fredag 5 oktober 2012

Summering av tävlingssäsongen


Skall försöka att summera våra tävlingar i år. 
Disco har varit helt fantastisk o har nästan överträffat sig själv. Jag är mer än nöjd, speciellt när jag ser tillbaka på hur trögt vi hade det förra året. Blir nästan rörd... Man behöver tänka en bit bakåt för att få lite perspektiv.

Måste verkligen tacka mina tränare! Utan dem hade vi inte kommit någon stans. Janne kämpar med mig varje vecka o ställer alltid upp. Jag är så himla tacksam för det! (Har gått åt en del vinflaskor för att fjäska lite, ha ha). Pernilla har fått mig att inse att jag nu MÅSTE be Disco om att samla sig. Så utan träning kommer man ingen stans.
Tror också att blivit stärkt av Mias tömkörning, på ett positivt sätt. 

Är så stolt över Discos priser, tittar ofta på rosetter o plaketter o minns. Det är en historia bakom varje pris. Det ligger många timmars träning bakom och tidiga morgnar, blod, svett o tårar. Men också mycket skratt o glädje. Aldrig är man väl så nöjd som efter ett lyckat träningspass!!!

Jag hade som mål att starta LA:3 med ok resultat, samt att debutera i LA:4, vilket vi gjorde. Nu blev det ju tyvärr bara en start i LA:4, men desto fler i LA:3. Hörde förresten att LA:3 skall göras om tills nästa år.
En annan nyhet för oss i år var att starta på regional tävling, samt 2-dagarstävling. Båda funkade bra. Men ska jag vara ärlig, rider jag hellre 2 klasser på 1 dag.
Det har bara blivit 1 tävling på kort bana (LA:1) o det är avsiktligt. Disco trivs mkt bättre på lång bana.
De flesta tävlingarna har varit här i närheten. Vill helst slippa köra för långt eftersom herrn inte är så förtjust i att resa längre sträckor. 

Här är årets tävlingar:
Lysekil LB:2, LA:3
Sotenäs LB:2, LA:3
Ed LB:3, LA:4
Munkedal LB:2, LA:3, LA:1 (2 dgr)
Lysekil LA:3, LA:3 (2 dgr)

Detta ger 3 starter i LB:2, 1 start i LB:3, 1 start i LA:1, 5 starter i LA:3 och 1 start i LA:4 = 11 starter totalt. Av dessa har han placerat sig i 9 st. (6 segrar). Bättre kan man inte begära! Han har uppfört sig exemplariskt, förutom lite bus i Munkedal då det var oväder. Inte så konstigt alls. 

Till nästa år är målet att starta LA:4 samt debutera i Msv C. Klivet upp i Msv C är ett stort steg med många nya moment. Betydligt svårare än steget upp i LA. Kravet på samling, schwung och övergångar ökar. Nya moment är ex samlad skritt, skrittpiruett, samlad trav, ökad trav, skolorna öppna o sluta, enkla byten. Bedömningen är nu tuffare vad gäller form, lösgjordhet, kvickhet o styrka. Man får välja om man vill rida på kandar eller vanligt tränsbett.

Läste idag om en tränare som sa till sina elever att de ska uppnå  70% i en klass innan de startar i nästa klass... Oj,oj, ska jag ha 70% i LA:4 dröjer det nog tills det är dags för Msv...

Vi får fortsätta att träna över vintern, så får vi se hur läget är på vårkanten:)


onsdag 3 oktober 2012

Bilder från clinicen


Dessa fina bilder tog fotograf Anna Helgesson på clinicen!

måndag 1 oktober 2012

Vilken september!

Sandra o Cobben förra året

Oj så mycket som kan hända på en månad! Att man hunnit med allt... Trots regn har det ändå blivit mycket ridning o träningar.
Men roligast av allt är att Cobben blivit ytterligare bättre. Nu är han så gott som ohalt i h varv, endast halt i vissa steg i v varv. Underbart! Nu rör han sig lika fint som han gjorde innan han blev halt. Sandra leder honom en liten stund per dag i skritt.

Vi hann med en tävlingshelg i Lysekil med LA:3 x2. Nära o bra.
Mia var på kurs i Flyinge o kom hem med massor inspiration som resulterade i kvicka fötter med tramp på töm med Disco. Vi tränade förstås inför clinicen:) 
Men jag har även tränat för Janne samt någon enda träning för Pernilla.
Som grädde på moset var 2-dagars träning + clinic för Bo Jenå i Sotenäs, så nyttigt o roligt! Väldigt inspirerande!

Nu bävar man för mörker o kyla, hu.... Gillar inte att köra transport i mörker heller.

Statistik från Bloggen Sept:

Mest besökta sidor:

1.
LA:3 Lysekil dag 2
2.
LA:3 Lysekil dag 1
3. Tramp på tömmen!

4. Lite tömkörning

5.Sandra skriver om Cobben


Land med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Ryssland