lördag 24 april 2010

Pernillaträning

Red för Pernilla igår. Disco började att lägga svansen på ryggen direkt han kom ur transporten, men "dog" så fort han kom in i ridhuset... Pernilla tyckte han var mer liksidig, så h-sidan hade blivit bättre sen sist. Fick träna massor av övergångar skritt-trav med lite skänkelvikning så att han skulle bli aktiv. Han är för långsam där o jag måste bli snabbare med hjälperna.

Traven var aktiv o bra, halvhalterna gick också bättre än sist. I galopparbetet fick jag göra tempoväxlingar på volten. Han ökade gärna, men svårare att komma tillbaka med rund nacke. Fick göra en del skänkelvik längs långsidan för att lösgöra. Skulle tänka på vid avbrott till trav att det första steget skall vara ett stort steg. Han får ej dyka.

Disco var lite seg o jag måste få honom att bli aktivare. Mycket att jobba på innan vi kommer vidare!!! Känns som en liten tröskel just nu.

fredag 23 april 2010

Janne rider Cobben




Janne red Cobben idag. Cobben såg bättre ut redan från början. Janne tyckte han kändes fin. Idag blev det inte så mkt taktning i skritten o han marscherade på bättre än förra gången. Travlängningarna var också bättre än förra gången. Nu försökte han länga i stället för att börja galoppera.
Det blev en del felfattningar i galoppen, bra arbete för honom är många fattningar från trav. Övergångar skritt - trav var till en början lite sega, men blev bättre o bättre.
Janne testade ett par byten idag med o Cobben svarade jättefint. Det blev massa socker i dag med!

söndag 18 april 2010

Mysig dag i Lidköping







Idag var vi o tittade på svårklassdressyr i Lidköping. Det är väldigt kul att få sitta på läktaren o se alla duktiga ekipage. Man jämför med poängen o placering de får med vad man själv tycker. Det var många fina ritter. Intermediairen tycker jag var hög klass på. GP var lite svårt för vissa av ekipagen, vilket inte alls är konstigt!!!
Jag slogs av att hästarna på denna nivån går i en hög stabil form, så som jag kan få Disco att orka i korta stunder. Tänkte också på hur fint ryttarna hade sina händer. Framme och burna men ej höga, inga långa tyglar. Där fick jag mig.... De satt också STILL i ökningarna o de använde magmusklerna. (Hur gör man?)

I Intermediaire var det kul att se Diadora e. Dionysos - Warkant som Mads Hendeliowitz red. Vacker häst som säkert kommer att bli kanonbra med tiden. En annan underbar häst var Yantuge e. Blue Horse Hertug - Master som Ebba von Essen red. Dessa kommer vi säkert att få se mer av. Vann gjorde Replay e. Rubignon - Andiamo, en mjuk fin lydig häst som var härlig att se.

Det var många i Grand Prix som jag aldrig sett förut, så det var väldigt kul att få se. Det absoluta toppskiktet saknades. Det var många fina hästar även här. Många var säkert med för att lära sig. Gillade Generalen e. Amiral -Porfyr, mjuk o lydig häst. Mattias Janssons Don Dorn e. Don Schufro - Democritos har en otrolig utstrålning. Min favorit vann, Normandie JB e. Vincent - Ametist.

Skara Ridsport var där o sålde hästsaker. Jag var tvungen att köpa ett ursnyggt tävlingsschabrak till Disco... Såg också världens snyggaste vårjacka, den hade passat mig perfekt, dock gjorde inte priset det...
Detta var en härlig o inspirerande dag, nu ska jag ut o rida Disco lika fint!
Nu är jag såååå inspirerad!

Bilder: överst prisutdelning GP, mitten mitt nya schabrak o underst Yvonnes goda sallad hon gjort till oss!
Filmsnutt på slutet på Diadoras ritt. Korten blev för mörka.