fredag 27 mars 2015

Tankar efter tävlingenDet är alltid lättare att råda andra än att råda sig själv. Jag tror att Sandra har "nått botten" vad gäller tävlingsresultat o hon vet vad som måste göras. Det är fruktansvärt frustrerande när det funkar bra på träning. Jag är säker på att de tar sig ur svackan!

Foto taget av Lysekilsposten på framridningen
 Himla synd att min mobil inte ville filma i kyla:(  Det finns inget som är så bra som att se sig själv när man rider programmen. Man tror att hästen är mycket kvickare än den egentligen är... Jag vet av egen erfarenhet. Minns en gång i Ed då Sandra sa att Disco var seg i programmet. När jag såg filmen förstod jag vad hon menade... Det hade känts prydligt o lydigt tyckte jag....
När Sandra får Cobben att komma ihop sig lite i formen och arbeta på av sig själv finns det inga begränsningar:)

Jag hade tur i Lysekil o vann på 2 av mina lotter jag tog! Ett påskägg med påskgodis och ett paraply:)
Lämnade en kasse till klubbhästarna med saker jag sorterat ut, en del var helt nytt. Skänkte också lite priser, vita lindor och en grimma. 

Nu är jag så tävlingssugen att jag snart anmäler mig till en skrittklass.... 


  

onsdag 25 mars 2015

Fin utsikt på Madeira, sista bilderna från denna resan
Vi åkte till en utsiktsplats Cabo Girão, en klippa, (Europas högsta och världens tredje högsta över vatten). 580 m. Det var glasbotten, så det var med darrande ben jag gav mig ut. Det var det värt, så vacker utsikt!
måndag 23 mars 2015

Cobben debuterar i MsvC:2Resultatet från Lördagens LA:3 blev 61,9% och de blev 13 plats av 26. Domare var Camilla Berglund.

Söndagens tävling var ännu kallare med frost och blåst. Sandra visste vad hon skulle göra för att få poäng. Kraven i Msv är mycket högre än i LA, så nu måste han jobba på framåt o manken måste upp. 
Sandra red på mycket bättre trots att Cobben försökte slippa undan. Det såg iaf MYCKET bättre ut idag än igår. Fina öppnor o fina enkla byten. Nu märktes det att Sandra kämpade. Att det blev galopp i en travlängning är smällar man får ta! Hellre det än att han inte länger alls. Poängen i MsvC:1 blev 59,9% o de blev 10 av 13. Sandra var jättebesviken.

Efter några timmars väntan i kylan var det dags för debut i MsvC:2. Vi hade druckit kaffe o Cobben hade ätit hö + betfor. Sandra visste att nu gällde det ännu mer att få fart på maskineriet för normalt sett är han alltid slöare i andra klassen. Kan säga att han är mycket väl förberedd för tävlingen o han har superkondition.
Han glänste till på framridningen, riktigt bra!! Sandra red koncentrerat o målmedvetet på tävlingsbanan. Jag tyckte det var mycket bra jobbat av både ryttare o häst. Nu var han absolut igång, även om han ramlar ner i formen då o då. Slutorna var mycket bra o bågarna mjuka. Fina fattningar. Travlängningarna kunde dock varit bättre. Sandra var iaf jättenöjd med Cobben. En superfin känsla bitvis i debuten i MsvC:2. Poängen blev 59,4% och de kom 6 av 8. Dömde gjorde även i denna klassen Marie Knutmark.

Lite mer egen motor hade ju inte skadat. Han behöver respektera skänkeln mer o ta i bakifrån. Denna "lilla" detalj måste Sandra jobba med på hemmaplan. I lätta klasser kan man lulla runt, men i Msv ställs helt andra krav. Cobben har i övrigt allt man kan önska! Han är dessutom en dröm att ha med sig på tävlingsplatsen:)

Stort Grattis till Sandras tränare Marianne Höglind Björk som vann MsvB:2 med Don Belissimo! 
Även stort tack till Lysekils Ryttarförening som ordnade så bra tävlingar. 

       

söndag 22 mars 2015

Cobben tävlar i Lysekil lördagCobben var på tävling på Lysekils Ryttarförenings vårtävlingar idag (lördag). Det är superfint att ha så bra tävlingar på så nära håll.
Jag får vara hästskötare i brist på annat....

Vädret var fint, men det blåste iskalla vindar. Hu, jag frös trots massor av kläder. Sandra höll sig varm när hon red iaf.
Stackars Cobben var väldigt lös i magen. Vi kan inte komma på något det skulle kunna bero på för utom att han ätit lite Mash. Det har han inte reagerat på förut.

Sandra red fram ute o det såg bra ut. Cobben kunde korta o länga. Fina skänkelvikningar. Fin i ryggen o bra form.

Tyvärr höll det inte i sig inne på banan. När han kom in i ridhuset "dog" han. Svarade inte på Sandras hjälper. Blev inte så mycket av vare sig ökningar eller skänkelvikningar. Så himla synd, för man vet ju hur mycket han har i sig den hästen. Sandra har verkligen legat i och tränat.
Får hoppas att han är lite piggare i morgon.