lördag 21 maj 2011

Cobbenträning (film)Idag bar det av till Hoga o Janne med Cobben. Godingen stod helt stilla i transporten o var mest intresserad av maten, puhhh. Kanske faran är över?

Janne tyckte att Cobben musklat sig fint sen han såg honom sist. Sandra fick mest rida på volten o träna på kvicka övergångar o rakriktning. Cobben har stärkt sig i traven men tycker det är lättare med h än v varv. Där vill han inte riktigt ta i med v bak o gärna skjuta ut bogen. Men det är på god väg o mycket bättre än sist. När han kommer igång i benen får han en härlig gång. Janne berömde Sandra för att hon fått stadigare sits. Alla Malin-träningar i vinter har gett resultat!

Anonyma citat:
Om du önskar att dina drömmar ska gå i uppfyllelse, får du inte sova för länge.


fredag 20 maj 2011

Böcker

Här kommer lite om 4 böcker som jag har avverkat. Ganska bra allihopa faktiskt.

PRESIDENTENS VAL av Anne Holt
Thriller. USA:s första kvinnliga president förvinner spårlöst vid ett besök i Oslo. Det blir en jakt på en möjlig kidnappare o hela världen följer dramat. Inger Johanne är mammaledig psykolog / jurist o hennes man är kriminalkommissarie o båda dras in i fallet från olika håll.
Spännande o bra skriven!

FROSTNÄTTER av Arnaldur Indridason
Islänsk kriminalroman.
En ung kvinna hittas hängd i sin sommarstuga o man tror först att det är ett självmord. Men allt står inte rätt till o polismannen Erländur Sveinsson börjar gräva i fallet.
Gillar verkligen denna författare. Även om denna inte är den bästa av hans böcker tycker jag den är läsvärd!

EN MÄRKLIG AFFÄR av Peter Robinson
Deckare. Utspelar sig i Yorkshire. Kommissarie Alan Banks hem har brunnit ner o han är sjukskriven o deprimerad. Han har en bror i London som efter många år ger sig tillkänna o ber om hjälp. Brodern är sedan spårlöst försvunnen. Broderns flickvän hittas död. Mycket dyker upp som de 2 bröderna inte visste om varann.
Ganska bra skriven.

BRUDGUMMEN av Joyce Carol Oates (Rosamond Smith)
Spänningsroman. Utspelas i Amerika. Handlar om Matt, en framgångsrik 2-barnsfar som har kommit upp sig i samhället. En ung kvinna som är konstnär försvinner o spåren leder till Matt. Men han kommer en seriemördare på spåren o avslöjas. Då har redan äktenskapet havererat. Gillade boken, spännande, man vill läsa vidare.

onsdag 18 maj 2011

Cobben hemma lyckligt o väl


Det här har varit en rysare. Cobben skulle åka hem med lastbil från Linköping. Visade sig inte vara så lätt att få tag i en transportör som körde tvärs över landet... Till slut fick Sandra tag på en transportör som var villig att köra till Uddevalla, så skulle vi hämta honom där.
http://www.hasttransporter.biz/index.php?page=bussen

Det blev en lite längre resa än vi trott... Cobben hämtades på tisdag o han gick gladeligen på. Inga problem. Skönt. Stor fin lastbil. MEN det var "bara" det att Cobben skulle åka till Örebro o övernatta där, sedan vidare till Uddevalla på ons... Ja, ja, det gick ju det med. Cobben överlämnades idag på Torp. Han var lugn o fin. Hade ätit upp allt hö. Han hade sparkat en enligt chauffören, men lugnat sig när han fått mat. Sandra lastade ur o han fick stå o beta i kanten en stund innan vi med bultande hjärtan lastade på honom på vår transport. Trots att han åkt flera timmar redan gick han rakt på transporten o ställde sig att äta. Vilken lättnad! Han stod dessutom helt still hela vägen hem så vi kunde andas ut. Sandra hade varit så nervös så att hon skakade...

Cobben blev glad över att vara hemma o fortsatte att äta när han kommit in i sin box. Nicke o Disco gnäggade välkomnande åt honom.
Nu ska han få en skön lång sommar!

söndag 15 maj 2011

Debut i LA:3
Idag bar det iväg till Dingles regionala dressyrtävling. Det var debut för oss i LA:3. Gillar det programmet o att rida på lång bana. Disco är väl inte riktigt färdig för denna klassen ännu, men det känns kul att rida ett nytt program o ha något nytt att träna på.

Vi har inte tävlat förut i Dingle. Fungerade bra. Stor grusparkering, ridhus med bra underlag att rida fram i och en bra utebana också med bra underlag. Det som var lite klurigt var att domare + sekreterare satt i ett TÄLT... Ett gönt tält som fladdrade i vinden... DET kan man kalla miljöträning...
Vädrets makter var inte riktigt med oss. Våldsamma skyfall blandat med uppehåll. Jag hade ändå ganska tur, kom en skur när vi höll på att göra i ordning Disco, men när jag red var det uppehåll. Inte råd att köpa fler nya ridbyxor som blivit svarta av sadeln... Såg en stackars tjej vars byxor var helt svarta... Inte kul.

Disco skötte sig väldigt bra idag. Inga rodeoutbrott o ingen svans på ryggen. Skööönt. Han kändes fin men lite loj när jag red fram, fick inte igång honom riktigt, speciellt i galoppen.
Inne på banan fick man rida runt lite innan som tur var. Disco gjorde tvärnit vid tältet. Fick övertala honom länge för att han över huvud taget skulle gå förbi. Jag fick startsignal o fattade h galopp. Fick till en ganska bra uppridning o halt (7). Detta brukar han INTE göra bra. Konstig häst. Snett igenom i mellantrav. Jag fegade o vågade inte klämma på eftersom han förra tävlingen galopperade iväg. (6). Skänkelvikningen blev lam, men han är nog inte bättre än så här just nu så jag var mkt nöjd att få (6). Travvolt 10m till h (7) och till v (7). Detta kan han. Skänkelvikning, samma som förra. (6). Mellantrav, där kunde han ta i mycket mer. (6). Skritt, ökade skritten kändes bra, men seg mellanskritt. (6). Detta brukar han göra bättre. Fattning v galopp. (5). Kändes bra, så jag vet inte varför det inte blev högre, var nog lite segt. Serpentin som han faktiskt gör ganska bra normalt blev inte alls bra. Han bjöd inte fram för han sneglade på publiken mm (6). Mellangalopp, han borde tagit i mer (6). Fattning till h kändes bra (6). Serpentin samma som förra. Öppen i formen. (6). Ökad galopp, han kunde bjuda till mer (6). Uppridningen (7) halten blev i framvikt (6).
Fick kommentaren: Flott häst som rör sig ganska bra men kunde visa mer energi o framåtbjudning för ett högre betyg. Lycka till.

Allt som allt blev det 61,61% o det är jag jättenöjd med. Hade som mål att nå 60%. Nu vet jag vad jag ska jobba vidare med, o nästa gång kan jag gå på honom lite mer o hoppas att han bjuder mer fram.

Tack Sofie för hjälpen!

Nöjd med dagen!