lördag 25 juli 2015

Jobbigt att resa sig trots smärtstillande


Tre trötta pållar sover.
Jättesvårt att se för jag tog kort + filmade genom mitt köksfönster, så det blev långt ifrån. Men Disco är den med grönt täcke. Han  ligger oftast på höger sida o sträcker ut vb.
Trots att han fått smärtstillande nu i 4 dgr har han svårt att gå på vb när han rest sig. Efter några steg är det helt ok igen. Jag kan inte säga att det blivit bättre efter medicineringen ännu i alla fall.
Knepigt.
Leder honom varje dag o han går gärna o villigt med på promenad. Här är de nya bakskorna. Han stryker sig lite, så jag får ha boots när jag går med honom.

måndag 20 juli 2015

Lite bra och lite dåligt från klinikbesöket
Dags för klinikbesök + skoning. Hältutredningen visade denna gången att det faktiskt var lite bättre. Skönt, med tanke på att han inte blivit riden sen förra besöket. Då blev han ju sprutad i leden.
Han visar ingen direkt hälta vid longering, men man ser att han inte tar i med v bak.
Veterinären är lite konfunderad över att han är så halt de första stegen efter det att han rest sig upp då han legat. Det har dessvärre inte blivit bättre.
Han kommer att få svagt antiinflammatoriskt/smärtstillande en period, så får vi se om det har någon effekt.
Blev även viss förändring i skoningen. Han hade två hovslagare idag som slog sina kloka huvuden ihop tillsammans med vet. Det resulterade i längre trakter bak, äggsko, för att ge honom större yta o avlasta senan så att den kan läka. Tyvärr hade han fått lite strålröta på ena bak, suck.

På en fråga om Disco kan komma tillbaka till den nivå han varit på innan, blev svaret att det nog är tveksamt...

Det har gått ett år nu, känns inte alls bra, trots att jag förstås gläds över att det var bättre än förra gången.