lördag 27 augusti 2011

En blå rosett till Cobben!Cobben har tävlat i Ljungskile i ÖSREGN. Tror himlen öppnat sig, oj så mycket vatten. Tur iaf att framridningen var inomhus...
Ljungskile hade som vanligt trevliga tävlingar. Cobben skulle starta LB:1 och LA:1. Sandra hade jobbat natt o fick sova några timmar innan hon skulle rida.
Cobben uppförde sig som vanligt bra på tävlingsplatsen, trots vädret. Han såg riktigt fin ut på framridningen innan LB:1. Domare var Marianne Höglind-Björk. Han genomförde programmet jättebra, lite laddad så Sandra fick hålla i. Blev ett omslag annars fint. Cobben fick 69,31% o blev delad 2:a av 30 starter!! Jättekul! Sandra fick förutom plakett o rosett jättesnygga Lamicell benlindor. Klokt nog hade de prisutdelningen i cafeterian..

Vi ställde in Cobben i transporten mellan klasserna o han stod still! Skönt. Han fick äta i lugn o ro.
När Sandra red fram till LA:1 kändes han jättefin till att börja med. Men bensinen tog lite slut tyvärr. Inne på banan orkade han inte riktigt, så Sandra fick kämpa. Hon fick iaf ihop 63,68% trots soppatorsk o galopp i mellantraven... Bra kämpat, (ingen placering.) Domare här var Camilla Berglund.

Det var Cobbens sista tävling i sommar. Kanske blir det någon senare i höst när han kommer upp till Linköping.


fredag 26 augusti 2011

Bilder från Bornholm 1Nu är man hemma igen. Skönt! Ska fortsätta måla i stallet. Rida Disco.

Lite pärlor från fina Bornholm första dagen vi var runt ön!

onsdag 24 augusti 2011

Rønne

Idag har vi varit i den størsta av Bornholms stæder. På vægen dit stannade på flera fina platser. Bla var vi uppe i nordens størsta borgruin, Hammershus. Det var vældigt vacker utsikt nær man kom upp till den som låg høgt upp. Vi var också inne i mittpunkten på øn, Rytterknegten. Man fick køra igenom stort skogsområde med fin bokskog, men æven många granar.
I Rønne gick vi runt o strosade, hade tur med vædret æven idag. Åt god lax på en uteservering o senare blev det kaffe med wienerbrød... Inte bra før hullet, men vi kan trøsta oss med att vi har gått långt idag. Nu ska vi gå ner till stranden. Vi skulle hyrt cyklar, men vi kom hem lite senare æn beræknat, så det får bli en annan gång.
Øn ær vældigt turistvænlig. Gratis parkering, fræscha toaletter, væl utmærkta seværdheter o jættefina vandringsstigar o cykelleder. De vill verkligen ha turister!

I morgon åker vi hem igen. Tror att Disco længtar...

tisdag 23 augusti 2011

Bornholm via Ystad

Igår åkte vi hemifrån tidigt før att bege oss till Bornholm. Færjan gick från Ystad o vi hade gott om tid, så vi gick så vi gick runt i staden ett par timmar. Så fint! Som korsning mellan Visby o kontinenten, små kullerstensgator med fina rosor øverallt. Massor av uteserveringar. Mysigt! Tænkte vi skulle møta Kurt Wallander...

Færgan till Rønne på Bornholm tog ca 70 min. Katamaran. Bornholm var vackert! Åkte tværs øver øn till Badhotell Balka Søbad, som låg næra lång vit finkornig sandstrand. Annars var det mycket træd, åkrar o jordbruksmark. Verkar vara børdigt. Førvånad øver alla træd, ser inte ut som Danmark...
På kvællen blev det grillbuffé. Gott.
Idag åkte vi på en jættefin tur. Genom de små fina stæderna Nexø, Svaneke, Gudhjem mfl. Helligdomsklipporna var mæktiga. I Allinge åt vi. Fanns massa røkerier. Såg fikon o mullbærstræd. Gjorde också ett besøk i en rundkyrka. På hemvægen åkte vi till sødra udden Dueodde sandstrand. Vilken sand! Tur också med fint væder hela dagen.
Nej, nu ær det dags før god mat o dryck (igen). Skriver mer i morgon.


söndag 21 augusti 2011

Ramlade av på JanneträningJaha, så har man fått bita i spånet. Inte hälsosamt för en kvinna i sina bästa år. Känns som om man blivit överkörd av ett tåg. Bra ändå att man har lite bra mjukdelar att landa på som tar upp de värsta stötarna. Tur för Janne att han inte skrattade åt mig. Åker väl på att bjuda på tårta nån gång är jag rädd.

Det var inte Discos fel, det var helt o hållet mitt eget. Disco brukar inte bli rädd för saker, så jag är lite väl nonchalant när jag ex kastar av mig jackor o så. Nu kastade jag från mig mobilen som landade på en plastkasse. Disco kastade sig iväg o jag var totalt oförberedd, dumt nog... Man lär så länge man lever...

För att återgå till träningen. Disco var väldigt stel i traven när jag red fram, var ett tag sedan jag red på bana, men han blev jättefin efter en stund som tur var.
Fick jobba i h varv trav med att få till en bra rundning. Bogen med in o visa vägen med tygeln. I v varv får jag hela tiden styra in framdelen o akta så jag inte höjer ytterhanden. Skänkelvikning tog emot för h, men ganska ok för v skänkel. Ökningar gick lite sådär, han tappar rundningen.
Galopp. Ok fattningar. H-galoppen var bättre idag än sist, han ramlade inte ner i djup form hela tiden. Fick däremot driva på fram annars backade han av. V-galoppen har jag fullt upp med att han inte ska glida utåt mot väggarna. Red idag på en lite mindre volt, ett par meter från voltspåret o det var jättebra. Det tvingade mig att rida i varje steg. Lite svag öppna i galoppen, går nu bättre! Längningar i galopp, ganska ok.
Testade några uppridningar i galopp. Går om jag har "fuskgalopp" dvs korta språng utan engagemang.
Snälla tränaren filmade mig bitvis. BRA att titta på när man kommer hem. Är nöjd med min sits i traven förutom mina allt för långa tyglar. Sitter nu något bättre i galoppen, men måste bli ännu starkare i sätet.

Testade idag att rida på 2-delat bett, men märkte ingen skillnad.
Trots mörbultad kropp hade jag en fin ridkänsla bitvis i alla gångarter!
När jag hoppat av hade Janne en "trevlig" kommentar. Förutom att jag var svettig o rullad i sågspån tyckte han att jag hade jag patientfrisyr... (ha,ha)