lördag 7 december 2013

November med statistik


Lite blandat väder i november. Både iskyla o varma dagar. Har iaf kunnat hålla igång hyfsat bra.

Den stora händelsen i november överträffar allt annat. Tävlingen i Lysekil. Jag är så otroligt glad att allt gick så bra för både Disco o Cobben o att Disco fick genomfört sin debut i Msv på ett jättebra sätt. Att vi sen blev hedrade i tidningar var förstås jättekul. Men tänk er när mor o dotter står på prisutdelning med fina hästar som dessutom är kusiner, vem hade kunnat förutspå detta? Speciellt inte med en dödsdömd Cobbe förra året. Får nästan nypa mig i armen...

Statistik November Mest visade sidor:
1.
Pumpadressyren dag 1. Båda placera 
2Pumpadressyren dag 2. Cobben deb  
3. Reportage i Lysekilsposten 
4. Jaha, vad gör jag nu? 
5. Nosade på rörelser ur MsvC:2
 

De 3 länderna med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Ryssland

Foto: P Pousar

fredag 6 december 2013

Egen träning med svår övning


Hårt på ridbanan, så "bara" att lasta hästen o åka till ridhuset.

Passade på att träna på skänkelvikningar både diagonalt o längs långsidan. På mitten gjorde jag en övergång till skritt ett par steg, sedan igång igen o fortsatte sidvärts. Nyttigt. Lite gafflande, men ganska ok.

Ökade o minskade volten i trav o galopp. Just att gå in på en liten volt i galopp stärker baken. Jobbigt tycker Disco.
Såg i spegeln att han inte var helt rak på långsidan i galoppen, så jag red en svag öppna. Nu blev han rakare.
Provade att trycka undan honom lite för skänkeln i galopp, men det blev väldigt segt, han var inte "med" mig. Red då halvt igenom o undan för skänkleln ut mot spåret. Bättre! 
Provade då en för oss svår övning. Galopp på spåret. Undan för skänkeln några steg in mot meddellinjen/kvartslinjen. Enkelt byte, undan för skänkeln ut mot spåret. Fortsatte i förvänd. 
Han blev väldigt lös o fin efter detta (men trött). Gick faktiskt ganska bra, nöjd med passet!söndag 1 december 2013

Fredagsträning


Marianne var snäll o tränade mig på fre morgon. Hade bra känsla för Disco hade gått väldigt bra dagen innan. Men... han hade inte speciellt mycket lust att göra någonting tyvärr. Slö som bara den...
Men vi kämpade på ändå o visa saker gjorde han faktiskt riktigt bra.

Började med att i lägre form försöka få lite mer samling i några travsteg, gick inget vidare, hände inget alls... Lämnade detta o gick över till skolorna. Genast bättre. Fina öppnor o hyfsade slutor. Fick för första gången göra dem på meddellinjen, gick bra det med!

Galoppen var seg. Red på liten 4-kant med vändning i varje hörn. Blev gunghästgalopp. Däremot kändes förvända ok o vi fick testa en ny övning i galoppen, undan för skänkeln in mot medellinjen, sedan rakt fram. Svårt, men han gjorde det iaf.

Resultatet var blandad kompott, men kul med nya övningar. Kanske hade han lite träningsvärk efter en hoppövning 2 dgr innan som han tyckte var sååå kul:)