fredag 16 augusti 2013

Igendammad...

Cobben får sig en puss:)

Lastade Disco o åkte till ridhuset. Hemsidan låg nere, så jag kunde inte se om stora ridhuset var bokat. Det var det... Då hade jag att välja på att rida på utebanan, eller i lilla ridhuset. På utebanan stod hinder o molnen hängde tunga, så jag valde lilla. Men herre gud vad det dammade... Såg knappt speglarna för allt damm. Både jag o Disco hostade.
Bara att fortsätta. Jobbade med högersidan o fick en fin trav. Några enkla byten gick ok. Halvhalterna funkade. Passade på att göra några travökningar när jag var i ridhuset. Fick inget riktigt tryck i dem. Länge sedan jag tränade det, märkte jag. Längningarna snett igenom i galopp var heller inte speciellt bra. Han börjar bra men ramlar i obalans i upptagen. Behöver träna mer på dem också...
Red förvänd galopp på volt. Oj vad han tycker det är jobbigt. Stånk o stön. Hade önskat att jag fått honom lite snärtigare. Traven efteråt blev däremot jättefin. Han var loss i båda sidor o med fin bjudning. Då fick han trava ner o vi slutade.
Ha ha, vi såg ut som om någon tömt en säck jord över oss. Fick tvätta allt vi haft på oss...Men det blev iaf ett bra ridpass o det är huvudsaken.

Nu har vi gjort vår årliga högtryckstvätt av stallet. Skönt när det är gjort. Målningen invändigt kvar...
 

onsdag 14 augusti 2013

Fin galopp!


Janne var snäll o satt upp på båda. Började med Disco. Han var ganska fin från början, men lite platt i högergaloppen. Men! Vänstergaloppen blev hur fin som helst! Tror aldrig jag sett Disco bättre i vänster galopp. Oftast är det höger som är bättre. 
Efter en stund satt jag upp. Vi gjorde några ryggningar, öppnor och även tempoväxlingar mellan samlad-arbetstempo i både trav o galopp. Fick dock inte samma fina galopp som Janne fått, men traven kändes bra.

Janne red inte så länge på Cobben, men fick igång honom fint med baken under. Sandra fick hoppa upp. Han gjorde verkligen allt för att samla sig o satte bakbenen under sig så mycket att det blev svårt för honom att gå fram, stackarn. Men han fick massa beröm av Janne för att han nu tar i och försöker. Viktigt att Sandra känner att han snabbt kan ställa om höger-vänster i nacken på rakt spår utan att protestera. 
Det verkar som om han orkar mer nu, men Sandra fick rådet att inte samla för mkt i galoppen just nu, utan rida på framåt i en rund fin galopp. Han har ju en väldigt fin galopp i sig. Sandra var jättenöjd med honom. Det börjar så smått lossna!


tisdag 13 augusti 2013

Öppnor

Sandra med Musse som har en extra tå på varje tass

Red ett bra pass för Janne på Hoga. Disco fick jobba på ordentligt o blev riktigt trött efter passet. Han behöver ta i lite extra ibland för att komma vidare. Började med att han ska ta mina halvhalter i både trav o galopp, aktiviteten kvar. Sedan blev det ganska många öppnor med olika tvärning. Blev riktigt bra till slut. Slutorna var som vanligt katastrof till att börja med, men kom sig efter hand, men han klarar inte att tvära så mycket ännu.
Tränade också några skänkelvikningar, får inte glömma att ta halvhalter hela tiden.
Samlade lite extra i skritten, svårt men nyttigt! Jag måste vara noga med att inte handen går bakåt.
 
Disco blev väldigt fin o högersidan var loss. Även galoppen var ok.
Kände att det var ett givande pass.

söndag 11 augusti 2013

Cobben fin i formen

Cobben ser ut som en hund...
Janne tränade oss båda. Disco först. Vi fick jobba mkt med övergångar, att han ska svara genom att kröka bakbenen. Gick ganska bra, men jag måste rida. Tränade också på öppna i galopp längs spåret. Tycker att D försöker så gott han kan. Jättenöjd med passet. 
Sandra kände direkt att C var med på noterna. Han jobbade på o var fint ihop sig. Äntligen! Detta har Sandra kämpat för länge. Hon var väldigt nöjd o sken som en sol:)