lördag 31 december 2011

Bra slut på 2011
Årets sista träning.
Åkte till Hoga i strålande sol o några -grader. Härligt, men kallt.
Jag värmde upp Disco, sedan red Janne. Ville att Janne skulle hjälpa mig lite med galoppen. Har svårt att få till den. Lite olika problem i höger o vänster sida. Speciellt svårt att få honom att vara rund, avslappnad o aktiv när han kortar sig.
Tyckte det såg jättefint ut. Janne fick honom att jobba på ordentligt utan att fuska. Bra att han vet hur det känns, lättare att korrigera mig.
Nu gäller det att Disco ska orka jobba i mer samlad form lite längre sträckor utan att tappa engagemanget. Filmade o fotade lite, men tyvärr blev det inte bra. Min iphonekamera o jag är inte vänner. Men den är väldigt rolig att spela Wordfeud med...

Trevligt att höra att Janne tyckte Disco blivit bättre sen sist han red. Då går det iaf åt rätt håll.

Gott Nytt År på er!

måndag 26 december 2011

Tuff Janneträning


Oj, oj. Nu har fläsket fått jobba... Julmaten skakats ner...
Snälla Janne hjälpte mig en stund idag. Som tur var hade jag klippt Disco igen. Visserligen bara hals, bringa o mage. Men han blev jättesvett, så det var bra.

Mjuk o fin på framridningen.
Red sedan mest på volten. Janne tyckte han jobbade på bra i traven. Kändes ganska ok, men skulle vilja att han hjälpte till själv lite mer. Minskade volten o han fick ta i lite extra några varv. Han tycker det är jobbigt, men det gick ändå skapligt. Ett par skänkelvikningar gick ok om jag passar så att baken följer med.
Kan säga att jag är ganska nöjd med traven över lag.

Galoppen är ett eget kapitel... Fy tusan vad jag får jobba. Han ger inget gratis. Jag tappar sitsen samtidigt som jag måste driva hela tiden. Även här fick jag gå in på mindre volt o samla honom (bära). Här har vi mycket jobb kvar. Han måste bli strakare så att han orkar mer än några steg utan att jag får honom i händerna.

Traven efter galoppen var kanon. Red på en 4-kant o vara noga med hörnpassen så att han tog i ordentligt, vilket han gjorde. Nu drev han på för fullt bakifrån. DÅ får man en härlig känsla!

Sandra var med o filmade, jättebra. OCH jag såg något hemskt! Att jag satt på utsidan i båda varven. Inte mitt i sadeln. Fy! Inte bra. Måste tänka på detta!
Sammanfattningsvis är jag jättenöjd med Disco o passet. Sandra som inte sett honom på ett tag, tyckte att han nu är mer uppe i formen o lättare fram o det är ju trevligt!