lördag 14 maj 2011

Pernillaträning


Tränade för Pernilla idag. Jag är nöjd med honom trots att han var något seg. Pernilla tyckte att han var fin bitvis i både trav o galopp.
Fick börja med övergångar skritt-trav på volten. Bra i h varv. I v varv fick jag flytta in framdelen för att han skulle spåra o bli rak. Ut på spåret. Fick göra långsidesskänkelvik omväxlande med att flytta in framdel / bakdel för att få honom rund. Gick ganska bra men jag fick jobba! Kvicka tempoväxlingar i trav, sen samma övning åt andra hållet. Skänkelvikning diagonalt var seg. Testade då att rida med lite kortare kvickare steg varvat med längre. Faktiskt bättre!
Galopp. Kändes fin. Fick rida sidvärts längs långsidorna omväxlande med att rida rakt. Rida fram o öka galoppen med öppnatanke. Kändes bra. Ökning snett igenom, svårt med upptaget, Pernilla rådde mig att "rida in i väggen" så att han inte bryter av för tidigt. Serpentiner med 3 bågar, helt ok, bra bärighet. Uppridning i galopp, känns som en hjord elefanter var på väg.... Svårt att få honom att galoppera in sig i halten = jag orkar inte rida ihop honom tillräckligt, så det blir att han ramlar framåt i mina händer.... Jag var helt slut efter detta pass, Disco däremot verkade inte så medtagen som tur var. Nu har vi lite att jobba på!

onsdag 11 maj 2011

Nya ridbyxor o skorKänner mig mör efter dagens ridpass. Disco var seg o tung idag, tyckte nog det var för varmt. Han var också väldigt irriterad på flugorna som börjar komma. Skänkelvik undan v skänkel gick ganska bra idag, medan i andra varvet var det hopplöst... Han gick emot i h-sidan även i andra rörelser. Blev några rejäla bakutsparkar när jag ville att han skulle jobba på framåt i h-galoppen. Men det som var bra i h varv var att han inte lade huvudet på sned som han gör ibland. Galoppfattningar gör han bra nu o fina övergångar från galopp till trav på volten. Travlängningarna var ganska ok.

Igår fick han nya fina skor. Hans hovar har varit bra sedan vi började med flappsulorna fram, o det är jag väldigt nöjd för. Jag vill också ha nya fina skor var 7:e vecka o få fin pedikyr!

Jag har haft väldig otur med vädret på de sista tävlingarna jag startat. Har det inte varit ösregn har det snöat... Detta har gjort att min nya sadel har färgat av sig på ridbyxorna. Inte bara lite... Omöjligt att få bort. Så nu har jag inhandlat 2 nya par jättesköna vita Pikeurbyxor. Det är bara ett krux, de är inte helskodda, skulle kanske behövas då Disco leker vilda western.

Vädret är helt underbart o hästarna går ute i hagen hela dagarna o njuter. De går inte ut på natten ännu, vi väntar nog ett litet tag till. Discos mage brukar växa till sig rejält, så det gäller att han inte är för tjock innan.

Understa fotot är Cobben som hoppar.

Anonyma citat:
En sak du kan ge och stadigt hålla är ditt ord.