar öppna-förvänd sluta-öppna-sluta osv. Fortfarande saknas böjning i h varv, men nu stoppar han inte upp lika mycket, vilket är en förbättring. Längningarna däremot var inte så bra som de brukar.
Över till galopp. Den var bra o kvick i båda varven. Jag fick först göra lite vändningar, sedan 10m volter följt av 8 m volter. Svårt, men man fick lätta på yttertygeln så gick det faktiskt ok. Dessa små volter finns med i MsvB:2.
Byten... Kommer inte från dem. Vi började men det gick inget vidare. M plockade fram en bom, men det gick inte i alla fall. Då provade vi att lägga den på voltspåret o jag fick peta med spöt på bogen. Han bytte! Nu ville han gärna rusa, men det blev i alla fall ett par rena byten hör o häpna!!!!  (några ggr bytte han ett efter med bak)
Han blev lite väl upplivad, men han fick massor av beröm, så vi hoppas att han kommer ihåg hur han ska göra nästa gång jag försöker:)
Nu blir det ett par dagar med lugnare ridning på åkern o i skogen.
 

söndag 1 juni 2014

Janne kände på traven


Nu var det länge sedan Janne satt upp på Disco, så nu var det dags. Jag red fram, sedan hoppade J upp.
Galoppen har jag nu börjat att få bättre kläm på, så jag ville att han skulle känna på traven. Han fick jobba en stund. Disco hade ingen lust att ta i mer bak o komma upp i fronten. Svårt eftersom jag låter honom slippa undan... Efter en stund började han faktiskt bli lite sviktigare i traven, mycket bra. Jag har känslan av att han trippar i traven när jag rider. Han blir kvick men kommer inte upp i luften fram.
Janne blev nöjd med Disco o tror att det kanske blir lite lättare att komma dit nästa gång. Han förstod ju till slut vad J ville att han skulle göra. Men det gäller verkligen att rida i varje steg...
Detta blir mitt nya mål parallellt med bytena:)